Opinii ProRealTime: platformă de tranzacționare, tarife și brokeri

În lumea tranzacționării există câteva instrumente universale pe care majoritatea investitorilor le cunosc. ProRealTime este unul dintre acestea. De fapt, această platformă de tranzacționare poate influența chiar alegerea unui broker sau altul, deoarece nu toți dispun de ea.

În acest articol vom explica ce este și cum funcționează ProRealTime, ce brokeri îl oferă și care sunt tarifele acestuia.

platforma tranzactionare

Ce este ProRealTime?

ProRealTime este o platformă de tranzacționare cu nenumărate funcționalități și instrumente pentru analiza tehnică.

Cu alte cuvinte, este interfața pe care poți face analizele de investiții, revizui graficele și de asemenea efectua operațiuni pe piața de valori. Și de pe noul său cont Platforma WEB, poți face acest lucru complet gratuit, fără a fi chiar înregistrat pe aceasta.

Prin urmare, ProRealTime este o platformă de tranzacționare și nu un broker. În plus, fiind independentă, poate fi utilizată cu mai mult de un intermediar financiar.

Ca platformă, dispune de peste 100 de instrumente de analiză tehnică și are în spate peste 21 de ani de istorie. Compania a fost înființată în 2001 în Franța și în timp a devenit una dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare.

În concret, peste 1 milion de persoane din întreaga lume au încredere în această platformă.

👉 Mai multe informații: Cele mai bune platforme de trading

Caracteristicile generale ale ProRealTime

 • 🏆 Reglementare: Organisme europene BaFin, FCA…
 • 💼 Instrumente financiare: + 300K de instrumente financiare (acțiuni, opțiuni, viitoare, valute…)
 • 📈 Instrumente de analiză: + de 100
 • 💻 Tipuri de conturi: 4; ProRealTime WEB, Complet, mobil și Premium.
 • 💰 Depozit minim: 0€
 • Comisioane ProRealTime:
  • Web: 100% gratuit (fără reclame, nici înregistrare)
  • Complet: De la 24 €/lună
  • Premium: 70€/lună
  • Comision de inactivitate: Este abonamentul lunar.
 • ▶️ Broker: Interactive Brokers
 • 📧 Contact:
 • 🗣️ Asistență în romană: Nu
 • Produs de top: Platforma web de tranzacționare 100% gratuită (fără necesitatea de înregistrare)

Ce brokeri operează cu ProRealTime?

Oferirea posibilității de a opera prin ProRealTime este un punct de valoare adăugată pentru brokeri. Cu toate acestea, sunt puțini brokerii în Romania care lucrează cu această platformă de tranzacționare în prezent.

Broker cu ProRealTimeRecenzii
Interactive BrokersPăreri IBKR
SaxoBankPăreri Saxo Bank

Ce active include ProRealTime pentru trading?

ProRealTime permite lucrul cu numeroase active financiare. Prin intermediul platformei de tranzacționare poți investi în:

În total, platforma permite operarea cu aproape 595.000 de instrumente financiare diferite.

Tipuri de conturi ProRealTime

ProRealTime, după lansarea noului său produs, are până la patru tipuri diferite de conturi. Acestea sunt următoarele:

 • ProRealTime WEB: Cea mai interesantă.
 • ProRealTime Completa: cu un grad mai mare de profesionalism.
 • ProRealTime Mobil:
 • ProRealTime Premium: Pentru fonduri instituționale.

ProRealTime WEB

ProRealTime WEB este o opțiune foarte interesantă de testare a platformei de tranzacționare ProRealTime, în principal din două motive: este gratuit, și nici măcar nu ai nevoie de înregistrare online.

Prin urmare, cu Platforma Web, poți explora peste 300.000 de grafice de active (cum ar fi indici, acțiuni, materii prime, criptomonede, valute, etc.) în timp real (cu o întârziere de doar 15 minute), și cum am spus, gratuit și fără a fi nevoie să te înregistrezi.

De fapt, și cum îți arăt mai jos, ProRealTime WEB este conceput pentru a începe să faci tranzacții cu peste 100 de instrumente disponibile, și în timp, dacă îți place, te vei înregistra, sau dacă ai nevoie, vei căuta să deschizi un cont complet.

