Cum să tranzacționezi opțiuni: Ghid complet pentru începători

V-ați întrebat vreodată cum să investiți în opțiuni fără a eșua în încercare? Ghidul nostru „Cum să tranzacționezi opțiuni pentru începători” vă conduce prin complexa lume a tranzacționării cu opțiuni. Acest articol este elaborat pentru a vă echipa cu cunoștințele necesare pentru a începe cu încredere călătoria dumneavoastră în tranzacționarea cu opțiuni. Ideal pentru cei în căutarea unei introduceri directe și eficiente în domeniu, vă invităm să explorați oportunitățile pe care tranzacționarea cu opțiuni le oferă.

Ce sunt opțiunile?

Opțiunile sunt instrumente financiare care implică derivate bazate pe valoarea unor active subiacente, cum ar fi acțiuni. Un contract de opțiuni acordă cumpărătorului dreptul de a cumpăra sau de a vinde, în funcție de tipul de contract pe care îl deține (adică dacă deține o opțiune call sau o opțiune put), activul subiacent.

Fiecare contract de opțiune va avea o anumită dată de expirare în care deținătorul (adică cumpărătorul) va trebui să-și exercite opțiunea. Prețul declarat al unei opțiuni este cunoscut sub numele de preț de exercitare. Acest articol este un scurt manual de tranzacționare a opțiunilor.

Cumpăr o opțiune CALL: cumpăr o opțiune CALL de la Unicredit (UCG) plătind o primă.

Scenarii PosibileCe au convenit părțile?Când pierd sau câștig?
Acțiunea atinge prețul convenit (strike) și, în acest caz, aș putea exercita opțiunea.Eu, cumpărătorul call-ului, am dreptul de a exercita cumpărarea acțiunilor UCG la un preț determinat.Câștig când reușesc să cumpăr acțiunea la un preț mai mic decât cel cotat pe piață, iar acesta la rândul său este mai mare decât prețul de exercitare plus prima pe care am plătit-o pentru opțiunea în cauză.
Acțiunea nu atinge prețul convenit (strike) și nu exercit opțiunea.Vânzătorul este obligat să vândă acțiunile la prețul convenit.Pierd (doar ceea ce am plătit ca primă) când titlul nu atinge prețul de exercitare.

Cumpăr o opțiune PUT: cumpăr o opțiune PUT de la Unicredit (UCG) plătind o primă.

Scenarii PosibileCe au convenit părțile?Când pierd sau câștig?
Acțiunea atinge sau depășește prețul convenit (strike) – deținătorul put-ului va decide să nu-și exercite dreptul de a vinde.Eu, cumpărătorul opțiunii put, am dreptul de a exercita vânzarea acțiunilor UCG la prețul convenit, adică la prețul de exercitare.Câștig când pot vinde titlul la un preț mai mare decât prima opțiunii plus prețul curent de cotare al titlului.
Acțiunea nu atinge prețul convenit (strike) – cumpărătorul opțiunii put decide dacă să exercite sau nu vânzarea.Cumpărătorul este obligat să cumpere titlul la prețul de exercitare de fiecare dată când decid să exercit opțiunea put.Pierd (doar ceea ce am plătit ca primă) când titlul depășește prețul de exercitare.

Tranzacționarea cu opțiuni este o formă avansată de investiție care permite traderilor să parieze pe evoluția viitoare a unei game largi de active financiare, cum ar fi acțiuni sau indici de piață. Această formă de tranzacționare oferă un nivel de flexibilitate și potențial de randament pe care puține alte instrumente financiare le pot egala.

Cu toate acestea, este mai riscantă și complexă, necesitând o înțelegere solidă a mecanismelor care reglementează opțiunile și a factorilor de piață care influențează valoarea lor.

Tranzacționarea cu ChatGPT, de exemplu, devine din ce în ce mai populară printre traderii de opțiuni. Utilizând modele de limbaj precum ChatGPT, traderii pot analiza rapid volume mari de date, știri și analize de piață pentru a lua decizii mai informate. Acest lucru deschide noi frontiere pentru strategia și gestionarea riscului în tranzacționarea opțiunilor, permițând traderilor să navigheze piețele cu o viziune mai completă și precisă.

