Recenzie Coinbase: Servicii, depunere minimă și costuri

În acest articol, vom explora platforma de schimb de criptomonede Coinbase, detaliind funcționarea sa, nivelul de securitate, structura comisioanelor, serviciile suplimentare oferite (dincolo de tranzacționarea criptoactivelor) și percepțiile comunității cripto despre aceasta.

opinii coinbase

Citește în continuare pentru a afla dacă Coinbase este cel mai bun exchange de criptomonede disponibil pentru nevoile tale.

Coinbase: Ce este și cum funcționează?

Coinbase este o platformă americană de schimb de criptomonede, care facilitează cumpărarea, vânzarea, schimbul, trimiterea, primirea și stocarea unei varietăți largi de criptomonede, oferind totodată funcționalități avansate pentru utilizatorii experimentați.

Fondată în 2012, Coinbase se numără printre primele exchange-uri de criptomonede și a reușit să rămână relevantă și competitivă într-un sector în continuă evoluție. Astăzi, este recunoscută ca fiind al doilea cel mai mare exchange de criptomonede la nivel mondial, imediat după Binance, și este apreciată pentru nivelul său înalt de securitate.

Un aspect notabil este că a devenit prima platformă de tranzacționare cripto care a fost listată pe o bursă de valori, oferind acțiuni investitorilor din 14 aprilie 2021. Această listare a marcat un moment semnificativ în istoria criptomonedelor, subliniind integrarea sectorului cripto în sistemul financiar tradițional.

Coinbase: Caracteristici principale

coinbase recenzie
 • 🏆 Reglementare: U.S. Securities and Exchange Commission (SEC)
 • 🔒 Fond de garanție: Nu există fond de garanție
 • 💼 Active financiare: +250 criptomonede
 • 💲Costuri:
  • Spread variabil afișat în momentul tranzacționării
  • Zero spread pentru contul Advanced
  • Coinbase One fără costuri de tranzacționare (cost lunar de $29.99)
  • Comisioane variable de la maxim 60bps (taker) și 40 bps (maker) (până la $10k)
  • Taxă de $10 pentru depuneri și $25 pentru retrageri.
 • 💰 Depunere minimă recomandată: $50
 • 📈 Serviciile platformei:
  • Coinbase Wallet (custodie și cumpărare-vânzare pentru începători)
  • Advanced (cumpărare-vânzare pentru profesioniști)
  • Instituțional (soluții pentru investitori instituționali)
  • Coinbase Earn (Serviciul de staking & lending)
  • Serviciul de împrumuturi
  • Piața NFTs
  • Commerce (plăți cu criptomonede)
  • Base (L2 de Ethereum)
  • API
  • Ghiduri și articole despre criptomonede
  • Airdrops pentru răspunsuri la chestionare despre criptomonede
 • 📧 Contact: Nu este disponibil (doar self-help)

Este Coinbase sigur? Reglementare

Coinbase este, alături de Binance, probabil una dintre cele mai sigure burse de criptomonede din lume. În plus, după listarea sa pe bursă, necesită o mare transparență în fața SEC din SUA, ceea ce consolidează securitatea companiei și a bursei.

Fond de garanție?

Coinbase nu are un fond de garanție a depozitelor, dar depune fondurile clienților săi în bănci cu asigurări de până la 250.000 de dolari per client (stabilind chiar limite interne mai mici pentru a reduce riscurile posibile).

În plus, echipa Coinbase efectuează și revizuiri ale riscurilor bancare în mod regulat, și ajustează dinamic limitele de depunere la fiecare bancă.

Câte criptomonede are Coinbase?

La Coinbase, putem găsi un total de peste 250 de criptomonede. Coinbase, de asemenea, este cunoscută pentru a fi foarte exigentă în decizia de listare a criptomonedelor pe platforma sa, încercând astfel ca utilizatorii săi să investească doar în produse de calitate.

Comisioanele Coinbase

Să vedem în continuare diferitele tipuri de comisioane Coinbase, pe care trebuie întotdeauna să le avem în vedere înainte de a opera pe orice platformă sau exchange. Acesta este, poate, cel mai relevant punct împotriva Coinbase; în sectorul investițiilor în criptomonede, Coinbase se distinge prin ușurința de utilizare, dar și prin structura complexă a costurilor.

Comisioane tranzacționare Coinbase

Coinbase va percepe comisioane în funcție de poziția ta ca taker sau maker. Un maker este o persoană sau o entitate care adaugă lichiditate pe piață prin plasarea unei comenzi de cumpărare sau vânzare care nu este executată imediat la prețul pieței curente, ci așteaptă să fie umplută de o altă comandă.