Dacă în timp te simți mulțumit și confortabil folosind platforma și dorești să îți extinzi instrumentele și opțiunile, poți lua în considerare actualizarea la contul ProRealTime Complet, care oferă o gamă mai largă de funcționalități, inclusiv un screener.

ProRralTime Complet

ProRealTime Complet este un cont integral pentru traderii și investitorii care caută o platformă robustă și versatilă pentru a analiza și opera pe piețele financiare. Această versiune oferă o gamă completă care include peste 100 de instrumente și funcționalități concepute pentru a se adapta la nevoile în schimbare ale utilizatorilor, de la începători până la profesioniști experimentați.

Grafice Personalizabile

Utilizatorii beneficiază de grafice flexibile și personalizabile, echipate cu o varietate de instrumente de analiză și indicatori pentru a informa luarea deciziilor. Platforma permite vizualizarea mai multor grafice și instrumente pe mai multe monitoare simultan, promovând o analiză exhaustivă și multifacetică.

ProScreener și Instrumente Inteligente

Fără îndoială, ProScreener de la ProRealTime Complet este unul dintre cele mai populare instrumente ale sale, deoarece este un puternic scaner care analizează mii de active pe numeroase piețe financiare în câteva secunde. Instrumentele inteligente, cum ar fi alertele în timp real și Bandele PRT, facilitează identificarea oportunităților de tranzacționare și gestionarea eficientă a operațiunilor.

Tranzacționare Automată și Scalping

Platforma se mândrește cu sistemul său ProOrder Auto Trading, care permite utilizatorilor să creeze, testeze și execute sisteme de tranzacționare automată. Pentru entuziaștii de scalping, ProRealTime Complet oferă instrumente specifice și o interfață optimizată pentru operațiuni rapide și eficiente.

Date de Piață de Calitate Profesională

Cu fluxuri de date cu latență scăzută și date neagregate, utilizatorii primesc informații în timp real, garantând decizii informate.

Analiza Volumului și Fluxului de Ordine

Includerea uneltelor avansate precum Profilul de Volum și analiza fluxului de ordine permite traderilor să aprofundeze dinamica pieței, identificând niveluri cheie de suport și rezistență și anticipând mișcările pieței.

Practicarea cu Date Istorice

Opțiunea de PaperTrading și Market Replay permite utilizatorilor să practice strategii cu date istorice, fără a risca capital real.

Aceasta este alternativa ProRealTime Trading cu care vei putea opera prin platforma de analiză cu trei brokeri diferiți.

Cu acest cont vei avea un broker care va executa ordinele pe care le indici din grafice. Brokerul specific va depinde de piața pe care dorești să operezi.

După cum vei observa, în acest cont plătit și deja înregistrat, posibilitățile operaționale de care dispui sunt cu adevărat impresionante în termeni de profesionalizare. .

ProRealTime Mobil

ProRealTime Mobil se remarcă ca o soluție agilă și eficientă pentru traderii și investitorii care doresc să rămână conectați la piețele financiare în orice moment și loc. Această aplicație mobilă, compatibilă cu dispozitivele iOS și Android, oferă o experiență de tranzacționare și analiză tehnică optimizată pentru ecrane mai mici fără a compromite calitatea și profunzimea analizei.

ProRealTime mobil

Așadar, vei avea acces la următoarele caracteristici

 • Monitorizare în timp real
 • Instrumente de analiză la indemâna ta: Echipat cu peste 40 de indicatori tehnici și peste 30 de instrumente de desen, la îndemâna ta.
 • Conectivitate și sincronizare: Utilizatorii se pot conecta la contul lor de tranzacționare, pot gestiona pozițiile și pot ajusta ordinele direct din aplicație.

ProRealTime Premium

ProRealTime Premium se distinge ca o versiune avansată a platformei, concepută special pentru traderii care caută un nivel superior de instrumente și funcționalități. Cu o gamă extinsă de opțiuni și capacități, această versiune se adaptează profesioniștilor care necesită o analiză mai profundă și opțiuni de tranzacționare mai extinse.

