Investiții de Top în Acțiuni: Previziuni 2024

Investiția în acțiuni în 2024 ar putea fi o strategie destul de rentabilă. În acest articol îți vom spune care sunt cele mai bune acțiuni de cumpărat anul acesta.

top actiuni

Acțiuni de cumpărat

Evaluările care trebuie făcute inainte de a investi în acțiuni sunt multe și complexe. In mare măsură depind de încrederea pe care o aveți în diferitele modele teoretice existente cu privire la determinarea valorii companiilor și evoluția piețelor de acțiuni, precum și de preferințele individuale.

Acțiunile reprezintă cote de proprietate intr-o companie.Astfel, în afara mișcărilor pe termen scurt legate de circumstanțe contingente și complet imprevizibile, este rezonabil să presupunem că capacitatea acestor instrumente de a crea valoare pentru investitori depinde de soarta companiei și, în special, de capacitatea acesteia:

 • de a genera în mod stabil profituri de-a lungul anilor
 • să facă față principalelor provocări și schimbări care au loc în sectorul în care operează
 • să dezvolte, consolideze și apere avantajele competitive față de concurenții lor
 • să genereze fluxuri de numerar suficiente pentru a nu cauza eventuale dezechilibre financiare.

🇷🇴 Acțiuni românești cu potențial exploziv în 2024

Bursa romanească este relativ mică în comparatie cu alte burse europene sau de pe alte continente. Din aceste motive, este deosebit de susceptibilă la influența evenimentelor politice interne și legată de soarta economiei romanești, care în trecut a înregistrat rate de creștere mai mici decât alte țări dezvoltate și prezintă un risc semnificativ din cauza datoriei publice ridicate.

Top acțiuni la bursa de valori București

Vă prezentăm trei titluri de interes potențial pe bursa de la București (BVB).

ISINSectorSimbol
HidroelectricaRO4Q0Z5RO1B6EnergieH2O
OMV PetromROSNPPACNOR9EnergieSNP
Digi CommunicationsNL0012294474TelecomunicatiiDIGI

👉 Dacă ești începător, consultă ghidul de cumpărare de acțiuni, care te poate ajuta să începi călătoria ta în investiții.

Acțiuni Hidroelectrica

Hidroelectrica Romania este lider in producția de energie electrică in Romania. Compania a facut istorie in 2023 cand și-a listat acțiunile la bursa prin cel mai mare IPO (Initial Public Offering) din Europa.

actiuni hidroelectrica opinii
Sursa: Raport anual Hidroelectrica

Este principalul producător si furnizor de energie din Romania, furnizand 30% din producția totală de energie a țării.

hidroelectrica stock price
Sursa: bvb.ro

De ce să cumperi acțiuni Hidroelectrica?

 • Sector strategic
 • Soliditate financiară
 • Crestere și extindere: continuă să-și extindă serviciile, arătând potențial de creștere.

OMV Petrom stock

OMV Petrom este o companie romanească activă in sectorul energetic. De fapt, este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu peste 18 miliarde euro investiți in ultimii 18 ani.

omv petrol actiuni
Sursa: Raport anual 2023 OMV Petrom

Este cel mai mare investitor privat din Romania și oferă investitorilor un dividend foarte competitiv.

De ce să cumpărați OMV Petrom?

 • Poziție financiară solidă:
 • Disciplină riguroasă a capitalului:
 • Investiții in reducerea amprentei de carbon
 • Dividend in creștere
OMV Petrom opinii
Sursa: bvb.ro

Acțiuni Digi

Digi Communications este un lider in soluții de telecomunicatii, cu afaceri in numeroase țări europene. Compania s-a dezvoltat rapid și din 2017 este tranzacționată pe BVB.

digi stock
Sursa: Digi Communications raport anual

Oferă servicii de telecomunicații in 2 piețe principale (Romania si Spania) și are o crestere accelerată in Italia, Portugalia, si Belgia.

actiuni digi opini
Sursa: bvb.ro

De ce să cumpărați DIGI?

 • Cerere crescătoare pentru servicii de telecomunicatii
 • Model de afaceri inovator
 • Expansiune și creștere
 • Brand puternic

👉 În ce să investești 1.000 de euro în mod sigur? | 7 alternative

🇪🇺 Starurile Europei: Acțiuni Europene de Top în 2024

Potrivit Jill Carey Hall, responsabilul cu strategia pentru capitalizarea mică și medie la Bank of America „Acțiunile europene cu capitalizare mică sunt mai ciclice și mai interne comparativ cu cele large cap, dat fiind ponderea lor mare în sectoare precum bunurile de capital, imobiliarele și transporturile.”

