Recenzie Bit2Me: Comisioane, portofel, Pro, Earn și opinii

Bit2Me este o platformă spaniolă de tranzacționare a criptomonedelor, cunoscută pentru fiabilitatea și varietatea serviciilor oferite. Acest articol va detalia modul de funcționare al Bit2Me, evidențiind atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative, gama de produse disponibile pentru investiții în criptomonede, precum și costurile asociate. De asemenea, vei afla opinia noastră despre platformă, împreună cu un sumar al părerilor utilizatorilor.

exchange bit2me opinii

Bit2Me: Ce este și cum funcționează?

Bit2Me, fondat în 2014 în Spania, permite utilizatorilor să cumpere, să vândă, să schimbe și să stocheze criptomonede. Inițial un exchange tradițional de criptomonede, Bit2Me și-a diversificat oferta includând opțiuni de investiții precum staking-ul și s-a extins pe plan internațional, fiind acum accesibil în peste 80 de țări, inclusiv în România.

Platforma se bazează pe tehnologie proprie și dispune de un jeton (token) unic, B2M, introdus în 2021. Acest token oferă utilizatorilor avantaje și reduceri prin intermediul unui program de loialitate.

În plus, Bit2Me pune un accent deosebit pe educație financiară prin intermediul blogului său și al Bit2Me Academy, oferind cursuri și resurse educaționale.

Caracteristici distinctive ale Bit2Me

Bit2Me se distinge în sectorul tranzacționării criptomonedelor prin trei caracteristici principale:

 • Siguranță: Fiind o companie cu sediul în Spania, Bit2Me este supusă unui cadru regulatoriu riguros, ceea ce îi crește fiabilitatea.
 • Variație: Platforma oferă o gamă largă de criptomonede și servicii, inclusiv staking, împrumuturi și programe de cashback.
 • Suport pentru clienți: Disponibil 24/7 și în mai multe limbi, Bit2Me oferă un serviciu de asistență de excepție. De asemenea, compania oferă programe educaționale complexe pentru utilizatori.

Principalele caracteristici ale Bit2Me

 • 🏆 Reglementare: Banca Spaniei
 • 💼 Active financiare: +260 criptomonede
 • 💻 Tipuri de cont: portofel, earn și PRO
 • 💲Comisioane: între 0% și 0.60% (depinde de volum)
 • 💰 Depozit minim: 1 euro
 • 📈 Serviciile platformei
  • Pro (cumpărare/vânzare pentru profesioniști)
  • Earn (Serviciu de staking)
  • Wallet (custodie și cumpărare vânzare pentru începători)
  • Pay
  • API
  • Noduri
  • Card
  • Launchpad
  • Commerce
  • Consulting
 • 📧 Contact:
 • 🗣️ Disponibil în română: Nu
 • 🌟Produs de top: Pro

Este Bit2me sigur? Reglementare

Da, reglementarea este unul dintre punctele forte ale Bit2Me. Ca platformă de tranzacționare cu sediul în Spania, este înregistrată la Banca Spaniei ca furnizor de servicii de schimb de monedă virtuală pentru monedă fiduciară și de custodie a portofelelor electronice și respectă reglementarea europeană pentru a fi cel mai sigur loc pentru fondurile tale.

Platforma respectă, de asemenea, reglementările privind Prevenirea Spălării de Bani și Prevenirea Finanțării Terorismului.

Este Bit2me de încredere? | Există un fond de garanție a fondurilor?

Deși Bit2Me nu este reglementat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România, cetățenii români pot deschide conturi și utiliza serviciile acestei platforme datorită naturii globale a pieței criptomonedelor și a reglementărilor internaționale sub care operează Bit2Me.

Securitatea este esențială în mediul cripto în fața posibilelor atacuri cibernetice. Bit2Me lucrează cu stochează 99% din fonduri în portofele hardware reci (cold wallets) și își criptează datele în conformitate cu reglementările GDPR.

La aceasta se adaugă o asigurare de 150 de milioane pentru activele sale printr-o colaborare cu Ledger Enterprise Solutions.

Totuși, este de reținut că activele tale vor rămâne pe platformă, la fel ca la alte platforme centralizate.

👉 Alternative Bit2me: păreri Coinbase: Servicii, depunere minimă și costuri și păreri Binance: ofertă cripto, platformă și comisioane

Câte criptomonede are Bit2Me?

Platforma lucrează cu peste 260 de criptomonede diferite. Desigur, lista include principalele criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Tether sau Dogecoin, printre altele.

