Recenzie BT Trade : costuri, platformă și păreri

Vă oferim o analiză detaliată a brokerului BT Trade, parte a grupului Banca Transilvania, recunoscut ca broker de încredere cu sediul în Cluj, România. Conform raportului anual BT Group, activitatea principală a firmei BT Capital Partners care operează BT Trade, este intermedierea si consultanta în segmentul financiar corporativ. Serviciile principale sunt capitalizarea corporativă, structurarea financiară a companiilor, consultantă strategică și consultantă pentru capitalizare. 

bt trade pareri

BT Trade România: ce este și cum funcționează?

BT Trade este o platformă de investiții online reglementată de ASF și cunoscută în principal ca aripa Băncii Transilvania care oferă servicii de brokeraj. 

BT Capital Partners oferă conturi multivalute, permițând utilizatorilor să dețină și să investească diversificat. Platforma oferă o varietate foarte bună de opțiuni, de la bursa din București, la cele din vestul Europei, Asia și America de Nord. 

Această caracteristică este atractivă pentru investitorii care doresc să își diversifice investițiile la nivel global și care tranzacționează cu sume mari. 

Principalele caracteristici BT Trade

Să vedem principalele sale caracteristici, înainte de a intra în mai multe detalii:

 • 🏆 Reglementare: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF România)
 • 🔒 Fond de compensare a investitorilor: Până la 20.000 de euro
 • 💼 Active financiare: +4.600 acțiuni, ETF-uri, precum și instrumente derivate pe diverse active
 • 🌍 Piețe: +30 de piețe Europene (Inclusiv Marea Britanie), SUA, Canada și Asia.
 • 💻 Tipuri de cont: Online pe cont propriu, mix cu sprijinul unui broker specializat și administrat de un broker BT
 • 💲 Costuri cheie:
  • 2% pentru schimbul valutar
  • 0.5% din valoarea portofoliului anual
  • 10 lei comision încasare dividende
  • 5-100 USD pentru tranzacționari pe burse internaționale
 • 💰 Depunere minimă: 5.000 RON
 • 📈 Platformă: Proprie
 • 📧 Contact:
  • Email: [email protected]
  • Phone: +40 264 430 564 or +40 212 692 042
  • Sediu:  str. Constantin Brancusi nr. 74-76, parter, cod postal 400462, jud. Cluj, 
  • C.U.I.: RO 6838953
 •  🗣️Asistență clienți în română: Da

Este BT Trade de încredere?

BT Trade este un broker apărut în piață în 2016 în odată ce BT securities, brokerul grupului BT a preluat activitatea Capital Partners, un grup important în piața de Achiziții, Fuziuni și Finanțe Corporative. 

bt trade recenzie

Reglementare BT Capital Partners

BT Trade a implementat măsuri de securitate robuste pentru a asigura protecția fondurilor și datelor clienților săi și beneficiază de experiența obținută de Banca Transilvania în domeniul securității financiare. Acest broker este supravegheat de:

 • ASF (România): Număr registru PJR01SSIF/120022

Cât de sigur e BT Trade?

Fondurile clienților BT Trade sunt protejate împotriva falimentului de legislația din România cât și de apartenența la grupul BT, care poate sprijini cu resurse financiare brokerul. 

Limita plafonului de compensare a investitorilor a crescut gradual din anul 2006 petru brokerii reglementati de ASF. Începand cu anul 2012 a atins nivelul maxim stabilit, adică echivalentul în lei a 20.000 Euro/investitor individual.

Produse BT Trade

BT Trade este un broker de acțiuni și ETF-uri, axat predominant pe produsele principale listate pe bursele mari. Produsele disponibile se rezumă la acțiuni, fonduri, produse structurate sau derivative disponibile la majoritatea brokerilor din piața. BT Trade nu pune la dispoziție clienților piețele de crypto sau forex.

🇷🇴 Descoperă: Cele mai bune Fonduri și ETF-uri Românești

Tipuri de conturi BT Trade

Brokerul BT oferă 4 tipuri de conturi care diferă în funcție de nivelul de capital disponibil și de nivelul de suport din partea echipei de brokeri.

Tipul ContuluiDescriereSuma MinimaValuta
Online pe cont propriuOpțiunea multivalută, permițând tranzacționarea în mai multe monede cu 2% cost de conversie.Multivalută
Cont administrat de brokerCont cu broker dedicat care gestionează investiția.200.000 euroRON, EUR, USD, GBP
Cont mixtCombinația dintre contul asistat de un broker și cel online.100.000 euroEchivalent în lei
Cont in marjaCont de brokeraj cu împrumut pentru a cumpăra produse financiare, durata creditului între 7 zile și 6 luni. Risc ridicat datorită potențialului de pierdere.Lei
Cont demoCont pentru investitori începători, oferind posibilitatea de a investi bani virtuali și de a testa strategii de investiții fără riscuri.RON, EUR, USD, GBP

Cont Online BT TRade

Opțiunea standard, contul BT Trade Online pe cont propriu se remarcă prin faptul că este o opțiune multivalută, permițând investitorilor să tranzacționeze în mai multe monede cu 2% cost de conversie

Cont administrat de broker

Reprezinta un cont cu un broker dedicat care gestionează investiția utilizatorului. Suma minima pentru un astfel e cont este de 200.000 euro, sau echivalentul în RON, EUR, USD, GBP. 

