Recenzii și păreri Binance: ofertă cripto, platformă și comisioane

Binance este una dintre cele mai mari burse de criptomonede în funcțiune în prezent, luând în considerare volumul de tranzacții. Inițial avea sediul în Hong Kong și, prin urmare, Binance este încă reglementat de legea din Hong Kong. Compania are 2.800 de angajați și o bază de 15 milioane de clienți. Volumul său de tranzacții trimestrial se ridică la 180 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează la același nivel cu Coinbase.

binance exchange opinii

Binance: ce este

Binance este un exchange de criptomonede fondat în 2017. Utilizând platformele sale centralizate și descentralizate, Binance oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a cumpăra, vinde și tranzacționa criptomonede. Utilizatorii săi pot depune și retrage criptomonede de pe platforma sa, și pot utiliza, de asemenea, gateway-urile sale pentru a cumpăra monede cu bani tradiționali.

Are o lungă listă de criptomonede disponibile, și ca atare, este frecventat de investitori din întreaga lume. Bursa lucrează, de asemenea, pentru a-și extinde prezența în toate colțurile lumii.

Oricine poate investi pe Binance fără a-și verifica identitatea. Cu toate acestea, acest lucru include doar un cont limitat cu o sumă relativ mică de bani utilizată. Binance va solicita verificarea KYC pentru conturile cu solduri semnificative.

Odată ce contul este creat, vei avea posibilitatea de a depune criptomonede din portofelul tău sau de a le cumpăra direct de pe bursă. USD pot fi depuse prin Paxos, în timp ce alte valute precum EUR, RUB, UAH și KZT au fost activate în colaborare cu Advcash în 2019.

Utilizatorii ar trebui să ia în considerare obținerea unor token-uri Binance Coin (BNB). Aceasta este criptomoneda nativă a Binance și utilizarea ei pentru plata comisioanelor implică o reducere semnificativă care va reduce costul utilizării serviciilor de schimb.

AngajațiCliențiVol. tranzacționare (USD B)
Binance2.80015 milioane180
Coinbase2.10056 milioane335

Cum să deschizi un cont pe Binance?

Binance oferă diferite tipuri de conturi. Cu contul de bază puteți utiliza multe servicii, dar dacă doriți să tranzacționați derivate mai complexe, trebuie să deschideți un cont pentru futures sau pentru opțiuni.

 • Cont de bază: cont de bază
 • Cont futures: cont pentru tranzacționarea futures
 • Cont opțiuni: cont pentru tranzacționarea opțiunilor
 • Cont business: cont pentru companii

Pentru a deschide un cont Binance este necesar:

 1. Mergi pe site-ul Binance și dă clic pe Înregistrează-te. Completează informațiile solicitate.
 2. Când dai clic pe creează cont, un cod de verificare îți va fi trimis pe email sau pe numărul tău de telefon (acest cod este valabil doar pentru 30 de minute).
 3. În final, introdu codul primit în câmpul solicitat pentru a verifica contul.
 4. Activează 2FA.
 5. Link metoda de plată.
 6. Depuneți fondurile și începeți să faceți tranzacții.

Oferta de criptomonede pe Binance exchange

Binance are peste 400 de criptomonede disponibile pentru tranzacționare pe exchange-ul său. Pentru utilizatorii internaționali, suportă o varietate de valute fiat, inclusiv USD, EUR, AUD, GBP, HKD și INR.

Unele dintre criptomonedele disponibile sunt:

Cum să cumperi Luna pe Binance

Dacă doriți să cumpărați Luna Inu, care în prezent nu este listată pe Binance, puteți face acest lucru conectând portofelul dvs. de criptomonede la un exchange descentralizat (DEX) prin contul dvs. Binance pentru a cumpăra moneda de bază:

 • Descărcați un portofel Binance.
 • Configurați Binance: înregistrați-vă și configurați portofelul de criptomonede prin extensia Google Chrome a portofelului sau prin aplicația descărcată în pasul anterior.
 • Cumpărați Lanțul BNB ca monedă de bază.
 • Trimiteți BNB Chain de la Binance la propriul portofel de criptomonede: odată ce ați achiziționat BNB Chain, accesați secțiunea portofelului dvs. Binance și căutați BNB Chain achiziționat. Faceți clic pe retragere și introduceți informațiile solicitate. Setează rețeaua în BNB Chain, furnizați adresa portofelului dvs. și suma pe care doriți să o transferați. Faceți clic pe butonul de retragere și așteptați ca lanțul dvs. BNB să apară în Binance.