Tipuri de opțiuni: vanila sau binară

Diferența dintre o opțiune normală (numită și vanilla) și o opțiunea binară poate fi înțeleasă aruncând o privire la payoff. Payoff-ul se referă la profitul/pierderea pentru cumpărătorul/vânzătorul de opțiuni la diferite prețuri ale activului subiacent.

În cazul opțiunilor vanilla, plata depinde de diferența dintre prețul de exercitare al opțiunii (prețul contractului la care activul este cumpărat/vândut, dacă cumpărătorul exercită opțiunea) și prețul activului subiacent.

În cazul unei opțiuni binare, plata este fixată pe ambele părți ale prețului de exercitare (numit și preț de barieră sau declanșator). Opțiunea binară este o opțiune de totul sau nimic care plătește întreaga sumă dacă activul subiacent îndeplinește condiția definită la expirare. Altfel expiră fără valoare.

Iată toate caracteristicile lor în tabelul următor:

Opțiuni binareOpțiuni normale
Expirări foarte scurteExpirare lungă
Rentabilitate limitatăRandamente nelimitate
Pierdere totală a capitalului investitLimitarea totală a pierderii
Nu sunt negociabileNegociabil
Nu sunt listate ca un produs financiarTranzacționat ca un produs financiar
Tranzacționare împotriva „brokerului”Tranzacționare împotriva altor traderi
Niciun activ financiar “real”Activ financiar “real”
Nu sunt reglementateReglementat
Ușurință în efectuarea unui depozitDificultate în efectuarea unui depozit
Dificultate în efectuarea retragerilorRetragere ușoară a fondurilor

Este foarte clar că opțiunile binare pot fi comparate cu pariurile. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

Traderul face o predicție despre prețul viitor al activului, dacă crește sau scade, într-o anumită perioadă de timp. Odată ce acest timp a trecut, vei ști dacă predicția ta a fost corectă și vei câștiga aproximativ 70-90% randament pe capitalul inițial.

Dacă, dimpotrivă, nu ai avut dreptate, vei pierde 100% din banii investiți.

Așadar, nu există niciun mod de a câștiga de pe un produs care nu are nicio legătură cu lumea financiară reală. DE EVITAT ABSOLUT, OPȚIUNILE SUNT LUCRURI SERIOASE!