Small cap-urile de obicei au o performanță superioară atunci când creșterea zonei euro accelerează și o performanță inferioară atunci când creșterea zonei euro încetinește.

Carey Hall și echipa sa susțin că titlurile europene în ansamblu vor înregistra o întârziere de aproximativ 15 puncte procentuale față de titlurile globale până la sfârșitul acestui an din cauza acestei încetiniri, motiv pentru care sunt precauți în ceea ce privește companiile mai mici comparativ cu cele mai mari. Potrivit expertei, multe dintre aceste riscuri au fost deja evaluate, dar titlurile sunt încă un pic vulnerabile în acest moment.

Prin urmare, potrivit Bank of America, small cap-urile vor atinge un minim atunci când ciclul macro va fi atins apogeul, aproximativ la mijlocul anului.

Prin urmare aceste acțiuni ar putea fi printre cei mai mari beneficiari atunci când condițiile vor începe să devină mai favorabile în cursul anului. În continuare, o selecție a titlurilor propuse de ei.

ISINSector
AdidasDE000A1EWWW0Îmbrăcăminte
EnergeanGB00BG12Y042Servicii energetice
EiffageFR0000130452Infrastructură

Adidas stock

Adidas, fiind una dintre principalele companii din sectorul îmbrăcămintei sportive, prezintă diverse caracteristici care ar putea să o facă o opțiune interesantă pentru investitori.

Compania a demonstrat o poziție financiară solidă, cu o creștere a veniturilor neutre față de valute de 16% din 2020 până în 2021, ajungând la 21,3 miliarde de euro. Această creștere financiară reflectă soliditatea companiei pe piața globală, unde se confruntă cu concurenți precum Nike și Puma.

adidas actiuni opini

De ce să cumpărați Adidas?

 • Strategie de distribuție robustă și diversificată, cu peste 2300 de magazine proprii, mai mult de 14.000 de magazine francizate, peste 150.000 de parteneri de vânzare cu amănuntul și magazine en-gros, precum și platforme de e-commerce.
 • Marketing eficient, care include o combinație echilibrată de promoții, publicitate și utilizarea tehnologiei digitale. Compania a câștigat și vizibilitate prin sponsorizări internaționale în evenimente sportive de înalt profil, cum ar fi Cupa Mondială FIFA, NBA, Olimpiade și campanii de marketing cu atleți și celebrități de înalt profil.
 • Dezvoltarea canalelor directe de acces la consumatori, cu vânzări de e-commerce care au fost un motor important de creștere. Între 2015 și 2020, vânzările de e-commerce ale Adidas au crescut cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 48%. În 2021, 34% din vânzările totale au fost digitale, o combinație de e-commerce propriu și de partener.

Energean stock

Energean (obiectiv de preț BofA 2000 GBP) este o companie independentă de petrol și gaze, concentrată în principal pe Marea Mediterană. Se ocupă cu explorarea, dezvoltarea și producția de hidrocarburi, cu un angajament crescând către sustenabilitate și reducerea emisiilor de carbon.

energean actiuni opini

De ce să cumpărați Energean?

 • Focalizare regională: concentrarea sa asupra Mediteranei ar putea oferi avantaje în ceea ce privește cunoașterea pieței și relațiile stabilite.
 • Angajament pentru sustenabilitate: atenția la reducerea emisiilor și la sustenabilitate poate atrage investitori eco-conștienți.
 • Potențial de creștere: cu proiectele sale de explorare și dezvoltare, Energean arată un potențial de creștere în sectorul energetic.

De remarcat sunt și investițiile Energean în energii regenerabile, cum ar fi eolianul offshore și hidrogenul verde. Aceste sectoare reprezintă un trend în creștere la nivel mondial și ar putea contribui la consolidarea perspectivelor de creștere pe termen lung ale companiei.

În plus, trebuie menționată achiziția din 2019 a diviziei de explorare și producție de gaze și petrol a Edison, o importantă companie energetică italiană. În prezent, Energean prezintă o evaluare relativ convenabilă comparativ cu alte companii active în sectorul energetic.