Dacă utilizați site-ul web Binance:

 • Alegeți o bursă descentralizată (DEX).
 • Conectați-vă portofelul Binance la DEX pe care doriți să îl utilizați folosind adresa portofelului dvs. la punctul 2.
 • Răscumpărați BNB Chain pentru moneda pe care doriți să o obțineți.
 • Selectați BNB Chain ca metodă de plată și selectați Luna Inu ca monedă de cumpărare.
 • Dacă Luna Inu nu apare, găsiți propriul contract inteligent.

Odată ce ați finalizat pașii anteriori, puteți face clic pe butonul de schimb.

Binance: comisioane și costuri

Comisioanele Binance sunt printre cele mai mici. Comisioanele variază în funcție de volumul de tranzacționare. Binance oferă costuri de tranzacționare reduse în funcție de volumul tranzacționat și de participarea dvs. în monede Binance (BNB) și dacă luați sau faceți lichiditate. Citiți mai multe despre Binance Smart Change

Comisionul standard de tranzacționare pentru tranzacționarea de active criptografice pe Binance este de 0,1%. Dacă aveți un sold pozitiv de BNB în contul dvs. Binance, comisionul de tranzacționare se reduce la 0,075%. Comisioanele pentru cumpărăturile instantanee sunt cele mai mici dintre concurenți: percepe doar un comision de 2% pentru ordinele de cumpărare instantanee cu credit/debit, care este cel mai mic dintre concurenții revizuiți.

De exemplu, pentru o tranzacție de 1.000 de euro:


Comisioane de retragere și depunere

Tip de platăDepunereRetragere
SEPA Nu0,80 €
Card de credit/debit1,8%1%
Portofel electronicNuNu
Depunere BTC0 $0.000011
Depunere ETH 0 $0.00022 ETH

Binance: cum funcționează

Pentru a descoperi cum funcționează, este necesar să cunoaștem caracteristicile sale principale:

🌎 OrigineHong Kong
💰 ComisioaneMici
💰 Depozit minimNu
💵 Costul inactivitățiiNu
💵 Costul retragerii1-30 $ sau 1% pe card de credit
📈 ProduseStablecoins, altcoins, futures crypto, opțiuni
🕹️ Monede suportate400 +

Comisioanele de tranzacționare Binance depind de nivelul de VIP (de la 0 la 9) sau de volumul de tranzacționare.

Când vine vorba de comisioanele de depunere și retragere, utilizatorii plătesc o taxă fixă pentru a acoperi costurile de tranzacție asociate cu retragerea criptomonedelor din contul lor Binance. Aceste comisioane de retragere sunt determinate de rețeaua blockchain și pot varia fără preaviz. Din acest motiv, pentru a afla valoarea acestor comisioane este mai bine să vizitați site-ul Binance.

Metode de plată

Puteți achiziționa cu ușurință criptomonede direct cu cardul dvs. de debit/credit pe site-ul Binance sau în modul Lite al aplicației Binance.

Siguranța Binance

Exchange-urile de criptomonede nu pot beneficia de programe de asigurare a depozitelor, deoarece nu sunt instituții de economii sau financiare. Prin urmare, acest serviciu nu este reglementat în același sens în care sunt serviciile de brokeraj.

Caracteristicile de securitate ale Binance includ autentificarea în doi pași (2FA) prin aplicația Google Authenticator sau Short Message Service (SMS), lista albă a adreselor, gestionarea dispozitivelor și posibilitatea de a limita accesul.

Binance Coin: tokenul Binance

Binance a fost creat ca token de utilitate pentru comisioanele de tranzacționare reduse în 2017. Dar de atunci utilizarea sa s-a extins la numeroase aplicații pe o serie de platforme. Este utilizat pentru a plăti comisioanele de tranzacție pe www.binance.com, Binance DEX și Binance Chain.

Platforma Binance

Platforma Binance este destul de simplă și intuitivă. Puteți selecta moneda pe care doriți să o vindeți și cea pe care doriți să o cumpărați. Puteți converti moneda fiat în criptomonede și invers, sau o criptomonedă într-o altă criptomonedă.