 • Date Istorice și Suport Premium: Utilizatorii ProRealTime Premium au acces la o cantitate semnificativ mai mare de date istorice, permițând vizualizarea a până la 200.000 de lumânări pe grafice în timp real și până la 1 milion de lumânări în modul Date Istorice.
 • Liste și Grafice Extinse: Capacitatea de a vizualiza până la 10 liste simultan și de a afișa până la 100 de valori în fiecare listă personalizată.
 • Tranzacționare Automată și Scanner de Piață Avansat: ProRealTime Premium permite executarea a până la 100 de sisteme automate de tranzacționare simultan și optimizarea sistemelor testând până la 100.000 de combinații
 • de variabile odată.
 • ProRealTime Premium
 • Alerte și Funcționalități Adiționale: Utilizatorii pot configura până la 200 de alerte simultane cu condiții multiple și pot primi notificări pe platformă, prin e-mail sau SMS.

În concluzie, ProRealTime Premium este alegerea ideală pentru traderii serioși care caută să-și maximizeze potențialul pe piețele financiare. Cu instrumente avansate, date istorice extinse și suport prioritar, utilizatorii sunt echipați pentru a efectua analize detaliate și a lua decizii informate cu încredere și precizie

Cum să deschizi un cont pe ProRealTime WEB gratuit?

Așa cum am menționat deja în această recenzie, începerea tranzacționării pe ProRealTime, fără a fi nevoie de înregistrare, este un proces foarte simplu, 100% online, gratuit, și care va necesita mai puțin de un minut, doar 2 clicuri.

 1. Mergi pe site-ul ProRealTime de aici
 2. Odată ajuns pe site, dai click pe butonul albastru de ProRealTime WEB

Și gata, vei trece la platforma lor de tranzacționare 100% online și gratuită. Atât de simplu!

Cum să descarci ProRealTime Gratuit?

Accesarea versiunii gratuite a ProRealTime este foarte simplă. Doar va trebui să urmezi acești pași:

 1. Înregistrează-te cu numele tău și adresa de e-mail.
 2. Completează secțiunea de piețe pe care dorești să tranzacționezi, experiența și frecvența cu care investești.
 3. Descarcă programul apăsând pe “Încărcați platforma dvs.”.
 4. Instalați fișierul descărcat

Comisioane și tarife ProRealTime

Fiecare cont al platformei are propriul său sistem de costuri și comisioane. Iată ce trebuie să știți despre acest lucru.

Comisioanele platformei web

Acest cont este 100% gratuit și nu va trebui să plătiți pentru a utiliza platforma de analiză.

După cum am menționat deja, veți avea la dispoziție peste 100 de instrumente de analiză, pentru mii de active cotate la nivel mondial.

Comisioanele ProRealTime Complet

Platforma completă include două tipuri de pachete cu tranzacționare și fără tranzacționare.

Astfel, pachetul Fără Tranzacționare, include următoarele caracteristici:

 • Preț: 24 de euro/lună
 • Active incluse: Acțiuni din SUA, UE, forex și cripto.
 • Restul activelor: De la 3 euro/lună serviciul de piață adițional

Costul platformei pentru cele trei tipuri de conturi cu servicii de intermediere este gratuit dacă operați activ, ceea ce se presupune pentru cei care folosesc acest instrument.

Comisioanele versiunii în timp real cu tranzacționare

Versiunea în timp real cutranzacționare are propriul sistem de costuri și comisioane în funcție de tipul de trader pe care îl reprezinți și versiunea licenței pe care o alegi.

 Non-profesional și licență CompetaNon-profesional și licență PremiumProfesional și licență Premium
Abonament lunar (cu ofertă -20% pe preț)29,96€ / lună79.99 € / lună240€ / lună
Abonament semestrial37,45€ / lună99.99 € /lună300 € / lună
Abonament anual33,71€ / lună89.99 € / lună270€ / lună

Comisioanele ProRealTime Premium

De data aceasta, vorbim despre un serviciu 100% profesional pentru investitori cu experiență largă, cunoștințe și timp. Caracteristicile sale sunt:

 • Inclus în preț: Active din SUA, UR, forex și cripto.
 • Restul piețelor: De la 3 euro/lună pe piață
 • Maxime de grafice simultane: +100 (și alte 100 de spații de lucru)
 • Pret: 70euro / lună.

