Cine suntem?

Ce este Rankia?

Rankia este principala comunitate financiară latină din lume, cu peste 500.000 de utilizatori înregistrați. Misiunea noastră, încă de la înființarea în februarie 2003, a fost să aducem mai multă transparență într-un sector complex ca cel financiar, ajutându-i pe utilizatori și cititori să ia decizii financiare mai bune.

Rankia se adresează investitorilor și consumatorilor privați care doresc să-și rezolve îndoielile și să schimbe opinii și informații, împărtășind cunoștințele și preocupările lor despre diverse teme economice în forumuri, bloguri, webinarii, cursuri și evenimente comunitare. De asemenea, oferim numeroase instrumente pentru a compara cele mai bune opțiuni în diferite produse de investiții și economie domestică și pentru a ajuta utilizatorii noștri să aleagă produsul care li se potrivește cel mai bine.

Istorie

Rankia a fost fondată în februarie 2003 ca un proiect în care doream să contribuim la partajarea informațiilor financiare între utilizatorii acestei noi comunități. De atunci, am păstrat aceeași filozofie inițială, inspirată de Manifestul Cluetrain (1999), care prevedea că piețele viitorului vor fi în principal conversații între utilizatorii finali.

Ulterior, după o creștere puternică a utilizatorilor și a conținutului, în 2007 am decis să creăm o nouă companie: Rankia S.L.

În 2013 am început să ne extindem în cinci țări din America Latină. În 2020 am început activitatea în Italia, Germania și Polonia.

Ce spun utilizatorii Rankia?

„Stupul înțelepciunii financiare”

„Rankia este cel mai bun forum al pieței bursiere, cu investitori reali care își arată tranzacționările fără niciun interes, în alte părți trebuie să plătești pentru a citi opinii care s-ar putea să nu fie cele mai bune”.

„Rankia este o comunitate prietenoasă unde veți găsi întotdeauna ajutor și schimb de opinii în domeniul financiar și al investițiilor. Rankia garantează libertatea dvs. de exprimare în mod complet, cu condiția să mențineți un minim de respect și educație. Opiniile dvs., chiar dacă critică puterile mari, nu sunt cenzurate sau moderate”.

„Rankia este locul meu de referință pentru informații despre chestiuni financiare și similare. Acum câteva luni eram curios să intru în fondurile de investiții și în aceste luni datorez 95% din tot ce am învățat despre fonduri lui Rankia. După ce am citit mult în aceste luni și m-am cunoscut în ceea ce privește profilul meu de risc, acum mă consider capabil să îmi alcătuiesc primul meu portofoliu de fonduri, pe care intenționez să-l prezint pe forum, astfel încât alți străini să-mi poată oferi opinia lor și să sugereze posibile îmbunătățiri. Rankia mi-a fost de mare ajutor și pentru a rezolva îndoieli despre alte chestiuni, cum ar fi impozitarea, asigurările etc.

„Pentru mine este un colț unde pot găsi opinii variate și bine fundamentate, unde pot împărtăși diferite puncte de vedere. Îl folosesc și ca fundal de arhivă. În caz de îndoială, veți găsi soluția. Toți scufundați într-o bună atmosferă. Citirea unui ziar este importantă, dar de obicei nu poți participa atât de activ ca aici”.

„Gândire de grup financiară”

„Rangul este utilitate, independență, pluralitate și respect”.

„Rankia este Google-ul finanțelor. Ca mulți alții, majoritatea cunoștințelor mele despre piața bursieră provin de la Rankia. Rankia combină învățarea, distracția și experiența. Este bastionul fundamental pentru investitor… sau pentru cine dorește să fie. Doar oferirea cotațiilor în timp real pentru a completa o experiență completă pentru investitori…”.

„Un site web foarte interesant unde se pot schimba opinii între membrii comunității, educativ și distractiv, unde și persoane ca mine, care nu le plac rețelele sociale online, pot intra și vorbi despre tot ce este interesant pentru colectiv, uneori chiar și despre finanțe”.

„Rankia este un schimb de cunoștințe”.

„Un loc de întâlnire, unde am găsit răspunsuri, soluții, reflecții, informații de tot felul, într-un cuvânt, ajutor, atât pentru chestiuni financiare, cât și personale… Am găsit prieteni, persoane cu care să vorbesc, să citesc, să ascult, într-un cuvânt o reflexie în lumii în care trăim… Consider Rankia ca fiind casa mea”.

Echipa noastră

Oamenii sunt întotdeauna cheia pentru dezvoltarea unei organizații. De la momentul în care Rankia s-a născut cu cei doi fondatori, Miguel Arias și Juan Such, și până astăzi, au trecut mai bine de 20 de ani în care partea umană a crescut progresiv. Este o echipă tânără, motivată și pasionată de internet ca mijloc de a împărtăși opinii, de a elimina îndoieli și de a lua decizii financiare mai bune. În prezent suntem peste 50 de persoane și ne puteți găsi în biroul nostru din Valencia sau în birourile noastre din Madrid (și întotdeauna online). Aici ne puteți vedea pe cei mai mulți dintre noi în fotografie:

Echipa Rankia – februarie 2023