Eiffage stock

Eiffage (obiectiv de preț 119 EUR) este unul dintre principalele grupuri de construcții și concesiuni din Europa. Compania este activă în diverse sectoare, inclusiv construcții, infrastructură, energie și concesiuni, și este cunoscută pentru participarea sa la proiecte mari de infrastructură, cum ar fi TGV și tunelul Canalului Mânecii.

Eiffage actiuni opini

De ce să cumpărați Eiffage?

 • Stabilitate în sectorul construcțiilor: poziția sa consolidată în sectorul construcțiilor europene oferă o anumită stabilitate.
 • Proiecte mari de infrastructură: participarea la proiecte mari de infrastructură asigură vizibilitate și un potențial de venit pe termen lung.
 • Diversificarea activităților: diversificarea în construcții, infrastructură și energie reduce riscurile și ar putea oferi stabilitate în perioade de incertitudine economică.

Este de remarcat că Eiffage are o politică stabilă de distribuție a dividendelor, cu un raport de plată de aproximativ 50%. Acest lucru ar putea fi interesant pentru investitorii în căutare de companii care oferă dividende regulate și fiabile.

👉🏼 Citește și: Cele mai bune dividende din România și Europa și impozit dividende in România

Alte acțiuni europene de urmărit:

 • Cumpărați acțiuni Porsche
 • Acțiuni Puma

🇺🇸 Piețe Transatlantice: Investiții Strategice în Wall Street

 • Berkshire Hathaway (NYSE:BRK.A)
 • Amazon (NASDAQ:AMZN)

Berkshire Hathaway stock

Aceasta este compania asociată cu legendarul investitor Warren Buffett, cunoscut pentru a fi obținut de-a lungul istoriei un randament extraordinar de 3.600.000% (da, ai citit corect).

Compania deține acțiuni obișnuite în valoare de peste 340 de miliarde de dolari, inclusiv participații semnificative în Apple, Bank of America, Chevron, American Express și Coca-Cola, precum și poziții în numeroase alte companii și controlul a aproximativ 60 de companii subsidiare, inclusiv GEICO, Duracell și Dairy Queen, doar pentru a menționa câteva.

Berkshire Hathaway actiuni

De ce să cumpărați Berkshire Hathaway?

 • Lideri experți: gestionată de unul dintre cei mai respectați investitori din lume.
 • Portofoliu bazat pe nume cunoscute de succes care, în ciuda unei concentrări ridicate pe titlurile principale, include un număr variat de alte companii cu potențial mare de creștere
 • Istoric de succes: un lung track record de performanțe financiare solide.

Amazon stock

Amazon este un gigant global în e-commerce și cloud computing, cunoscut pentru vasta sa platformă de vânzare cu amănuntul online și pentru serviciul de cloud AWS.

În ciuda succeselor, potențialul de creștere este încă considerabil. De aceea, poate fi interesant să investești în Amazon. Adoptarea e-commerce în Statele Unite reprezintă încă mai puțin de 15% din toate vânzările cu amănuntul, sugerând că există ample marje pentru o expansiune mai mare în acest sector.

Mai mult, domeniul cloud computing este încă relativ tânăr și oferă multe oportunități de creștere.

amazon actiuni

De ce să cumpărați Amazon?

 • Lider de piață: una dintre cele mai influente companii în sectorul e-commerce și cloud.
 • Inovație continuă: investiție continuă în noi tehnologii și piețe.
 • Creștere și expansiune: expansiune constantă în noi sectoare și geografii.

Alte acțiuni interesante pe piața americană:

Cele mai bune acțiuni de cumpărat: Asia

Au fost ani dificili pentru acțiunile chineze. Pandemia de Covid și politica zero Covid a Beijingului au afectat economia. Între timp, restricțiile normative asupra companiilor tehnologice și centrate pe date, cum ar fi Alibaba (BABA), Tencent (TCEHY) și NetEase (NTES), au reprezentat un mare obstacol.

Tensiunile continue cu Statele Unite sunt, de asemenea, o preocupare.

Alte acțiuni de cumpărat

2 actiuni interesante de cumparat:

 • Acțiuni Canadian Solar (NASDAQ:CSIQ)
 • Nintendo (7974.T)

🇨🇳 Canadian Solar stock

Canadian Solar este unul dintre cei mai mari producători mondiali de module solare. Compania, canadiană și chineză, proiectează, produce și furnizează module solare și sisteme de energie solară pentru clienți din întreaga lume.

canadian solar actiuni

De ce să cumpărați Canadian Solar?