Concepte cheie și terminologie cu opțiuni

 • Activul subiacent: activul la care se referă opțiunea (adică cel care este cumpărat sau vândut) este cunoscut sub numele de activ subiacent. Există o varietate largă de active subiacente: acțiuni, rate ale dobânzii, rate de schimb, indici bursieri, mărfuri, alte produse derivate cum ar fi futures sau swap. Prețul activului subiacent are o influență semnificativă asupra prețului opțiunilor și evoluția sa este fundamentală pentru a determina dacă opțiunea este exercitată și care este profilul de plată derivat din exercitare.
 • Prețul de exercitare sau strike: este prețul stabilit pentru tranzacția viitoare sau prețul la care cumpărătorul opțiunii are dreptul de a cumpăra (opțiune call) sau de a vinde (opțiune put).
 • Expirarea opțiunii: se referă la data la care (sau înainte de aceasta) opțiunea este exercitată. Luând în considerare când opțiunea poate fi exercitată, avem:
  • Opțiune europeană: deținătorul opțiunii poate exercita dreptul său doar la expirarea contractului.
  • Opțiune americană: poate fi exercitată în orice moment de la ziua achiziției până la data de expirare.
 • Data de expirare: este perioada de viață a opțiunii.
 • Prima sau prețul opțiunii: cât ne costă să dobândim dreptul de a cumpăra sau de a vinde un activ, ceea ce vom numi prima sau prețul opțiunii. Ceea ce se tranzacționează pe piețele de opțiuni este premiul. Cumpărătorii și vânzătorii de opțiuni stabilesc diferite prețuri de cerere și de ofertă. Tranzacția este efectuată atunci când ambele prețuri coincid. Există o varietate largă de prețuri de exercițiu și termene la dispoziția potențialilor cumpărători și vânzători pentru a negocia diferitele prime. Este important să nu confundăm premiul opțiunii (valoarea dreptului), cu prețul său de exercițiu (prețul la care acest drept este exercitat). Compoziția primei opțiunii este formată din:
  • Valoarea intrinsecă: Valoarea intrinsecă a unei opțiuni la orice moment este definită ca valoarea pe care opțiunea ar avea-o dacă ar fi exercitată imediat. Valoarea intrinsecă a unei opțiuni call este diferența dintre prețul activului subiacent și prețul de exercițiu, sau zero, dacă valoarea precedentă este negativă; pentru o opțiune put este diferența dintre prețul strike și prețul activului subiacent, sau zero, dacă valoarea precedentă este negativă.
  • Valoarea temporară: Este diferența dintre premiu și valoarea intrinsecă.
 • Tipuri de opțiuni în funcție de prețul activului subiacent față de prețul de exercițiu
  • Opțiunea in-the-money: dacă, exercitând-o, se obține un profit.
  • Opțiunea at the money: dacă, exercitând-o, se obține un profit egal cu 0.
  • Opțiunea out of the money: dacă, exercitând-o, se obține o pierdere.
 • Exercitarea unei opțiuni: exercitarea unei opțiuni implică executarea dreptului de a cumpăra activul subiacent (opțiunea call) sau de a-l vinde (opțiunea put). Doar titularul opțiunii are dreptul de a o exercita, în timp ce vânzătorul are obligația de a se ocupa de exercitarea acesteia. Când analizăm profilul de plată al opțiunilor, va fi clar când există interesul de a exercita opțiunea.
 • Levier financiar: capacitatea de a asuma riscuri mai mari investind o sumă mică de bani.

În final, vom arunca o privire detaliată asupra celor patru poziții de bază pe care un broker le poate asuma asupra opțiunilor. În lumea financiară, nu se vorbește despre „cumpărător” sau „vânzător” al unei opțiuni. Prin urmare, este convenabil să cunoaștem terminologia comună:

CUMPARARE = POZIȚIE ÎN CUMPARARE, A FI LONG

VÂNZARE = POZIȚIE ÎN VÂNZARE, A FI SHORT

Unde să tranzacționezi opțiuni?

Unul dintre cei mai buni brokeri de opțiuni este IG. Cu IG puteți face tranzacții cu opțiuni folosind CFD-uri.

Platforma de tranzacționare web a IG este ideală atât pentru începători cât și pentru traderi profesioniști. Este ușor de utilizat, are toate funcțiile necesare și poate fi personalizată (dacă preferați, cu brokerul IG puteți utiliza și MetaTrader 4 sau ProRealTime).

Este una dintre cele mai intuitive și bine proiectate platforme de tranzacționare web disponibile. Poate fi personalizată cu ușurință și designul flexibil permite mutarea ferestrelor și salvarea layout-urilor. Puteți crea liste de urmărire și există și o funcție de tranzacționare cu un singur clic.

Este posibil să alegeți dintre diferite tipuri de ordine:

 • Ordine de piață
 • Ordine limită
 • Ordine stop-loss
 • Ordine trailing stop
 • Ordine stop garantate

Există și limite de timp pentru comenzi:

 • Good ‘till cancelled (GTC)
 • Good ‘till date (GTD)

Sunt disponibile atât alerte cât și notificări. Acestea pot fi setate accesând „MyIG”, apoi „Setări” și făcând clic pe „Preferințe de comunicare”.

Pe lângă web trading, sunt foarte eficiente și platforma mobilă și cea de desktop trading.