Comisioanele Bit2Me

În continuare vom vedea costurile și comisioanele pentru a opera cu Bit2Me și structura tarifelor.

Comisioane tranzacționare

Comisioanele pentru tranzacționare prin Bit2Me Pro depind de mai mulți factori. Tarifele variază de la 0% la 0,6% în funcție de volumul tranzacțiilor și dacă ești taker sau maker, adică, cumpărător sau creator, facilitator, care este cel care vinde.

Pentru a evita confuziile, diferența dintre taker/maker este următoarea:

 • Taker: Operațiune de tranzacționare care efectuează o comandă la prețul pieței,
 • Maker: Operațiune de tranzacționare care efectuează o comandă la un preț limită.
costuri but2me
comisione bit2me

În orice caz, putem observa cum, odată ce depășim 2.000 de euro de tranzacționare (într-un interval de 30 de zile), comisioanele scad până la 0,3%, și apoi progresiv chiar mai mult.

Pentru contul de portofel, tariful pentru cumpărare, vânzare sau conversie a tuturor criptomonedelor este afișat pe ecran înainte de a confirma tranzacția. Tarifele depind de multe variabile, inclusiv:

 • Volumul tranzacției
 • Moneda aleasă
 • Metoda de plată
 • Spread-ul. Acesta din urmă, după cum știi, este diferența dintre prețul de cumpărare (bid) și prețul de vânzare (ask) al unui activ financiar. În piețele de criptomonede și tranzacționare, reflectă costul unei operațiuni și este un indicator al lichidității pieței. Un spread mic sugerează o lichiditate mare și costuri de tranzacție mai mici.


În orice caz, vei vedea întotdeauna pe ecran un rezumat al costurilor. Acest lucru este de mare ajutor pentru a avea o idee despre cât costă comisionul în realitate.

Alte costuri

Pe lângă comisioanele de tranzacționare, există și alte costuri și comisioane pentru a investi cu Bit2Me.

 • Depunere de capital sunt gratuite.
 • Retragerile sunt gratuite.
 • Platforma nu percepe taxe de custodie sau întreținere, nici măcar în caz de inactivitate.
 • Dacă folosești Bit2Me Mastercard Card, tranzacțiile în euro sunt gratuite (tranzacțiile cu criptomonede vin însoțite de o taxă swap)

Depunere minimă

Depunerea minimă la Bit2Me este de 1€. Asta înseamnă că poți cumpăra primele tale criptomonede indiferent de bugetul tău, deși dacă dorești să tranzacționezi activ, cel mai probabil vei avea nevoie de ceva mai mult capital.

👉 Cum să investești în criptomonede | Ghid de bază pentru începători

Tipuri de produse la Bit2Me

Bit2Me a început ca platformă pentru a schimba și a face tranzacții cu criptoactive. Cu toate acestea, a adăugat servicii, produse și instrumente la oferta sa, așa cum explicăm în secțiunile următoare.

Bit2Me Pro

Bit2Me Pro este un serviciu de tranzacționare.

De fapt, este primul serviciu de tranzacționare de înaltă frecvență creat de o platformă spaniolă, destinat traderilor profesioniști pentru a efectua operațiuni de înaltă frecvență, de mare lichiditate și cu spread și slippage nul sau aproape nul.

Bit2Me Pro oferă aproape 100 de perechi de tranzacționare, o interfață ușor de utilizat pentru utilizatorii de toate nivelurile și adaptată pentru utilizarea pe telefon.

Are tot ce este necesar pentru a efectua tranzacționare avansată ca instrumente de analiză, posibilitatea de a configura ordine limit, stop limit și market, precum și filtre, 7 tipuri de serii de timp de lumânări și peste 100 de indicatori de analiză tehnică.

Earn

Bit2Me Earn este sistemul de staking al exchange-ului cu sediul în Spania, lansat la începutul anului 2022. Cu acesta, vei putea bloca criptomonedele tale și vei primi dobândă de până la 28,8% pentru staking (depinde de criptomoneda aleasă).

În prezent, exchange-ul lucrează cu 39 de criptomonede în staking și oferă randamente sub 10% în Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) sau tokenul său nativ Bit2Me Token (B2M), până la peste 20% pentru Secret Network (SCRT), Cosmos (ATOM), și ApeCoin (APE).

Acest serviciu nu are niciun cost pentru utilizator.

Portofelul Bit2Me

bit2me parerii

Portofelul Bit2Me este contul implicit, cu care poți accesa toate serviciile și gestiona toate criptomonedele și banii fiat în același loc într-un mod simplu.

