Coinbase vs Binance: care este cea mai bună platformă cripto?

Astăzi vom vedea două dintre cele mai mari platforme dedicate criptomonedelor: Coinbase vs Binance, prima americană și a doua chineză. Vom analiza aceste două platforme de schimburi din punctul de vedere al securității, costurilor, platformelor, produselor, funcționalităților și serviciului pentru clienți pentru a înțelege care este cea mai bună.

binance vs coinbase

Coinbase vs Binance: care este cel mai bun?

În această comparație vom încerca să înțelegem care este cel mai bun exchange dintre Binance și Coinbase. Coinbase este una dintre cele mai mari platforme schimburi de criptomonede la nivel global. În termeni de volum de tranzacții și de bază de clienți, Coinbase este mai mare decât concurenții săi cei mai apropiați, cum ar fi Kraken și Binance.

CaracteristiciCoinbaseBinance
Clienți (milioane)108120
Volumul tranzacțiilor pe bursă830 miliarde7.7 trilioane
Numărul de angajați 45107500

Coinbase vs Binance: caracteristici

CoinbaseBinance
💰 Clasa de comisioaneMedii-înalteScăzute
💵 Costul inactivitățiiNuNu
💵 Costul de retragere$0-25 (în funcție de metodă)$1-30 sau 1%
💰 Depozit minimNuNu
📈 Depozit electronicDa (Paypal)Nu
📈 Numărul de monede suportate70400+
coinbase sau binance

Coinbase

Coinbase a fost fondată în iunie 2012 de Brian Armstrong și Fred Ehrsam, inițial ca parte a unui accelerator de start-up numit Ycombinator (care există și astăzi).

Primul exchange de criptomonede reglementat deschis de Coinbase datează din ianuarie 2015, în SUA. De atunci, acesta a servit peste treisprezece milioane de clienți și a schimbat peste 50 de miliarde de dolari în valute digitale, devenind unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede de pe planetă. În plus, spre sfârșitul anului 2017, aplicația sa a devenit cea mai descărcată de pe App Store.

De la înființarea sa până în prezent, a încasat peste 540 de milioane de dolari de la companii de capital de risc. Pentru a numi câteva: The NYSE, Rabbit Capital, Andreessen Horowitz și diverse alte companii.

În prezent, Coinbase este accesibil într-un total de 102 țări din Africa, Asia, Australia, Europa, America de Nord și America de Sud. Dar disponibilitatea serviciului diferă de la țară la țară: țările europene pot utiliza Coinbase pentru a cumpăra și vinde criptomonede. Popularitatea sa se datorează probabil în primul rând interfeței sale ușor de utilizat și intuitive, tarifelor de tranzacție competitive, disponibilității uriașe în întreaga lume și ofertei de criptomonede populare.

👉 Citește și: Recenzie Coinbase: Servicii, depunere minimă și costuri

Binance

Binance este relativ mai tânără decât Coinbase. A fost înființată cu 3 ani mai târziu, în 2017. Are originea în China, de la un dezvoltator care a făcut parte din echipa Blockchain.com, numit Changpeng Zhao.

Astăzi Binance este printre cele mai importante exchange-uri de criptomonede din lume.

Un alt mare succes l-a atins la începutul anului 2018, când Binance a devenit platforma cu cel mai mare volum de tranzacționare dintre schimburile de criptomonede (1,3 miliarde de dolari).

Astfel, Binance a ajuns să opereze în 120 de țări diferite din întreaga lume.

Binance are mai multe servicii, adresate în special traderilor. La fel ca în cazul Coinbase, Binance are și mai multe platforme care se ocupă de diferite servicii. Astfel, există 3 platforme:

 • Principala platformă este Binance.com, unde poți păstra și schimba criptomonede.
 • Binance are și o platformă pentru a gestiona, primi și trimite Bitcoin. Se numește Trust Wallet și este practic portofelul Binance.
 • În final, există exchange-ul descentralizat al Binance, numit Binance Dex.

👉 Citește și: Recenzii și păreri Binance: ofertă cripto, platformă și comisioane

Coinbase vs Binance: securitate

La nivel de securitate, Coinbase și Binance sunt la egalitate. Ambii au un nivel foarte ridicat, datorită faptului că aproape toate criptomonedele deținute sunt păstrate în portofele offline inaccesibile, iar backup-urile lor sunt protejate în locuri sigure.

