Cele mai bune criptomonede emergente

Piața criptomonedelor este în continuă evoluție. Constant apar noi oportunități de investiții.

Dar trebuie să le identificăm. Și asta vom încerca să facem în acest ghid scurt, ducându-te la descoperirea celor mai promițătoare criptomonede emergente ale anului.

Criptomonedele emergente reprezintă o clasă de active dinamice și în creștere rapidă pe piața financiară. În timp ce unele dintre aceste monede digitale sunt încă în stadiul de dezvoltare și experimentare, altele au dovedit deja că au o valoare solidă și o bază de susținători în creștere.

Investirea în criptomonede emergente poate oferi oportunitatea de a participa la succesul unor noi proiecte de vârf, generând potențiale profituri semnificative.

criptomonede emergente

Înainte de a vă spune care sunt criptomonedele emergente cele mai promițătoare ale anului 2024, să vedem mai întâi câteva informații generale.

Ce sunt criptomonedele emergente?

Când o criptomonedă este pe piață de puțin timp, are o tendință de preț în general pozitivă și prezintă aplicații interesante, atunci poate fi considerată emergentă. Așadar, noutatea este doar unul dintre factorii pe care i-am luat în considerare în operațiunea noastră de selecție a celor mai bune titluri.

Nu este suficient să fie o noutate pe piață, dar trebuie să aibă și tendințe pe termen lung în general pozitive. Cu alte cuvinte, o criptomonedă este emergentă când este pe piață de relativ puțin timp și are o tendință de creștere pe termen lung.

Caracteristice

  • Disponibilitate: multe criptomonede nu au atins încă nici măcar 70% din disponibilitatea totală, ceea ce permite extragerea de token-uri complete și nu părți fragmentate ale criptomonedei (cum este cazul Bitcoinului).
  • Accesibilitatea prețurilor: Majoritatea criptomonedelor emergente au încă prețuri accesibile pentru investitorii ocazionali.
  • Potențial randament ridicat al investiției: Multe criptomonede emergente oferă un randament ridicat al investiției pe termen lung, mai ales pentru cei care au încredere în proiecte foarte interesante sau care vor atrage noi investitori într-o perioadă scurtă de timp (cum ar fi noile tehnologii blockchain).
  • Volatilitate: care implică, așa cum am văzut, posibilități mari de câștig potențial, dar și riscuri de pierderi mari.

Merită să investești în criptomonede emergente?

Investirea în criptomonede emergente poate fi primul pas către o investiție profitabilă datorită pragurilor relativ scăzute de acces: oricine poate investi începând cu sume foarte mici.

În plus, criptomonedele emergente sunt un sector foarte profitabil, mai ales dacă ai un instinct bun și o viteză de execuție mare: fluctuațiile de preț ale criptomonedelor mai puțin cunoscute pot fi atât de mari încât să genereze profituri mai mari decât simpla achiziție a Bitcoin. Totuși, este recomandabil să fii conștient de riscurile asociate cu această investiție.

Cele mai bune criptomonede emergente în care să investești

Lumea criptomonedelor este în continuă evoluție și la fel sunt și metodele de a investi în criptomonede (inițial puteai doar să faci investiții hardware pentru a extrage criptomonede, apoi a apărut posibilitatea de a investi prin intermediul burselor și brokerilor, de ceva timp este mai mult sau mai puțin posibil să investești prin intermediul ETF-urilor și recent se discută despre adevărate ETF-uri pe criptomonede), în același mod criptomonedele cu lichiditatea lor ridicată și volatilitatea pot câștiga sau pierde foarte multă valoare în câteva secunde.

Este deci complicat să vorbim despre evoluția criptomonedelor deoarece volatilitatea extrem de mare este tocmai motivul care îi face pe mulți investitori să renunțe, îi îmbogățește pe alții și îi duce la faliment pe alții.

În ciuda acestui fapt, există cei care consideră util să aibă o imagine de ansamblu asupra celor ce par a fi criptomonede emergente ale momentului, așadar iată o listă (în ordine aleatorie) a celor pe care le considerăm a fi cele mai recente criptomonede emergente.