Portofelul Bit2Me este gratuit și permite stocarea, cumpărarea, vânzarea și schimbul de criptomonede. Este un portofel multi-cripto, deoarece permite stocarea tuturor criptomonedelor cu care lucrează exchange-ul: un total de peste 260 de active.

Dintre aceste portofele, 59 sunt portofele lite și 176 sunt portofele cu suport complet. Sau altfel spus, un instrument pentru gestionarea criptomonedelor și a banilor tradiționali într-un mod simplu dintr-un singur loc. Adică, permite efectuarea plăților instantanee în întreaga lume, cumpărarea și vânzarea de criptomonede, crearea de carduri de debit, primirea de transferuri într-un număr de cont de plată comun, printre alte funcționalități.

În plus, portofelul Bit2Me se poate conecta la Cardul Bit2Me pentru a plăti cu criptomonedele tale.

Cardul Bit2Me

După cum indică și numele său, este un card de debit cu criptomonede. Mai exact, este vorba de un card Mastercard cu care poți folosi criptomonedele tale pentru a plăti cumpărăturile oriunde.

De exemplu, din cele 176 de portofele cu suport complet poți schimba portofelul în orice moment, pentru a schimba criptomoneda cu care plătești. Aceasta este o operațiune care nu costă bani și se face în câteva secunde, spre deosebire de alte carduri de acest tip, în care trebuie să „reîncarci” portofelele tale.

Este de asemenea interesant de menționat că poți asocia cardul cu portofelele Earn de la USDT/EURT și BTC pentru a plăti în timp ce continui să obții recompense pasive.

Cardul permite plata cu B2M, BTC, ETH, ADA, XRP, SOL, DOT, USDT, USDC, TON, EURT, CCD și euro.

În plus, au un program de cashback cu care returnează până la 9% din cumpărături în B2M dacă plătești cu această criptomonedă și până la 7% dacă folosești altă criptomonedă, și au comercianți asociați care oferă un cashback mai mare.

Bit2Me Card nu percepe comision de întreținere, dar există un cost pentru efectuarea de plăți cu criptomonede. Tariful în cauză depinde de activ.

Bit2Me Pay

Acesta este sistemul pentru a trimite și a primi bani și criptomonede instantaneu cu doar un număr de telefon sau un e-mail.

Este un serviciu gratuit care operează cu 260 de monede și care funcționează prin aplicație și web.

Serviciul funcționează gratuit și permite trimiteri de la 0,25 €.

Bit2Me Loan

Una dintre noutățile platformei este că permite obținerea unui împrumut de până la un milion de euro folosind criptomonede ca garanție. În acest sens, ar fi ca să gajezi criptomonedele tale pentru a obține finanțare.

Bit2Me Loan permite împrumuturi pe diferite criptomonede cu flexibilitate asupra procentului de fonduri pe care dorești să le lași ca garanție pentru operațiune.

Pe lângă aceste servicii, platforma adaugă și altele, cum ar fi Bit2Me Launchpad pentru a participa la lansarea de noi token-uri.

API

API este poarta de intrare în ecosistemul cripto pentru instituțiile financiare și companii. Dispune de patru module: Data, Pro, Custody și Earn, în funcție de ceea ce se dorește a se realiza pe piață.

Serviciul de asistență pentru clienți

Platforma Bit2Me este disponibilă doar în limbile engleză, italiană, spaniolă, poloneză, portugheză și franceză.

 • Număr de telefon: +40 376 300 196
 • Email: Poți trimite tichet prin intermediul website-ului
 • Asistență în română: Nu
 • Chatbot: Da

Bit2Me funcționează cu un serviciu de tichete care permite deschiderea de incidente printr-un formular web la care se răspunde ulterior prin email.

În afara serviciului de asistență personalizată, Bit2Me dispune și de un centru de ajutor și suport cu ghiduri și răspunsuri la multe întrebări despre operare. De fapt, este unul dintre punctele sale forte.

Bit2Me Academy

Ca parte a valorii adăugate pe care o oferă platforma, Bit2Me are o academie unde oferă cursuri scurte gratuite de diferite niveluri pentru a învăța tot ce ai nevoie despre criptomonede.

Secțiunea include cursuri scurte și mai lungi, cum ar fi Cursul Bitcoin 101, articole de actualitate și educative, precum și tutoriale. La aceasta se adaugă prezența sa pe rețelele sociale și în special webinariile pe care le organizează pe canalul său de Youtube.