Coinbase este una dintre cele mai sigure platforme din lume în ceea ce privește achiziționarea de criptomonede: aproape toate fondurile în crypto sunt împărțite în portofele ale căror copii de backup sunt răspândite în întreaga lume și protejate în seifuri sigure, fiind astfel inaccesibile pentru oricine ar dori să compromită compania.

Fondurile celor care folosesc Coinbase sunt atât de sigure, încât sunt acoperite de polița de asigurare a platformei, care acoperă integral eventualele pierderi ale clienților datorate atacurilor interne. Rămâne totuși responsabilitatea celor care folosesc platforma, aceea de a alege o parolă greu de compromis și de a ține sub control toate acreditările pentru a accesa Coinbase și serviciile asociate acestuia.

coinbase wallet merita

În cazul Binance, 10% din fondurile colectate din comisioane sunt păstrate pentru a compensa clienții în cazul în care s-ar putea intampla ceva nefericit cu portofelele lor sau dacă compania ar suferi un atac intern.

Reamintim totuși că investițiile în criptomonede sunt extrem de volatile și nereglementate, prin urmare nu este prevăzut niciun instrument de protecție a investitorilor în conformitate cu legile UE.

Coinbase vs Binance: funcționalități

Coinbase poate fi utilizat atât de pe mobil cât și de pe site-ul web. Prima pagină pe care o veți vedea este pagina principală, unde veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie. De exemplu, puteți vedea valoarea în bani reali a activelor dvs., precum și evoluția valorii principalelor criptomonede.

În plus, în partea de jos a aplicației se află butonul Trade, care pe web apare în partea dreaptă sus. Cu opțiunea Trade puteți cumpăra, vinde sau converti criptomonede în alte valute.

Binance oferă doar posibilitatea de a cumpăra criptomonede și de a face tranzacții. Platforma are diferite tipuri de promoții, cadouri și concursuri diverse, precum și programe de recompense cu stimulente interesante.

Are de asemenea o aplicație pentru iOS și Android.

aplicatie binance mobil
Binance App. Sursa: iFDesign

Comisioane: Coinbase vs Binance

Comisioanele și costurile pe care le veți întâmpina efectuând operațiuni cu exchange-urile acestea ar putea avea o influență semnificativă asupra rezultatelor tranzacțiilor.

Coinbase comisioane

Pentru a efectua achiziția de criptomonede pe această platformă și pentru a le păstra, putem folosi un portofel în care să depunem valutele după ce au fost cumpărate. Partea cea mai bună a acestui portofel digital, este că este gratuit. Coinbase oferă de fapt portofelul în dolari fără nicio plată suplimentară, și în plus nu se va percepe niciun cost pentru transferul de criptomonede de la un portofel Coinbase la altul.

Prin urmare, primele comisioane cu care va trebui să vă confruntați se referă la achiziția și vânzarea de criptomonede, și pot fi fie fixe, fie variabile.

💰 Comisioane variabile
0,99 €Pentru tranzacții de 10 euro (sau mai puțin)
1,49 €Pentru tranzacții între 10 € și 25 €
1,99€Pentru tranzacții între 25 € și 50 €
2,99 €Pentru tranzacții între 50 € și 200 €
💰 Comisioane fixe
1,49%Pentru plăți standard
3,99%Pentru plăți instantanee
0,15 €Pentru transferuri bancare

În plus, Coinbase aplică un spread de 0,50 procente pentru cumpărăturile și vânzările de criptomonede.

Binance comisioane

În ceea ce privește comisioanele de tranzacționare, fiecare tranzacție presupune o taxă standard de 0,1% (dacă nu se utilizează Binance Coin), în timp ce pentru retragere se aplică un comision diferit pentru fiecare criptomonedă.

Un detaliu interesant este posibilitatea de a reduce comisioanele în funcție de nivelul de activitate al utilizatorului. O mișcare genială atât pentru companie, care încurajează mai multe persoane să fie mai active, cât și pentru traderii mai activi.

Coinbase are un spread de 0,5% la cumpărarea de criptomonede, care este jumătate din rata de spread de pe Binance.