 • Cresterea sectorului energiei regenerabile: Interesul global crescut pentru energiile regenerabile pune Canadian Solar într-o poziție favorabilă.
 • Expansiunea globală: prezența internațională a companiei îi permite să beneficieze de diversificarea geografică.
 • Inovație și cercetare: angajamentul continuu în cercetare și dezvoltare menține compania în fruntea sectorului tehnologic solar.

Prin urmare, luând în considerare toate acestea, Canadian Solar reprezintă una dintre cele mai interesante alegeri pentru investitorii interesați de cele mai bune acțiuni în 2024.

🇯🇵 Nintendo stock

Nintendo, fondată în 1889 ca o companie de cărți de joc, s-a transformat, după mai multe schimbări de orientare în modelul de afaceri, într-unul dintre principalii dezvoltatori și editori de divertisment interactiv din lume.

nintendo actiuni opinii

De ce să cumpărați Nintendo?

 • Inovație continuă: Nintendo este cunoscută pentru capacitatea sa de a inova în sectorul jocurilor video. Cu lansarea de console revoluționare precum Wii și Switch, compania a demonstrat că poate redefini piața jocurilor. Investirea în Nintendo ar putea fi avantajoasă dacă se prevede lansarea de noi tehnologii sau console care ar putea consolida și mai mult poziția sa pe piață.
 • Proprietăți intelectuale puternice: Nintendo deține unele dintre cele mai iconice și iubite proprietăți intelectuale din lumea jocurilor video, cum ar fi Mario, Zelda și Pokémon. Capacitatea Nintendo de a monetiza aceste IP-uri prin diverse platforme poate fi un motor puternic de creștere.
 • Expansiunea în mobile și servicii online: Nintendo își extinde prezența pe piața jocurilor pentru dispozitive mobile și în serviciile online. Acest lucru ar putea deschide noi surse de venituri și ar putea ajunge la un public mai larg, diversificându-și fluxurile de venituri și reducând dependența de vânzările de console.

Brokeri pentru cumpărarea de acțiuni

Interactive BrokersXTB
PiețeEuropa, SUA, AsiaItalia, Europa, SUA, Canada, Asia
Depozit minimNuNu
PlatformăTrader WorkstationxStation
Cont demoDaDa
Află mai multe →Află mai multe →

🌱Investiții Verzi, Profituri Verzi: Oportunități Durabile

În 2023, sectorul relativ nou al energiei verzi a avut un an dificil pe piața bursieră. Aceste companii tind să aibă nevoi suplimentare de finanțare în faza inițială și sunt deosebit de susceptibile la impactul negativ al creșterilor ratelor de dobândă ale Federal Reserve.

Din fericire, s-au întâmplat câteva lucruri pozitive pentru companiile care se dedică impactului pozitiv asupra climei. Aprobarea Actului de Reducere a Inflației și diverse ordine executive au creat oportunități de creștere și credite fiscale pentru aceste companii.

Ar putea exista un nou potențial de creștere în viitor pentru:

 • NextEra Energy, Inc. (NEE)
 • Brookfield Renewable Partners (BEP)

NextEra Energy

NextEra Energy este una dintre cele mai mari companii de energie regenerabilă din lume, cu un accent semnificativ pe energia eoliană și solară. De asemenea, gestionează una dintre cele mai mari utilități electrice din Statele Unite.

NextEra Energy actiuni

De ce să cumpărați NextEra Energy?

 • Lider în sectorul energiei regenerabile: poziția sa de lider în energiile regenerabile o poziționează bine pe o piață în creștere.
 • Investiții continue în energie verde: investițiile continue în proiecte de energie regenerabilă arată potențialul de creștere și de inovație.
 • Stabilitate financiară: ca o mare utilitate, NextEra oferă o anumită stabilitate financiară și un istoric de randamente constante.

Brookfield Renewable Partners stock

Brookfield Renewable este o companie importantă de investiții în infrastructuri regenerabile, gestionează centrale hidroelectrice, eoliene și solare în întreaga lume.

Brookfield Renewable Partners actiuni

De ce să cumpărați Brookfield Renewable?