Cum funcționează platforma ProRealTIme?

ProRealTime este una dintre cele mai populare platforme de analiză și tranzacționare și nu este o coincidență. Acum vom analiza principalele sale funcționalități și caracteristici.

Caracteristica ProRealTime

Ce definește ProRealTime? Acestea sunt unele dintre punctele sale principale:

 • ProRealTime permite efectuarea și gestionarea comenzilor direct din grafice sau prin intermediul unuia dintre cele 4 moduri de vizualizare a tabelului de prețuri.
 • ProOrder și backtesting: care oferă posibilitatea de a crea sisteme automate complexe fără a fi nevoie de programare.
 • Construiește-ți propriile algoritmi pentru a opera 24 de ore pe zi.
 • Execuție rapidă a comenzilor, rapoarte detaliate de tranzacționare, scalping, știri financiare în timp real, crearea de indicatori personali, compararea valorilor, etc.
 • Asistență live prin intermediul software-ului pentru partajarea ecranului.
 • Interfață de tranzacționare rapidă.
 • Platformă aprobată și supravegheată de autoritățile financiare franceze (AMF și ACPR) pentru primirea și transmiterea comenzilor.
 • Vei putea instala ProRealTime pe computer fără limite, avea versiunea web sau versiunea mobilă.
 • Descarcă screeners de piață cu ProScreener.
 • Acces la serii istorice de pe piețe
screener ProRealTime

Grafice și indicatori

Cu ProRealTime vei avea acces la grafice avansate și o multitudine de indicatori și instrumente pentru a le analiza.

În mod implicit, această platformă afișează 3 grafice diferite pentru un singur activ, astfel încât să poți monitoriza mai multe perioade de timp simultan.

Platforma permite vizualizarea graficelor lunare, trimestriale și anuale pentru a putea monitoriza mișcările pe termen lung și, de asemenea, grafice de tick și de o secundă pentru day traders.

Pe aceste grafice vei putea aplica mai mult de 110 indicatori tehnici diferiți care pot fi, de asemenea, personalizați și modificați de la parametrii utilizați pentru calcularea unui indicator până la culoarea graficului.

Fundamente

De la sfârșitul anului 2023, cu ProRealTime în colaborare cu Market Screener, vei putea avea acces la rapoarte de conținut fundamental al companiilor în mod gratuit și foarte intuitiv.

Pentru a face acest lucru, va trebui doar să accesezi noua platformă web a ProRealTime, și să te înregistrezi pe ea. Odată făcut acest lucru, vei avea acces la toate informațiile fundamentale cu rapoarte foarte intuitive.

Astfel,vei avea acces la următoarele rapoarte:

 • Rapoarte de evaluare a companiei
 • Calendar de evenimente
 • Informații generale despre companie
 • Rapoarte fundamentale
 • Rapoarte făcute de analiști
 • Revizuiri

Liste în ProRealTime

Unul dintre cele mai utile instrumente ale platformei sunt listele de urmărire.

ProRealTime include deja mai multe liste predefinite ordonate după țări sau tipuri de active. Cu toate acestea, poți crea propriile liste de valori pe care să le urmărești după ce ai făcut screenerele tale.

ProRealTrend

Acest modul trasează linii de tendință în mod automat în mai multe unități de timp.

Cu acest instrument, vei putea vizualiza niveluri de suport și rezistență, detecta canale și linii oblice de tendință.

De asemenea, permite detectarea valorilor care se apropie de niveluri relevante și personalizarea liniilor vizibile în grafice.

ProScreener

Una dintre bijuteriile coroanei ProRealTime. ProScreener scanează automat piața în căutarea de acțiuni sau produse care îndeplinesc criteriile pe care le-ai stabilit.

Acest instrument este foarte util și puternic pentru a te concentra doar pe acțiuni și companii care îndeplinesc cerințele operațiunilor tale.

ProBuilder

Un instrument cu care poți programa proprii indicatori grafici pentru a-i aplica sistemelor tale de tranzacționare.

ProBacktest și ProOrder

Două instrumente avansate cu care poți crea propriile strategii, cu sau fără programare, să le testezi cu date istorice, să le optimizezi și să le execuți automat.