Binance vs Coinbase: platforme

Platforma Coinbase

Coinbase este foarte complet: de fapt, pentru a satisface toate nevoile clienților săi, oferă 2 platforme, cu scopuri și funcționalități diferite între ele:

 • Avem platforma principală, numită Coinbase Consumer, care permite achiziționarea de criptomonede prin transfer bancar sau card de credit. După cum am specificat mai devreme, acesta din urmă excelează în special pentru ușurința cu care poate achiziționa criptomonede cu un serviciu imediat și realizabil practic cu un singur clic. Este dedicată în principal începătorilor, unde este posibil să depozitați, să cumpărați și să convertiți monede/valute, dar nu este posibil să utilizați instrumente avansate precum API sau registrul de comenzi.
 • Apoi avem platforma dedicată tranzacționării, numită Coinbase Pro. Aceasta oferă instrumente pentru utilizatorii mai experimentați, cu spread-uri foarte mici și cu comisioane egale cu zero.

În plus:

 • Pentru a păstra criptomonedele în siguranță, avem Coinbase Wallet, care oferă o frază SEED capabilă să extragă cheile fiecărei criptomonede din portofel;
 • Pentru a cheltui criptomonedele obținute pe Coinbase, avem un card de credit reîncărcabil numit Coinbase Card. Putem solicita un Visa prin aplicația sa pentru telefoane.
Sursa: Coinbase

Platforma Binance

Binance are numeroase platforme de tranzacționare unde puteți cumpăra și vinde valute digitale. Există una simplă pentru începători, proiectată pentru a converti valutele fiat în criptomonede sau o criptomonedă în alta pe piața spot într-un mod ușor și rapid. Există și platforme avansate (Classic și Advanced) pentru a satisface nevoile comercianților de criptomonede mai experimentați. Există o pagină dedicată tranzacționării opțiunilor, Binance Options.

Platformele de tranzacționare Binance sunt disponibile pe desktop prin browser sau ca aplicație autonomă. Aceasta din urmă este disponibilă pentru Windows, macOS și Linux.

Pentru dispozitivele mobile, este disponibilă o aplicație nativă pentru iOS și Android, care permite cumpărarea și vânzarea ușoară a criptomonedelor direct de pe dispozitivul mobil. În aplicația mobilă, puteți selecta un layout de bază (Binance Lite) sau avansat (Binance Pro).

Binance vs Coinbase: serviciul pentru clienți

CoinbaseBinance
ChatNuDa
EmailDaNu
Serviciu 24/7NuDa

Puteți contacta Binance doar prin chat live, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Puteți alege din multe întrebări predefinite și un chatbot va încerca să răspundă la întrebarea dvs. Dacă răspunsul nu vă satisface, puteți continua cu o persoană.

În ceea ce privește Coinbase, puteți contacta serviciul pentru clienți doar prin email (sub formă de sistem de tickete). Trimiterea unui bilet este foarte simplă. Trebuie doar să mergeți pe site-ul Coinbase și să faceți clic pe „Contactați-ne”, apoi să selectați produsul și subiectul despre care aveți o întrebare. Există și un chatbot și o pagină excelentă de întrebări frecvente.

Coinbase vs Binance: oferta de criptomonede 🪙

Coinbase are o selecție excelentă a monedelor cele mai populare, inclusiv BTC, Dogecoin, Ethereum, BTC Cash, etc. dar are o ofertă mai limitată comparativ cu alți competitori.

Coinbase permite cumpărarea și vânzarea următoarelor criptomonede:

 • Bitcoin (BTC)
 • Basic Attention Token (BAT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dai (DAI)
 • EOS (EOS)
 • Ethereum (ETH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Chainlink (LINK)
 • Litecoin (LTC)
 • Augur (REP)
 • USD Coin (USDC)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Ripple (XRP)
 • Zcash (ZEC)
 • 0x (ZRX)

În schimb, ceea ce distinge Binance, sunt cele 200 de altcoin-uri, 5 stablecoin-uri și peste 500 de perechi de tranzacționare. Acestea sunt principalele criptomonede disponibile pe site:

 • Bitcoin (BBTC)
 • Ethereum (ETH)
 • XRP
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • EOS
 • Binance Coin (BNB)
 • Tron (TRX)
 • Cardano (ADA)
 • Monero (XMR)
 • NEO
 • Cosmos (ATOM)
 • DASH
 • Stellar Lumens (XLM)
 • WAVES
 • Ontology (ONT)
 • IOTA
 • Zcash (ZEC)

Coinbase vs Binance: avantaje/dezavantaje

Pentru a rezuma ceea ce am spus: Coinbase și Binance sunt ambele platforme renumite la nivel mondial cu niveluri ridicate de securitate, au diferite tipuri de comisioane și costuri, diferite produse, active și criptomonede, și se adaptează clienților cu nevoi diferite.

