Recenzie TradingView: Ce este și cum funcționează?

TradingView este o platformă puternică de analiză și tranzacționare, potrivită pentru traderi și investitori la toate nivelurile de experiență. În plus, oferă o rețea socială unde membrii împărtășesc idei și discută despre analize și strategii. Această platformă permite utilizatorilor să exploreze condițiile pieței globale și să efectueze tranzacții mai informate.

trading view platforma trading

În acest articol vom vedea ce este TradingView, cum funcționează și ce brokeri îl folosesc, printre altele.

Ce este TradingView?

TradingView este o platformă de tranzacționare multi-broker care permite nu doar execuția ordinelor de cumpărare și vânzare, ci și analiza tehnică detaliată. Cu informații variate și actualizate, utilizatorii pot pregăti tranzacțiile cu încredere.

Platforma funcționează și ca o rețea socială, cu peste 30 de milioane de utilizatori, unde membrii pot interacționa și împărtăși proiecții de piață, analize și altele. Aceasta oferă o sursă de date profesionale pentru analiza prețurilor, volumelor și datelor fundamentale, facilitând luarea deciziilor informate.

Deși este proiectat pentru analiza tehnică, TradingView este util pentru orice tip de investitor, oferind instrumente și resurse pentru a sprijini deciziile de tranzacționare.

Cum funcționează TradingView România?

TradingView oferă funcții concepute pentru a îmbunătăți experiența fiecărui utilizator și pentru a furniza informații utile traderilor.

Grafice TradingView

Platforma oferă 12 tipuri de grafice, inclusiv Renko, Point & Figure și Kagi, alături de grafice de lumânări și de linii tradiționale. Acestea pot fi personalizate separat și afișate până la 8 pe ecran, sincronizate între ele pentru a permite analize detaliate.

Sursa: TradingView

Graficele TradingView sunt de înaltă calitate și sunt esențiale pentru analiza tehnică. Ele sunt completate cu indicatori și instrumente de desen, oferind un grafic adaptabil pe computer sau dispozitiv mobil. În plus, în bibliotecile auto-găzduite de TradingView vei găsi:

 • Grafice simple: performanțe maxime și design minimalist, gratuite și open source.
 • Grafice de analiză tehnică: gratuite și personalizabile, cu zeci de funcții pentru analize detaliate.
 • Platforma de tranzacționare și grafice: permite tranzacționarea vizuală, monitorizarea portofoliilor și lichidarea ordinelor.

Instrumente de analiză tehnică

Această platformă este una dintre cele mai complexe în ceea ce privește indicatorii și instrumentele pentru o bună analiză tehnică. Caracteristici:

 • Peste 100 de indicatori tehnici predefiniți.
 • Peste 100 000 de indicatori tehnici creați de comunitatea TradingView.
 • 50 de instrumente de desen inteligente.
 • Recunoașterea modelului de lumânări .
 • Mai multe intervale de timp.
 • Indicatori de profil de volum.

Toate aceste instrumente îți permit să configurezi grafice și să creezi o multitudine de strategii diferite în funcție de activitatea și tipul de tranzacționare de efectuat.

Instrumente de analiză fundamentală

Mulți investitori combină analiza tehnică cu analiza fundamentală în strategiile lor, astfel încât platformele care oferă acest tip de instrument sunt foarte apreciate. În cazul TradingView, dispune de peste 100 de indici fundamentali cu care poți realiza o analiză financiară detaliată a principalelor piețe bursiere. De asemenea, poți consulta situații financiare și date istorice de interes care te vor ajuta să evaluezi circumstanțele unei anumite companii sau sector economic.

Filtre

TradingView oferă și propriile sale filtre. Are 3 filtre: acțiuni, forex și criptomonede. Filtrul de acțiuni ne permite să alegem și ETF-uri, pe lângă acțiuni obișnuite și preferențiale.

Opțiunile de filtrare sunt infinite. Filtrul de prim nivel este țara, care afectează bursele pe care le utilizăm. Pe lângă filtrele tradiționale pe date fundamentale, cum ar fi capitalizarea pieței, există și filtre bazate pe indicatori tehnici. De exemplu, putem filtra acțiunile cu un indicator RSI de supravânzare dacă căutăm un posibil semnal de revenire.

Filtrele includ și evaluarea TradingView, care variază de la vânzare puternică la cumpărare puternică. Aceste evaluări sunt măsurate în raport cu o serie de indicatori tehnici și sunt foarte evidente în secțiunea de detalii tehnice a acțiunilor individuale.

Alerte

Alertele sunt de mare importanță în urmărirea piețelor. Acestea sunt notificări automate și gratuite care sunt trimise traderului în funcție de cerințele stabilite. Când piața îndeplinește aceste condiții, platforma trimite o alertă traderului pentru a-l informa că este timpul să intre sau să iasă dintr-o poziție.