Cum să faci trading cu opțiuni în Romania

Ideea de reținut este că cumpărătorul dobândește doar un drept și poate să-l exercite sau nu. Este un drept de a cumpăra sau de a vinde (în funcție dacă este vorba de o opțiune call sau put) un anumit activ subiacent la un anumit preț. Pentru a dobândi acest drept, cumpărătorul plătește o sumă de bani numită primă.

Vânzătorul, la rândul său, își asumă obligația de a vinde sau de a cumpăra (în funcție dacă este vorba de opțiunea put sau call) activul subiacent la un anumit preț, angajament pentru care cumpărătorul îi plătește o sumă de bani numită primă.

O problemă importantă este că prețul opțiunii nu se mișcă în același mod ca prețul activului, prețul opțiunii va fluctua în funcție de prețul de exercitare și de cât de departe suntem în timp față de data de expirare a contractului.

Să vedem cum să utilizăm opțiunile financiare în trading:

– Cumpărare opțiuni: timpul este împotriva noastră, în fiecare zi care trece se devalorizează (inclusiv sâmbătă, duminică și sărbători).

Call: dacă considerăm că trendul este în creștere. Acesta oferă dreptul de a cumpăra un bun la prețul de exercitare înainte de data de expirare sau la data de expirare. Pentru a obține acest drept, vom plăti o primă. Poziția pierde valoare în timp, pe măsură ce se apropie de expirare. Avantajul este nelimitat. La expirare, ne avantajează când activul subiacent este mai mare decât prețul de exercitare al opțiunii plus prima plătită. Pierderile sunt limitate, la maximum prima plătită. Prima se pierde dacă la expirare prețul activului subiacent este mai mic sau egal cu prețul de exercitare al opțiunii.

Put: dacă credem că trendul este în scădere. Acesta oferă dreptul de a vinde un bun la prețul de exercitare înainte de data de expirare sau la data de expirare. Pentru a obține acest drept, vom plăti o primă. Avantajul este nelimitat. La expirare, ne avantajează când activul subiacent este mai mic decât prețul de exercitare al opțiunii minus prima plătită. Pierderile sunt limitate, la maximum prima plătită. Prima se pierde dacă la expirare prețul activului subiacent este mai mare sau egal cu prețul de exercitare al opțiunii. Poziția pierde valoare în timp, pe măsură ce se apropie de expirare.

– Vanzare opțiuni: timpul trece în favoarea noastră (inclusiv sâmbătă, duminică și sărbători).

* Call: dacă considerăm că trendul este în scădere. Te obligă să vinzi un activ la prețul de exercitare înainte de data de expirare sau la data de expirare. Beneficiul este limitat la prima primită și beneficiul maxim se obține când activul subiacent este mai mic sau egal cu prețul de exercitare al opțiunii la expirare. Pierderile pot fi nelimitate atâta timp cât activul subiacent este mai mare decât prețul de exercitare al opțiunii plus prima primită. Poziția favorizează trecerea timpului.

* Put: dacă credem că trendul este în creștere. Te obligă să cumperi un activ la prețul de exercitare înainte de data de expirare sau la data de expirare. Prin dobândirea acestei obligații vom primi o primă. Avantajul este limitat la prima primită și beneficiul maxim este atins de fiecare dată când activul subiacent este mai mare sau egal cu prețul de exercitare al opțiunii la expirare. Pierderile pot fi nelimitate atâta timp cât activul subiacent este mai mic decât prețul de exercitare al opțiunii plus prima primită. Poziția favorizează trecerea timpului.

Tranzacționarea opțiunilor: de la teorie la practică

Să vedem niște exemple cu opțiunile call și put.

Tranzacționarea opțiunilor call

Imaginează-ți că la 15 iulie 2022, acțiunea companiei XYZ are un preț de 100 de dolari. Prețul său ar putea crește în curând, așa că decizi să cumperi un contract XYZ iulie 120 Call. Prețul de plată (prima) pentru fiecare acțiune este de 1 dolar. Data de expirare este ultima zi a lunii iulie și prețul de exercitare este de 120 de dolari.

Prețul contractului ar fi de 1 x 100 = 100 de dolari, fără a lua în considerare comisioanele.