Un taker, pe de altă parte, este cineva care extrage lichiditatea din piață prin plasarea de ordine care sunt executate imediat la prețul curent al pieței, „luând” astfel prețul disponibil cel mai bun din cartea de ordine.

TierTakerMaker Fee
$0K-$10K60bps40bps
$10K-$50K40bps25bps
$50K-$100K25bps15bps
$100K-$1M20bps10bps
$1M-$15M18bps8bps
$15M-$75M16bps6bps
$75M-$250M12bps3bps
$250M-$400M8bps0bps
$400M+5bps0bps

În plus, la toate acestea, se adaugă un spread variabil în toate cazurile (în afară de contul Coinbase Advanced).

Alte costuri Coinbase

Să vedem acum restul costurilor Coinbase:

 • Depunere:
  • Transfer internațional (doar în USD)
  • Taxă de $10
 • Retragere:
  • Transfer internațional (doar în USD)
  • Taxă de $25

În final, nu există comisioane de custodie, de întreținere sau de inactivitate la Coinbase.

Depunere minimă

Coinbase nu solicită o depunere minimă; cu toate acestea, recomandă depunerea a cel puțin $50 (având în vedere și costul acestei depuneri de $10).

Oferta Coinbase

Coinbase are o varietate largă de produse, acoperind majoritatea nevoilor oricărui tip de investitor în criptomonede și active digitale. Să vedem câteva dintre cele mai relevante în continuare.

Coinbase Wallet

Coinbase a dezvoltat propriul portofel descentralizat, disponibil atât în aplicația mobilă pentru Android și iOS, cât și sub formă de extensie Google Chrome pentru computere.

coinbase wallet

Avantajele Coinbase Wallet sunt că este descentralizată (dacă exchange-ul ar avea probleme sau ar da faliment – lucru puțin probabil, dar pe care nu îl putem exclude complet, portofelul și activele din acesta nu ar fi afectate), și permite custodia proprie a criptomonedelor (proprietarul portofelului este de asemenea proprietarul cheilor sale) în locul custodiei delegate în cazul stocării criptomonedelor pe propriul exchange Coinbase.

👉 Portofelele de criptomonede: Portofelul cald vs Portofelul rece

Coinbase Learn-to-Earn

Coinbase Earning este programul learn-to-earn de la Coinbase. Utilizatorul este recompensat cu sume mici de criptomonede pentru a studia conținuturi teoretice și a răspunde corect la anumite întrebări despre aceste criptomonede. Astfel, utilizatorul poate câștiga sume mici de criptomonede în timp ce învață despre ele.

Coinbase Earn

La Coinbase, poți contribui cu lichiditatea ta cu anumite criptomonede și Coinbase te va recompensa pentru asta cu maxim 10% APY. Aceasta este o opțiune excelentă pentru investitorii pe termen lung care au încredere în Coinbase și care doresc să genereze un profit suplimentar, dincolo de simpla reevaluare a criptomonedelor lor.

NFTs

Coinbase are propria sa piață de NFTs sau “jetoane nefungibile” (după termenul englezesc non-fungible tokens, adică jetoane unice, dintre care există doar un exemplar), în care utilizatorii pot căuta, cumpăra și vinde NFTs.

Alte servicii

Serviciul cel mai remarcabil al Coinbase este Coinbase Institutional, serviciul pe care Coinbase îl oferă investitorilor mari și instituțiilor pentru a tranzacționa cantități mari de criptomonede (oferindu-le lichiditatea necesară și condiții bune de operare).

Coinbase, de asemenea, oferă și serviciul de custodie a criptomonedelor acestor investitori instituționali. În această zonă, Coinbase este liderul pieței, chiar și în fața Binance.

Serviciul de asistență pentru clienți

Să vedem în detaliu:

Număr de contact (doar în engleză): [email protected] sau [email protected]

Telefon (doar în engleză): 1-888-908-7930

Disponibil în limba română: Nu

După cum putem observa, în multe dintre țările în care s-a extins, inclusiv România, Coinbase nu oferă asistență în limba locală. De fapt, site-ul oferă doar o secțiune detaliată de self-help cu întrebări și răspunsuri.

Cum pot cumpăra acțiuni Coinbase pe bursă?