  Criptomonedă Descriere
1 Dash 2 Trade Nouă platformă analitică de criptomonede cu clasament de pre-vânzare.
2 Polkadot Cripto bazată puternic pe interoperabilitate
3 Vechain Bazată pe un proiect de management al datelor
4 Tamadoge Un proiect entuziasmant de criptomonedă de cumpărat pe OKX.
5 Decentraland Proiect lider în domeniul metaversului
6 Flow Blockchain popular destinat pentru dApps și NFTs
7 Loopring Layer-2 Ethereum Rollup
8 MetaBlaze Ecosistem unic de NFT și P2E.
9 Shiba Inu Coin Ecosistem de criptomonede care construiește comunitatea.
10 Balancer Token construit pe Ethereum pentru a alimenta schimbul AMM.

Pe lângă acestea, există unele mai puțin cunoscute despre care vă oferim o scurtă descriere.

NEO

Considerată de mulți ca fiind cea mai mare promisiune a anului, NEO este o criptomonedă emergentă cu un comportament nu foarte evident ca altele, dar asta nu înseamnă că este mai rea.

Prin urmare, este vorba de o criptomonedă pe care este posibil să o tranzacționați, dar mai potrivită pentru a fi achiziționată și păstrată în propriul portofoliu.

Dogecoin

Spre deosebire de NEO, Dogecoin are schimbări enorme de valoare într-un timp foarte scurt. Deși valoarea unei singure criptomonede este foarte mică, mulți o folosesc pentru a face trading, cumpărând și vânzând cantități destul de mari, deoarece în unele cazuri s-a observat schimbări de valoare de peste 100% într-un timp foarte scurt.

Tron

Obiectivul pe care și-l propune Tron nu este unul dintre cele mai simple, deoarece nu urmărește „simpla” descentralizare a criptomonedelor, ci vizează descentralizarea întregului web.

BAT

Aceasta este una dintre criptomonedele care pot fi câștigate în mod alternativ. În acest caz, este vorba despre o criptomonedă care poate fi câștigată în timp prin vizualizarea de anunțuri țintite propuse de browserul „Brave Browser„, o funcție care poate fi activată și dezactivată în orice moment pentru a avea control total asupra propriei intimități.

COSMOS

Printre criptomonedele cele mai interesante pentru trading se numără și COSMOS. COSMOS folosește ca token de referință ATOM, care funcționează ca monedă pentru generarea de noi blocuri și efectuarea de tranzacții.

Unde să cumpărați noile criptomonede

Dacă sunteți interesați unde să cumpărați criptomonede emergente, iată cei mai populari și siguri brokeri pentru a cumpăra criptomonede emergente în Italia.

Broker Cont demo Trading criptomonede Depozit minim  
XTB Da CFD 0 € Aflați mai multe*
eToro Da CFD + portofel eToro (peste 50 de criptomonede) 50 $ Aflați mai multe* →
Peppeerstone Da CFD 0 €  
         
         

*Capitalul dvs. este în pericol

Criptomonede promițătoare: concluzie

Identificarea criptomonedelor emergente nu este un proces simplu. Având în vedere instabilitatea și volatilitatea mare a acestei piațe, a face previziuni fiabile este o sarcină dificilă.

Cu toate acestea, am selectat o listă a celor pe care le-am putea numi cele mai interesante criptomonede ale anului 2024, cel puțin din punctul nostru de vedere. Acum, care dintre criptomonedele enumerate este potrivită pentru tine depinde de nevoile tale personale și de obiectivele tale de tranzacționare.

Nu rămâne decât să te informezi și să investești.

FAQ

Care cripto va exploda în 2024?

Solana este o platformă de criptomonede extrem de rapidă, cu o viteză de tranzacție care ajunge până la 50.000 pe secundă. Tehnologia proof of stake este inovația principală care o distinge de alte criptomonede. În acest articol puteți găsi cele mai bune criptomonede 2024.

 

Care sunt criptomonedele emergente?

Criptomonedele emergente sunt noi monede digitale care câștigă popularitate și atenție în comunitatea investitorilor. Aceste criptomonede prezintă caracteristici unice, tehnologii inovatoare și potențiale aplicații în diferite sectoare. Sunt considerate „emergente” deoarece oferă noi oportunități de investiții și au potențialul de a crește și de a se dezvolta în viitor.

 

Articole similare