Deoarece prețul de exercitare este de 120 de dolari, este necesar ca prețul acțiunii să îl depășească. În plus, va trebui să iei în considerare că prima este de 1 dolar pentru fiecare acțiune, deci prețul acțiunii trebuie să crească la 121 de dolari pentru a corespunde tranzacției

Următoarele sunt necesare pentru unul dintre aceste scenarii:

Două săptămâni mai târziu, prețul acțiunilor crește la 140 de dolari. Pe măsură ce valoarea activului subiacent crește, prima call iulie 120 a companiei XYZ a crescut la 20 de dolari, deci contractul de opțiuni este acum în valoare de 20 x 100 = 2.000 de dolari.

Dacă închizi poziția, ai câștiga diferența dintre prima pe care ai plătit-o și prima actuală: 2.000 de dolari – 100 de dolari = 1.900 de dolari (minus comisioane). În plus, ai putea exercita opțiunea de a cumpăra acțiunile subiacente de la emitent (scriitor) al call-ului pentru 120 de dolari (preț de exercitare); emitentul este obligat să vândă acele acțiuni cumpărătorului pentru 120 de dolari, chiar dacă acum valorează 140 de dolari pe piață.

Acum, presupune că ai crezut că prețul acțiunilor va crește înainte de a ajunge la data de expirare și ai așteptat înainte de a vinde sau de a exercita opțiunea. Prețul acțiunilor scade la 110 dolari la data de expirare. Deoarece prețul este mai mic decât prețul de exercitare de 120 de dolari, opțiunea expiră fără valoare. Prin urmare, pierzi prima de 100 de dolari pe care ai plătit-o pentru contractul de opțiuni.

Tranzacționarea opțiunilor put

Acum imaginează-ți că la 15 iulie 2022 acțiunile companiei XYZ costă $120. Prevezi că prețul acțiunilor companiei XYZ va scădea în curând, așa că decizi să cumperi un contract Put al companiei XYZ iulie 100. Prima pentru această opțiune este de $1 dolar. Data de expirare este ultima zi a lunii iulie și prețul de exercitare este de $100.

Costul total al contractului este $1 x 100 = $100 dolari, fără a lua în considerare comisioanele.

Deoarece prețul de exercitare este de $100, este necesar ca prețul acțiunii să scadă sub $100. În plus, deoarece prima contractului este de $1 pe acțiune, prețul companiei XYZ trebuie să scadă la $ 119 pentru a corespunde tranzacției.

Următoarele sunt necesare pentru unul dintre aceste scenarii:

Două săptămâni mai târziu, prețul acțiunilor scade la 90 de dolari. Cu scăderea valorii activului subiacent, prima companiei XYZ a crescut la $ 20; prin urmare, contractul de opțiuni este acum în valoare de $ 20 x 100 = $ 2.000.

Dacă închizi poziția ta, ai câștiga diferența dintre prima pe care ai plătit-o și prima actuală: $2.000 – $100 = $1.900 (minus comisioane). În plus, ai putea exercita opțiunea de a vinde acțiunile subiacente emitentului (scriitorului) apelului pentru $ 100 dolari (prețul de exercitare); emitentul este obligat să cumpere acele acțiuni pentru $ 100, chiar dacă acum valorează $ 90 pe piață.

Să presupunem acum că crezi că prețul acțiunilor va continua să scadă înainte de a ajunge la data de expirare și decizi să aștepți înainte de a vinde sau de a exercita opțiunea. Cu toate acestea, prețul acțiunilor crește la $ 110 la data de expirare. Deoarece prețul este mai mare decât prețul de exercitare de $ 100, opțiunea expiră fără valoare. Prin urmare, pierzi prima de $ 100 pe care ai plătit-o pentru contractul de opțiuni.

Valoarea primei este calculată folosind diverși factori, cum ar fi prețul activului subiacent în raport cu prețul de exercitare, timpul rămas până la expirarea opțiunii și volatilitatea activului subiacent.