Alertele de la TradingView sunt eficiente și ușor de utilizat și configurat pe orice dispozitiv. Se pot executa până la 12 condiții de alertă, inclusiv alerte despre indicatori, mișcări de prețuri și strategii. Alertele de la TradingView utilizează limbajul de programare Pine Script elegant conceput, simplu și extrem de eficient. Cu acest limbaj de programare, traderii mai experimentați pot crea și executa proprii indicatori pentru a primi alerte de pe piață și a nu pierde cele mai bune condiții de tranzacționare.

Brokeri care integrează TradingView

Ține cont că TradingView nu este un broker ci doar o platformă de tranzacționare. Pentru a plasa ordine, ai nevoie de un cont cu un broker care oferă acces la platforma TradingView. Nu toți brokerii sunt compatibili cu această platformă de tranzacționare.

Saxo Bank

Integrarea cu TradingView îți permite să beneficiezi de o platformă stabilă și performantă, cu unelte avansate de analiză și grafică.

Saxo Bank

8/ 10

Piețe

Europa, SUA, Asia

Gamă largă de produse

Transparență

Accesul la piețele internaționale.

Depozit minim:

€0.00

Indiferent dacă ești un investitor începător sau experimentat, vei putea lua decizii informate și rapide, maximizându-ți profitul și minimizând riscurile. Aceste beneficii includ, de asemenea, posibilitatea de a analiza piețele financiare utilizând grafice și indicatori avansați de pe TradingView, în timp ce plasarea și gestionarea tranzacțiilor se face direct prin contul Saxo Bank, oferind astfel o experiență fluidă și eficientă pentru traderii.

Indiferent dacă ești un investitor începător sau experimentat, vei putea lua decizii informate și rapide, maximizându-ți profitul și minimizând riscurile.

👉 Pentru mai multe informații: Recenzie Saxo Bank: Opinii, produse și costuri

Interactive Brokers

Cu Interactive Brokers vei avea acces la TradingView,. Poți efectua tot felul de analize, atât tehnice, cât și fundamentale, cu o interfață mult mai intuitivă decât Trader WorkStation.

Interactive Brokers

Aflați mai multe despre unul dintre cei mai reputați brokeri din lume

⭐️ 8.75/ 10

Astfel, tranzacționarea de pe TradingView va include o gamă largă de opțiuni de investiții în peste 150 de piețe globale. Clienții pot tranzacționa acțiuni, opțiuni, futures, valute, obligațiuni, fonduri și criptomonede, printre alte active financiare.

În plus, depunerea de fonduri în contul Interactive Brokers și tranzacționarea de active se pot realiza în 26 de valute diferite, oferind flexibilitate investitorilor.

👉 Pentru mai multe informații: Interactive Brokers România – Securitate, piețe, comisioane și recenzie

TradingView demo

O altă caracteristică a TradingView este simulatorul său de tranzacționare, care permite testarea strategiilor direct pe graficul în timp real. Cu această funcție obții rapoarte detaliate despre rezultatele simulărilor și performanța strategiei, pentru a determina dacă este eficientă sau nu.

Paper trading

Paper trading este o funcție a TradingView mai cunoscută ca tranzacționare simulată. După cum s-a văzut deja, este foarte similară cu un cont demo, cu particularitatea că aceste simulări se realizează direct pe graficul în timp real.

ce este trading view
Sursa: TradingView

Așadar, TradingView permite traderului să deschidă poziții cu bani fictivi pentru a-și practica strategiile de cumpărare și vânzare de acțiuni. Acest cont începe cu un sold virtual de $100,000 și poate fi reîncărcat în orice moment.

Editor Pine

Editorul Pine de la TradingView este un instrument care permite utilizatorilor să creeze și să personalizeze indicatori și strategii de tranzacționare pe platforma TradingView. De fapt, este numit Pine deoarece Pine Script este limbajul de programare utilizat în Editorul Pine pentru a dezvolta scripturi și algoritmi personalizați.

Editorul Pine oferă capacitatea de a scrie și testa proprii indicatori tehnici, sisteme de tranzacționare și alerte personalizate. Utilizatorii pot accesa Editorul Pine direct pe platforma TradingView și îl pot utiliza pentru a defini regulile și condițiile strategiilor lor de tranzacționare.

În plus, limbajul Pine Script este relativ ușor de învățat. Cu toate acestea, cu apariția ChatGPT, ușurința este enormă, pentru că poți indica să îți traducă strategia în limbajul Pine Script pentru a o copia și a o introduce direct în Editorul Pine de la TradingView.