👍 Avantaje Coinbase👍 Avantaje Binance
✅ Background solid al companiei✅ Comisioane scăzute pentru achiziții non-instant și instant
✅ Platforme de tranzacționare ușor de utilizat✅ Selecție extrem de largă de monede
✅ Materiale didactice de înaltă calitate✅ Numerosi servicii extra
👎 Dezavantaje Coinbase👎 Dezavantaje Binance
❌ Comisioane ridicate❌ Întârzieri individuale în verificarea contului
❌ Selecție limitată de criptomonede❌ Nu este disponibil în Statele Unite
❌ Niciun suport 24/7 sau chat live❌ Structura companiei nu este transparentă

Coinbase vs Binance: opinii și concluzii

Coinbase este poate cel mai potrivit pentru începători, pentru cei care vor să înceapă și nu au multă experiență, datorită interfeței sale extrem de simple și pentru diversele platforme pe care le pune la dispoziție. Binance, pe de altă parte, este mai potrivit pentru cei cu ceva experiență, datorită unor caracteristici avansate ale sale.

Dar ambele sunt excelente sub nenumărate aspecte și sunt potrivite pentru a începe de la zero.

Alternative la Coinbase și Binance

Printre cele mai bune alternative pentru a investi în criptomonede găsim platforma online eToro. eToro se distinge ca un intermediar foarte activ pe piața criptomonedelor.

Impune o taxă de 1% pe valoarea tranzacției, care include și spread-ul. Pentru a începe să tranzacționați criptomonede cu eToro, investiția inițială necesară este modestă, doar 25 de dolari, și aveți la dispoziție un wallet pentru gestionarea lor. Spread-urile pe aceste produse tind să fie ridicate.

 • 🏆 Reglementare: CySEC, FCA și ASIC
 • 🪙 Deținerea efectivă a criptomonedelor: Da
 • 💼 Produse financiare: peste 70 de derivate cripto
 • 💲 Taxe: 1% pentru deschiderea și închiderea pozițiilor.
 • 📈 Platformă: Proprie
 • 🖥️ Cont demo: Da, disponibil fără limită de timp.

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

Examinăm acum avantajele și dezavantajele utilizării acestei platforme pentru tranzacționarea criptomonedelor.

Puncte fortePuncte slabe
✅ O gamă largă de criptomonede, inclusiv cele mai cunoscute.❌ Taxa de 1% pe fiecare tranzacție.
✅ Numeroase instrumente financiare disponibile.❌ Costuri suplimentare pentru transferul criptomonedelor pe alte platforme sau portofele personale.
✅ Opțiunea de copytrading.❌ Taxe pentru retragerea fondurilor și pentru conturile inactive.

FAQ

Care sunt comisioanele pe Coinbase?

În cazul Coinbase, comisioanele depind în principal de metoda de plată aleasă. Comisioanele pentru tranzacționarea criptomonedelor sunt următoarele:
1,49% pentru a efectua o tranzacție de cumpărare/vânzare prin transfer bancar normal.
3,99% pentru tranzacțiile de cumpărare/vânzare cu cardul de credit sau de debit.
Retragerile prin transfer bancar sunt supuse unei comisioane de 0,15 sau 0,18 euro, în timp ce depozitele sau retragerile sunt gratuite.

Care sunt comisioanele Binance?

Binance nu aplică niciun comision pentru depozite și retrageri, ci doar pentru tranzacțiile efectuate prin platformă. Acest lucru se datorează faptului că nu acceptă bani fiat. Binance aplică, totuși, un comision de 0,1% pentru fiecare tranzacție de cumpărare și vânzare. În același timp, oferă o reducere de 50% pe valoarea comisionului dacă este utilizat propriul token, BNB.

Ce este Coinbase Pro

Coinbase Pro este o platformă de tranzacționare online centrată pe tranzacționarea criptomonedelor dezvoltată de Coinbase, care se distinge de serviciul de bază oferit de companie prin caracteristicile sale avansate. Se adresează și utilizatorilor experimentați, sau celor care dedică mult timp tranzacționării criptomonedelor și au nevoie de instrumente avansate și informații suplimentare.

Articole similare