Diferența dintre opțiuni și CFD

Un CFD, la fel ca o opțiune, este un produs derivat care permite traderilor să speculeze asupra creșterii sau scăderii unei piețe. Când facem tranzacții cu un CFD, ceea ce facem este, la fel ca pentru opțiuni, să încheiem un contract între două părți – cumpărătorul și vânzătorul. Vânzătorul va trebui să plătească cumpărătorului diferența dintre valoarea curentă de piață și valoarea la sfârșitul contractului. În acest caz, contractul nu are o dată de expirare.

Vânzătorul contractului este brokerul. Cu CFD, traderul plătește pur și simplu diferența dintre prețul de deschidere și prețul activului subiacent la momentul închiderii. Spre deosebire de tranzacționarea opțiunilor, unde o mișcare de un punct a subiacentului nu echivalează întotdeauna cu o mișcare de un punct în contractul de opțiune, CFD urmărește subiacentul mult mai îndeaproape. Mai jos puteți vedea unele diferențe cheie între aceste două produse derivate:

OPȚIUNICFD
Data de expirare a contractului. Piața ar putea continua să se miște în favoarea ta după expirarea opțiunii, dar nu va mai fi posibil să beneficieziDe obicei nu are o dată de expirare
Nu toate activele subiacente sunt disponibile pentru tranzacționarea opțiunilorTraderii pot opera în mii de piețe
Cei care operează cu opțiuni sunt expuși la pierderi mariTraderii pot folosi stop loss pentru a gestiona riscul
Valoarea opțiunilor scade în timpValoarea sa depinde de activul de referință, nu de timp
Pentru a putea opera cu opțiuni este necesar să dispui de un capital minim stabilit ca cerință de autoritatea de reglementareTraderii pot opera cu un capital minim

Cât se câștigă din tranzacționarea opțiunilor

Una dintre cele mai mari probleme pentru cei care încep să tranzacționeze este capitalizarea scăzută. Nu este posibil să tranzacționați fără o capitalizare care să ajute la suportarea fazelor negative inevitabile.

Tranzacționarea cu opțiuni poate fi, fără îndoială, o soluție pentru toți cei care au puțin timp pentru a sta în fața ecranelor. Există diverse strategii cu opțiuni foarte care profită de fazele laterale tipice multor piețe. Și opțiunile permit schimbarea atitudinii proprii față de risc.

În acest sens, pot fi soluția la toate problemele, deoarece se pretează la strategii care permit traderilor să convertească erorile inevitabile în oportunități capabile să genereze profituri suplimentare. Sunt dinamici cunoscute de mulți operatori, care aplică strategii capabile să genereze fluxuri de venit chiar și în situații de piețe în scădere, și care reușesc să stoarcă rentabilitate chiar și din operațiuni care temporar merg prost.

Care sunt riscurile tranzacționării opțiunilor

Avantaje și dezavantaje ale opțiunilor financiare

Alegerea de a opera cu contracte de opțiuni financiare negociabile are avantajele și dezavantajele sale. Acestea sunt concentrate în principal în relație cu expirarea contractelor și nivelurile de levier financiar pe care această piață le permite.

Aici descriu avantajele sale:

 • Permit accesul la un nivel bun de levier financiar. Datorită faptului că plătești doar supraprețul, poți accesa un număr mai mare de acțiuni și poți opera cu un capital mai mare.
 • Riscurile sunt mici dacă sunt utilizate corect. Acest lucru se datorează faptului că atunci când investești în opțiuni folosești mai puțin capital.
 • Un contract de opțiuni îți poate oferi randamente ridicate pentru că cheltuiești puțin, dar câștigi aproape la fel de mult ca la o investiție în acțiuni.

Dezavantajele, în schimb, sunt:

 • Când o opțiune expiră își pierde toată valoarea.
 • Contractele de opțiuni au date de expirare, deci va trebui să faci tranzacții și să-ți faci mișcările înainte de expirarea contractului dacă vrei să faci bani.
 • De obicei se percep comisioane foarte mari.
 • Levierul financiar poate provoca pierderi uriașe dacă este utilizat în mod greșit.