Opinii Bit2Me

Opiniile utilizatorilor sunt importante, în special pentru o platformă de tranzacționare cripto. Activ din 2014, Bit2Me a adunat opinii de toate felurile. De exemplu, putem aprecia cum pe Google Play Store cu peste 6.800 de recenzii are o notă medie de 4,6 stele (din 5) și peste 100.000 de descărcări.

opinii bit2me romania

În general, exchange-ul este bine evaluat de utilizatori. De exemplu, are un scor de 3.8 din 5 pe platforma Trustpilot, cu peste 1.400 de recenzii.

Trustpilot evidențiază că exchange-ul răspunde la aproape trei sferturi din opiniile negative și o face în mai puțin de două zile.

Pe de altă parte, utilizatorii evidențiază simplitatea de utilizare și asistența pentru clienți.

Opinia noastră despre Bit2Me | Rezumat

Bit2Me este considerat un exchange de criptomonede de încredere, datorită securității robuste pe care o oferă. Având originea în Spania, platforma beneficiază de un cadru juridic stabil și oferă protecție prin relațiile sale contractuale cu entități europene, conformându-se reglementării regiunii și evitând astfel jurisdicțiile cu reglementări incerte sau paradisurile fiscale. Recunoașterea obținută pentru conformitate și bune practici în 2022, alături de companii de renume precum Repsol, BBVA și Goldman Sachs, subliniază seriozitatea și dedicarea lor față de industrie.

Merită de asemenea să menționăm eforturile lor în educația din domeniul cripto, oferind o multitudine de resurse de învățare, precum și un serviciu de asistență pentru clienți de înaltă calitate.

În ceea ce privește funcționalitățile, Bit2Me se aliniază la așteptările de la un exchange de top, oferind tranzacționare, staking, împrumuturi pentru criptomonede, acces la academie și un serviciu eficient de asistență pentru clienți. Platforma se angajează în continuare să își îmbunătățească gama de produse și servicii.

Notabil este și programul lor de cashback, care răsplătește utilizatorii cu până la 7% din valoarea cumpărăturilor efectuate cu cardul de debit al platformei, procent ce poate crește la 9% pentru plățile realizate cu tokenul lor nativ, B2M.

În ceea ce privește varietatea de criptomonede disponibile, Bit2Me impresionează cu o selecție de 260 de monede digitale, acoperind majoritatea activelor principale. Este important de notat că, la fel ca majoritatea exchange-urilor, unele ICO-uri noi pot să nu fie disponibile.

În privința comisioanelor, Bit2Me se poziționează ca fiind unul dintre cele mai competitive exchange-uri din piață, în special pentru tranzacțiile realizate prin versiunea lor avansată, Bit2Me Pro.

Pro și contra de a folosi Bit2Me

Pentru a încheia, acesta este rezumatul avantajelor și dezavantajelor Bit2Me ca exchange în comparație cu alte opțiuni din sector.

ProContra
Înregistrare la Banca Spaniei și sediul în Spania.❌ Ca orice alt schimb cu sediul în Europa, nu permite investiția în derivate pe criptomonede.
Comisioane foarte competitive, mai ales pentru operațiuni de peste 2.000 de euro pe lună.❌Nu este disponibil în limba română.
✅ Platformă bună pentru începători: intuitivă.
Staking și card cu criptomonede.
✅ Peste 260 de criptomonede
✅ Serviciu bun de asistență pentru clienți


Concluzie

În concluzie, Bit2Me este o platformă care prezintă multe puncte în favoarea sa atunci când alegem să-l folosim ca intermediar de încredere în lumea cripto. Este sigur, are un bun serviciu pentru clienți, precum și educație, are principalele criptomonede, și dispune de o mare varietate de servicii suplimentare (cashback, staking, card). În plus, are una dintre cele mai bune politici de comisioane din sector, mai ales în versiunea sa Pro.

Întrebări frecvente

Cum mă pot înregistra pe Bit2Me?

Pentru a te înregistra, trebuie să accesezi site-ul Bit2Me și să urmezi pașii de înregistrare, care includ verificarea identității pentru a respecta reglementările KYC (Know Your Customer).

Este Bit2Me sigur pentru tranzacționarea criptomonedelor?

Da, Bit2Me se mândrește cu un nivel înalt de securitate, fiind reglementată conform standardelor europene. Platforma implementează măsuri de securitate avansate pentru a proteja fondurile și datele utilizatorilor.

Pot retrage fonduri în monedă fiat de pe Bit2Me?

Da, Bit2Me permite utilizatorilor să retragă fonduri în monedă fiat. Platforma suportă mai multe monede fiat și oferă diverse opțiuni de retragere, inclusiv transfer bancar.

Articole similare