Aplicația TradingView

Platforma TradingView este optimizată pentru a funcționa fără probleme pe dispozitive mobile printr-o aplicație disponibilă pentru iOS și Android.

 iOSAndroid
CompatibilitateiPhone
iPad
iPod
Touch
Telefoane și
tablete Android
Versiune2.54.01.18.6.5.820
Dimensiunea
descărcării
81 MB26 MB
OS necesariOS 14.0
sau ulterior
Android 7.0
sau superior
vânzătorTradingView, Inc.TradingView Inc.
PrețGratuitGratuit
Versiunea ProDaDa

Tarif/prețul TradingView

Atât versiunea desktop cât și aplicația de bază TradingView sunt gratuite. Puteți profita de caracteristicile principale ale platformei și puteți vedea analizele comercianților experți care fac parte din această rețea gigantică de tranzacționare socială. Cu toate acestea, există și versiuni plătite care oferă beneficii speciale:

PlanCaracteristiciPlan anualPlan lunar
Tarif Essential-5 indicatori pe grafic
-2 grafice într-un design
-20 de alerte de pe server
-Fără reclame
-Intervale de timp personalizate
-Liste multiple de supraveghere
-Compatibilitate cu mai multe monitoare
în versiunea desktop
$12.95 EUR/lună
$155.40 EUR/an
14.95 EUR/lună
Tarif Plus-10 indicatori pe grafic
-4 grafice într-un design
-100 de alerte de pe server
-10 designuri de grafice salvate
-Grafice intraday exotice
-Grafice bazate pe formule personalizate
-Export de date de grafic
-Indicatori peste indicatori
24.95 EUR/lună
299.40 EUR/an
29.95 EUR/lună
Tarif Premium-25 de indicatori pe grafic
-8 grafice într-un design
-400 de alerte de pe server
-Număr nelimitat de designuri de grafice salvate
-Intervale bazate pe secunde
-Alerte care nu expiră niciodată
-De 4 ori mai multe date în grafice (bare de 20K)
-Publicați indicatori care necesită o invitație
49.95 EUR/lună
599.40 EUR/an
59.95 EUR/lună

Cum să obții TradingView gratuit

Planul TradingView Basic este gratuit și oferă un grafic per fereastră, algoritmi, alerte, indicatori, calendar economic și multe alte beneficii. Poți utiliza TradingView pe un singur dispozitiv la un moment dat.

Cea mai bună alternativă la TradingView: ProRealTime

ProRealtime reprezintă cea mai bună alternativă la TradingView în ceea ce privește analiza activelor financiare.

De fapt, cu noua sa funcționalitate, Platforma Web ProRealTime, poți accesa graficele unei mari varietăți de active (indici, acțiuni, mărfuri, cripto, valute) în timp real (cu doar 15 minute întârziere), și complet gratuit, fără înregistrare, pentru a putea realiza analizele în mai puțin de 5 minute.

Iată câteva caracteristici:

 • 💼 Instrumente financiare: +300.000 (acțiuni, indici, mărfuri, valute…)
 • 📈 Instrumente de analiză: +100
 • 💲Preț: 0 euro (fără necesitatea de înregistrare)
 • 🕓 Timp real: Da (15 minute de întârziere)
 • 💻 Tipuri de cont: ProRealTime web (este gratuit), ProRealTime complet și mobil.
 • 💶Depunere minimă: 1.000 €
 • 📝Reglementare: Depinde de brokerul ales (Saxo Bank, Interactive Brokers sau IG).
 • ⭐️Scor: 8.75/10

Bineînțeles,ai opțiunea de a trece la contul ProRealTime Complet, cu un număr mai mare de funcționalități, inclusiv screener.

👉 Și pentru mai multe informații despre această platformă, poți vizita recenzia sa: ProRealTime – Platformă de tranzacționare, tarife și brokeri

TradingView: avantaje și dezavantaje

Pentru a concluziona, putem spune că TradingView este de încredereși are majoritatea instrumentelor de care ai nevoie zilnic pentru a tranzacționa eficient.

Oricum, să vedem opiniile investitorilor, cei care o folosesc în fiecare zi.

De exemplu, dacă ne uităm la Google Play Store, putem vedea că platforma are deja peste 10 milioane de descărcări, și o notă medie de 4,7 stele din 5, ceea ce demonstrează că nu numai că are sprijinul investitorilor profesioniști, ci și al retailului.

aplicatie trading view
pareri trading view app

Deci, să vedem avantajele și dezavantajele, rezumate mai jos:

AvantajeDezavantaje
✅ Grafice avansate și personalizabile. Unele funcții sunt disponibile doar în versiunea Pro sau Premium.
Gamă largă de indicatori tehnici și instrumente de desen inteligente.Profilul unor clase de active, cum ar fi ETF-urile, este de calitate scăzută.
✅ Instrumente de analiză fundamentală.
✅ Peste 30 de milioane de utilizatori în rețeaua de tranzacționare socială.
✅ Performanță excelentă pe dispozitive mobile.
Cont demo cu un sold foarte mare

Întrebări frecvente despre TradingView

Cât costă TradingView?

TradingView oferă planuri de abonament gratuite și plătite, cu opțiuni suplimentare și funcții avansate disponibile în planurile plătite.

Pot folosi TradingView pentru a tranzacționa?

Da, TradingView oferă integrare cu diferiți brokeri și burse, permițând utilizatorilor să tranzacționeze direct din platformă prin intermediul contului lor de broker.

Cum pot folosi TradingView pentru a găsi oportunități de tranzacționare?

Utilizatorii pot utiliza instrumentele de analiză tehnică și fundamentală pentru a identifica trenduri, niveluri de suport și rezistență, precum și alte modele și semnale de tranzacționare.

Articole similare