 • Portofoliu diversificat: un portofoliu larg de active regenerabile oferă o diversificare a riscului.
 • Crestere sustenabilă: angajamentul pentru sustenabilitate și creșterea în sectorul energiei regenerabile oferă potențiale oportunități de extindere.
 • Dividende atractive: compania este cunoscută pentru oferirea de dividende atractive, care pot fi un avantaj pentru investitorii orientați spre venit.

📈Acțiuni în creștere (growth) de cumpărat în 2024

Înainte de a încheia acest articol, dorim să vă recomandăm un Top 10 al acțiunilor care se preconizează că vor crește cel mai mult in 2024.

TitluCrestere profituri așteptată 2024Sector
Arch Capital Group60,5%Financiar
Bank of New York Mellon60Financiar
Delta Air Lines91,6%Industrial
Halliburton Company42%Energie
Jpmorgan Chase37,4%Financiar
Match Group55,6%Servicii de comunicare
Paypal Holdings20,6%Financiar
Schlumberger36,1%Energie
Targa Resources24,7%Energie
Sursa: CNBC

👉 Vezi și: ce sunt acțiunile de valoare?

Acțiuni de evitat în 2024

Câteva criterii de luat în considerare pentru a identifica acțiunile de evitat includ:

 • Datorie excesivă: companiile cu un nivel ridicat de îndatorare pot fi vulnerabile la fluctuațiile de piață și la ratele dobânzilor. Investitorii ar trebui să evite să investească în companii cu un raport ridicat datorie/capital sau datorie/equity.
 • Performanță financiară slabă: companiile care au o istorie cu performanță financiară slabă, ca pierderi recurente sau o creștere scăzută a veniturilor și profiturilor, pot fi un semnal de alarmă pentru investitori. În general, investitorii ar trebui să evite să investească în companii cu o performanță financiară slabă și care nu au un plan credibil pentru a-și îmbunătăți situația.
 • Scandaluri sau controverse: companiile care au fost implicate în scandaluri sau controverse, cum ar fi probleme de fraudă, corupție sau probleme de mediu, pot fi un semnal de alarmă pentru investitori. Aceste situații pot avea un impact negativ asupra reputației companiei și asupra capacității sale de a genera profituri pe termen lung.
 • Sectoare în declin: investitorii ar trebui să evite să investească în companii care operează în sectoare în declin sau în curs de schimbare. De exemplu, companiile care produc bunuri sau servicii învechite sau care se confruntă cu concurența noilor tehnologii pot fi în pericol de a pierde din piată.
 • Evaluare excesivă: companiile cu o evaluare excesiv de mare în comparație cu fundamentele lor pot fi în pericol de a suferi o corecție de preț. Investitorii ar trebui să evite să investească în companii cu evaluări disproporționate față de potențialul lor de creștere.

Brokeri recomandați

Depozit minim:

€50.00

Depozit minim:

€0.00

Depozit minim:

€10.00

Întrebări frecvente

Care sunt acțiunile cele mai sigure?

Nu putem furniza o listă specifică de acțiuni sigure în care să investiți, deoarece niciun titlu nu este complet imun la risc. Cu toate acestea, există unele caracteristici ale companiilor care le-ar putea face relativ mai sigure: stabilitate financiară, sector în creștere, dividende și un istoric stabil de creștere.

Ce acțiuni este convenabil să cumpărăm?

Este convenabil să cumpărați acțiuni care au aceste caracteristici: stabilitate financiară, sector în creștere, dividende și un istoric stabil de creștere. Citiți cum să faceți analiza fundamentală a companiilor.

Care sunt acțiunile cele mai profitabile?

Identificarea acțiunilor cele mai profitabile este o sarcină care poate varia în funcție de momentul specific, de contextul pieței și de numeroși alți factori. Cu toate acestea, există unele companii care au demonstrat că au un randament notabil pe termen lung. Acestea includ: Big Tech, acțiuni farmaceutice, companii emergente, bunuri de consum.

DISCLAIMER: conținutul acestui articol are scop pur informativ și în niciun caz nu constituie recomandări de investiții.

Articole similare

Ce este dobânda compusă și cum se calculează?
Unul dintre cele mai importante principii în finanțe este, fără îndoială, dobânda compusă. Acest articol prezintă ce este dobânda compusă, cum se calculează, și de ce este acest concept foarte important pentru investitori. Dobânda compusă sau "do...