Dacă doriți mai multe opțiuni, Binance oferă de asemenea platforme de tranzacționare de criptomonede avansate. Pe platformele Classic sau Advanced, puteți face tranzacții folosind o interfață de tip terminal cu multe instrumente grafice și tipuri de ordine avansate.

Binance mobil

Platforma mobilă Binance are două layout-uri diferite: Binance Lite și Pro. Trecerea de la un layout la altul este extrem de simplă. Este suficient să atingeți colțul din stânga sus al ecranului (meniul contului), unde se află un comutator care activează sau dezactivează layout-ul Lite.

Trustwallet: portofelul Binance

Trust Wallet a fost lansat în noiembrie 2017 de către Viktor Radchenko și a câștigat rapid o bază largă de utilizatori. Binance a achiziționat Trust Wallet în 2018 și Eowyn Chen, fostul vicepreședinte de marketing al Binance, a devenit CEO la începutul anului 2021.

Aplicația Trust Wallet este un portofel criptografic mobil care nu necesită înregistrare. Este disponibil pentru utilizatorii iOS, Android și Google Play. Odată instalat, puteți conecta cu ușurință portofelul.

👉 Ce sunt portofelele de criptomonede: Portofelul cald sau Portofelul rece?

Asistență clienți

Puteți contacta Binance doar prin chat, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Există două moduri de a ajunge la chat. Cel mai simplu este să utilizați pictograma galbenă a chatului care se află în colțul de jos. Alternativ, la sfârșitul tuturor paginilor platformei, sub titlul „Suport”, veți găsi un link „Trimiteți o cerere” care, dacă faceți clic pe el, vă va duce la funcția de chat.

Pro și contra Binance

binance parere
AvantajeDezavantaje
Comisioane mici de cumpărare non-instant și instant.Nu este disponibil în SUA.
Ofertă mare de cripto.Structură corporativă puțin transparentă.
O gamă largă de opțiuni de tranzacționare și tipuri de comenzi.Întreruperi individuale în verificarea contului.

Cum se raportează venitul Binance în declarația de venit

Plusvaloarea derivată din criptomonede trebuie raportată în partea RT a formularului de venit individual. Deci, pe cât știu, criptomonedele, cum ar fi Bitcoin și altele, trebuie declarate în declarația de venit.

În esență, criptomonedele trebuie raportate în așa-numitul „cadru RW”:

 • Indicați codul 14 în coloana 3 la rubrica „Codul de identificare a bunului”.
 • Evitați să completați coloana 4 la rubrica „Codul țării străine”.
 • Introducând valoarea în euro a monedei virtuale deținute la 31 decembrie a perioadei fiscale de referință, având grijă să indicați valoarea de schimb la momentul achiziției.

În cele din urmă, este important de reținut că criptomonedele nu sunt supuse IVAFE, deoarece această taxă se aplică doar depozitelor și conturilor bancare.

Alternative la Binance

Printre alternativele la Binance se numără:

👉 Coinbase vs Binance: care este cea mai bună platformă cripto?

FAQs

Binance este sigur?

Schimburile de criptomonede nu pot beneficia de programe de asigurare a depozitelor, deoarece nu sunt instituții de economii sau financiare. Prin urmare, acest serviciu nu este reglementat în același sens în care sunt serviciile de brokeraj.

Cât costă Binance?

Comisioanele Binance sunt printre cele mai mici. Comisioanele variază în funcție de volumul de tranzacționare. Binance oferă costuri de tranzacționare reduse în funcție de volumul tranzacționat și de participarea dvs. în monede Binance (BNB) și dacă luați sau faceți lichiditate.

Mai bine Coinbase sau Binance?

Ambele sunt opțiuni bune. Cu toate acestea, mulți experți susțin că Coinbase este mai bun pentru începători.
Coinbase e ideal pentru începători, oferind ușurință și securitate, dar cu taxe mai mari. Binance atrage prin taxe reduse și opțiuni avansate de tranzacționare, fiind preferat de traderii experimentați.

Articole similare

Sfaturi pentru a alege un bun broker Forex
În anii '70 a fost creat piața Forex sau piața valutară, iar în ultimii ani a cunoscut o creștere puternică datorită internetului și noilor tehnologii. Există studii care indică faptul că există tranzacții zilnice pe piața Forex în valoare de 7 tr...