Sfaturi pentru tranzacționarea opțiunilor

Opțiunile pot să te ajute să:

 1. Protejezi împotriva riscurilor sau generezi venituri.
 2. Speculezi cu strategii de creștere, de scădere și neutre.
 3. Dezvolți strategii bazate pe timp, volatilitate sau ratele dobânzilor.

Să vedem următorul tabel:

ObiectivPerspectivăStrategieDescriere
Crearea de venituriDe la neutru la bullishOpțiune call acoperităVinde o opțiune call împotriva unei poziții de acțiuni existente
Crearea veniturilorDe la neutru la bullishOpțiunea put pe acțiuni garantate în numerarVinde o opțiune put, garantată de numerar păstrat în cazul cesiunii
HedgingDe la neutru la bearishOpțiunea put protectivăCumpără o opțiune put pe o poziție de acțiuni existentă
SpeculațieOrice direcțieStraddleCumpără o opțiune call și o opțiune put cu aceeași scadență
SpeculațieOrice direcțieDebit SpreadCumpără și vinde opțiuni call cu prețuri de exercițiu diferite sau scadențe sau cumpără și vinde opțiuni put simultan
 • Crearea veniturilor: opțiunile pot fi utilizate pentru a genera un venit potențial pe acțiunile pe care le deții și pe acțiunile pe care ai dori să le deții.
 • Hedging: opțiunile pot fi utilizate pentru a reduce riscul într-o poziție de acțiuni existentă.
 • Speculație: opțiunile îți permit să iei o poziție speculativă pe piață folosind leverage-ul financiar. Poți chiar să creezi o poziție potențial profitabilă dacă piața rămâne neutră.

Leverage-ul financiar în opțiuni este raportul dintre valoarea subiacentă a poziției și investiția necesară pentru a asuma acea poziție. Leverage-ul financiar permite obținerea aceluiași randament cu resurse financiare mai mici comparativ cu investiția directă în activul subiacent. Dar spre deosebire de futures, în cazul opțiunilor, investiția corespunde primei plătite pentru opțiune.

Interactive Brokers: tranzacționare cu opțiuni

Cu Interactive Brokers este foarte ușor să tranzacționați opțiuni datorită OptionTrader. OptionTrader este un instrument robust de tranzacționare care permite vizualizarea și tranzacționarea opțiunilor pe un activ de bază.

Afișează datele de piață ale activului de bază, permite crearea și gestionarea ordinelor de opțiuni, inclusiv ordinele combinate, și oferă cea mai completă vedere a lanțurilor de opțiuni disponibile, toate pe un singur ecran.

Este posibil să tranzacționați opțiuni pe peste 30 de piețe din SUA, Mexic și Canada cu comisioane destul de mici.

 Comisioane Interactive Brokers
Opțiuni pe acțiuni SUAPentru 10 contracte 0,65 $ pe contract
Opțiuni pe indici SUAPentru 10 contracte 0,65 $ pe contract
Opțiuni pe indice UK1,7 £
Opțiuni pe indice german1,7 €

FAQ

Cum se tranzacționează opțiunile?

O opțiune iți acordă dreptul de a cumpăra activul subiacent la un anumit preț inainte sau la data de expirare. Dar nu ești obligat să faci asta.

Este tranzacționarea cu opțiuni recomandată incepătorilor?

Tranzacționarea cu opțiuni este destul de complicată. De aceea, opțiunile sunt recomandate traderilor experimentați.

Care este suma minimă cu care ași putea tranzacționa opțiuni?

Cei mai multi brokeri impun o suma minimă de $2000, dar există și cațiva care nu au asemenea condiții.

Articole similare

Sfaturi pentru a alege un bun broker Forex
În anii '70 a fost creat piața Forex sau piața valutară, iar în ultimii ani a cunoscut o creștere puternică datorită internetului și noilor tehnologii. Există studii care indică faptul că există tranzacții zilnice pe piața Forex în valoare de 7 tr...