ProBacktest este cel care se ocupă de testarea strategiilor tale cu date istorice, în timp ce ProOrder permite executarea automată a ordinelor de cumpărare și de vânzare în funcție de strategia pe care ai marcat-o.

ProRealTime pentru începători sau pentru experți

ProRealTime este o platformă foarte completă pe care doar un trader cu experiență o va putea folosi la maxim. Chiar și aceștia, în funcție de operațiunile pe care le efectuează, pot lăsa nefolosite mai multe dintre funcționalitățile pe care le oferă.

Asta înseamnă că nu este potrivită pentru un investitor începător? Deloc. Platforma este foarte intuitivă și curba de învățare este rapidă. Un investitor începător poate de asemenea să învețe și să utilizeze multe dintre instrumentele sale.

ProRealTime, opinii

Ce părere au cei care folosesc deja ProRealTime? Sunt mulțumiți de platformă? În general, sunt mai mult decât mulțumiți. Altfel, ar fi imposibil ca compania să aibă numele și faima pe care le are sau să fie folosită de mulți traderi profesioniști și manageri de fonduri.

Platforma însăși are o secțiune cu opinii reale ale utilizatorilor. O modalitate mai imparțială de a o vedea este prin scorul său pe Trustpilot, care este de 4,9 din cinci stele.

Opinia noastră despre ProRealTime: Recenzie

Succesul platformei nu este o coincidență. În primul rând, compania oferă un software intuitiv de grafice și tranzacționare care vine cu mai multe instrumente și caracteristici, inclusiv instrumente de suport pentru luarea deciziilor, analiză tehnică, tranzacționare automată și grafice.

În al doilea rând, software-ul oferă acces la o gamă largă de piețe, inclusiv acțiuni, futures, valute, materii prime, aur și argint, printre altele.

În cele din urmă, software-ul comercial rulează pe servere dedicate care utilizează tehnologia server-side, care îți garantează protecția.

Pe partea negativă, ar trebui să subliniem aplicația mobilă, care poate fi îmbunătățită în ceea ce privește funcționalitățile și performanța.

În orice caz, ProRealTime este o platformă de tranzacționare recomandabilă și adaptabilă tuturor traderilor, atât celor care încep cu primele lor analize tehnice, cât și celor care doresc să dezvolte funcții mai avansate.

Pro și contra ale utilizării ProRealTime

Avantajele utilizării ProRealTimeDezavantajele utilizării ProRealTime
✅ Noua lor platformă web este 100% intuitivă și funcțională.❌ Surse de date pentru indici și acțiuni costisitoare.
✅ Suportă acțiuni, Forex, futures, obligațiuni și opțiuni.❌ Noua platformă web nu păstrează datele de la o sesiune la alta (cu excepția cazului în care deschizi un cont)
✅ Are o analiză automatizată a liniilor de trend.❌ Fiind un instrument atât de complet, dacă nu ai o conexiune bună la internet, poate fi destul de lentă la încărcare
✅ Instrument de backtesting avansat și tranzacționare automatizată
Aplicație mobilă cu alerte de preț
✅ Tranzacționare direct de pe grafic.
✅Funcționalități avansate: Scalping, Order Flow…

În concluzie, dacă ProRealTime a fost întotdeauna un instrument puternic de tranzacționare. Cu noua sa actualizare ProRealTime WEB intră deplin în secolul XXI, cu o tranzacționare orientată către un public investitor mult mai larg și mai puțin profesionist, dar mai intuitiv și manevrabil. Desigur, fără a neglija partea profesională care l-a caracterizat întotdeauna și pe care, desigur, continuă să o dezvolte.

** Operarea cu instrumente financiare cu efect de levier poate expune la un risc de pierdere mai mare decât depozitele și este potrivită numai pentru clienții cu experiență și cu mijloace economice suficiente pentru a asuma acest risc

Articole similare

Sfaturi pentru a alege un bun broker Forex
În anii '70 a fost creat piața Forex sau piața valutară, iar în ultimii ani a cunoscut o creștere puternică datorită internetului și noilor tehnologii. Există studii care indică faptul că există tranzacții zilnice pe piața Forex în valoare de 7 tr...