Acțiunile Coinbase, paradoxal, nu pot fi obținute pe propriul exchange Coinbase, deoarece acesta este un exchange pur de criptomonede. Acțiunile Coinbase (NASDAQ: COIN), pot fi obținute la fel ca orice acțiune a unei alte companii la orice broker de acțiuni de primă linie, datorită popularității mari a companiei și cererii mari a investitorilor de a putea opera cu acțiunile sale.

coinbase bursa

Opinii Coinbase

Coinbase este una dintre cele mai vechi și respectate companii din lume în sectorul criptomonedelor; de aceea este al doilea exchange cel mai utilizat din lume.

Opinia generală despre Coinbase evidențiază, ca părți pozitive, excelenta experiență a utilizatorului și ușurința de utilizare pe care platforma o oferă, precum și securitatea acesteia; pe de altă parte, sunt adesea evidențiate negativ comisioanele mari ale platformei și lipsa de asistență pentru clienți.

Opinia noastră despre Coinbase | Recenzie

Coinbase se distinge ca una dintre opțiunile principale atunci când vine vorba de selectarea unei platforme pentru investiții în criptomonede și active digitale. Este apreciată pentru simplitatea și calitatea experienței oferite utilizatorului.

Totuși, din cauza comisioanelor sale relativ ridicate, platforma este adesea preferată doar de utilizatorii începători, nu și de cei experimentați. Aceștia, pe măsură ce acumulează experiență, pot opta pentru alte platforme care oferă condiții mai avantajoase, cum ar fi comisioane mai scăzute.

În ciuda acestui aspect, Coinbase rămâne o alegere excelentă pentru persoanele juridice, oferind servicii care satisfac atât nevoile noilor veniți, cât și pe cele ale utilizatorilor avansați.

Securitatea este un punct forte al Coinbase, un criteriu esențial în alegerea unei platforme de investiții, mai ales în domeniul criptomonedelor, perceput ca fiind unul dintre cele mai dinamice și imprevizibile segmente ale piețelor financiare. Această siguranță, alături de ușurința în utilizare, convinge mulți investitori să opteze pentru Coinbase.

Coinbase se remarcă și prin diversitatea serviciilor oferite, menținându-se în fruntea inovațiilor și adaptărilor la evoluția pieței de active digitale. Printre acestea se numără portofelul său descentralizat, piața de NFT-uri, programele de învățare prin care poți câștiga criptomonede, serviciile de împrumut, precum și platforma „Advanced” destinată traderilor experimentați.

Aceasta din urmă oferă condiții mai favorabile legate de comisioane, deși nu este neapărat cea mai accesibilă opțiune de pe piață. Prin această varietate de servicii, Coinbase se afirmă ca un exchange de criptomonede complet și competitiv.

Pro și contra Coinbase

ProContra
Securitate înaltă și fiabilitateComisioane mari
Nivel înalt de transparență (datorită listării la bursă, printre alți factori), reglementat de SEC❌ Nici platforma și nici asistența pentru clienți nu sunt în limba română
Excelentă experiență a utilizatorului, platformă foarte ușor de utilizat
O mare varietate de servicii oferite, satisfăcând o mare parte din nevoile investitorilor în criptomonede și active digitale
Listarea unui număr mare de criptomonede, având grijă de calitatea proiectelor listate pe platformă

Concluzie

Coinbase este o platformă de top pentru investiții în criptomonede, apreciată pentru simplitatea și securitatea sa. Deși preferată doar de începători datorită comisioanelor ridicate, este ideală și pentru investitorii instituționali. Oferă servicii diverse, inclusiv un portofel descentralizat și o piață de NFT-uri, rămânând inovatoare în domeniu.

Articole Recomandate

Întrebări frecvente

Pot folosi Coinbase fără experiență în tranzacționare?

Da, Coinbase este prietenos cu începătorii, oferind o interfață simplă și resurse educaționale.
Este o platformă prietenoasă pentru începători, cu o interfață intuitivă, resurse educative, proces simplificat de cumpărare/vânzare, standarde înalte de securitate și suport pentru clienți.

Cum pot începe să folosesc Coinbase?

Pentru a începe să folosești Coinbase, trebuie să creezi un cont pe platformă, să verifici identitatea și să adaugi o metodă de plată pentru a efectua tranzacții.

Este Coinbase disponibil în România?

Da, Coinbase este disponibil în România, dar serviciile oferite sunt disponibile doar în limba engleză.

Articole similare

Sfaturi pentru a alege un bun broker Forex
În anii '70 a fost creat piața Forex sau piața valutară, iar în ultimii ani a cunoscut o creștere puternică datorită internetului și noilor tehnologii. Există studii care indică faptul că există tranzacții zilnice pe piața Forex în valoare de 7 tr...