Cont mixt

Contul mixt combina avantajele contului asistat de un broker cu cele ale contului online. Astfel poți beneficia de experiența unui specialist, însă ordinele pot fi introduse de către utilizator online, în baza informațiilor și analizelor efectuate de echipa BT Trade. Pentru acest tip de cont suma minima este 100.000 euro sau echivalentul în lei.

Cont in marja

Pentru acei investitori experimentați, BT Trade pune la dispoziție un tip de cont de brokeraj cu un imprumut pentru a cumpara produse financiare, cu durata creditului între 7 zile și 6 luni. Împrumutul acordat este în lei. Contul permite sporirea puterii de cumparare pe baza datoriilor potențialul de profit dar și costurile odată cu includerea dobanzii datorate BT Trade. Riscul este mai mare datorită posibilității de a pierde și banii împrumutați. 

BT Trade Demo

În special pentru investitorii începători, este important de știut că brokerul BT oferă utilizatorilor un cont demo, cu care pot investi bani virtuali și pot testa strategia de investiții fără riscuri în toate cele 4 monede de tranzacționare ale platformei. 

👉 Cum funcționează bursa de valori? Ghid și strategii de investiție

BT Capital Partners Comisioane

Politica de costuri a BT Capital Partners, cel puțin în ceea ce privește acțiunile și a instrumentelor listate la burse este destul de simpla:

Deschiderea contului este gratuită. Taxa de custodie este de 0.5% din valoarea portofoliului pe an. 

În ceea ce privește alte costuri, rămâne un broker costisitor: 

 • taxa de schimb valutar: 2%
 • taxe de tranzactionare internaționale: 5 EUR – 50 EUR pentru Europa & 9USD – 100 EUR pentru America de Nord
BT Capital Partners Comisioane

Platformă BT Trade

BT Trade oferă propria platformă de tranzacționare în mediul online.  BT Trade pune la dispoziție  instrumente utile precum alerte și notificări, rapoarte de portofoliu și costuri care arată performanța, dobânzile acumulate și/sau alte date utile. Puteți de asemenea sa utilizati serviciile BT Capital Partners pentru a putea calcula taxele și impozitele datorate către autoritățile fiscale ca urmare a activității contului de brokeraj. 

Interfata serviciului este similara cu cea pusa la dispozitie de BVB, cu functionalitati limitate și o structura dificil de navigat în cazul care aveți nevoie de informații educaționale sau ghiduri de utilizare, cele mai multe resurse fiind în format PDF sau în format excel în cazul listei de dividende plătite de firme listate la BVB. 

Ca toți ceilalți brokeri online, are și o aplicație de tranzacționare pentru telefoane, cu care poți tranzacționa cu telefonul mobil de oriunde din lume. Comparativ cu versiunea web, aplicația mobilă are funcționalitate aproape identică. 

bt trade aplicatie telefon
cotati bvb bt trade

BT Trade Contact

BT Capital Partners are un serviciu de asistență pentru clienți care, conform unor recenzii, oferă informații rapide și directe.

 • Email: [email protected]
 • Telefonic: 4(0)374-778033, 4(0)264-597980
 • Live chat: No
 • Asistență în română: Da

Puteți de asemenea să solicitați sprijin și în rețeaua de agenții BT Trade, cu prezență în marile orașe din România.  

Resurse educaționale oferite de BT Trade

BT Capital Partners oferă tutoriale text și un cont demo pentru a te învăța cum să utilizezi platforma de tranzacționare. Brokerul ar beneficia de crearea unui conținut educațional pentru investitorii din România într-un format mai accesibil. 

În rezumat, brokerul oferă:

 • Cont demo
 • Ghiduri de utilizare în format PDF. 
bt trade

Opinii BT Trade

Cert este că brokerul are o baza loială de utilizatori în România, prin prisma integrării cu serviciile Băncii Transilvania și a longevitatii în piața. Recenziile însă, arată o atitudine variată a utilizatorilor cu privire la costurile și interfața oferită de platforma brokerului. 

OPINII BT TRADE

BT Trade parerea noastră

În primul rând, reglementarea reprezintă un element esențial pentru orice broker, iar BT Trade este supus reglementărilor ASF în România. Asocierea cu Oaklins România și Banca Transilvania aceasta adaugă un nivel suplimentar de siguranță și încredere. Aceste entități au o reputație bună în piață și respectă standarde riguroase.

În ceea ce privește produsele oferite, BT Trade oferă o gamă largă de opțiuni de investiții, unde se remarcă accesul la BVB, LSE, NYSE si bursele europene atât pentru acțiuni cât și pentru fonduri, produse structurate, obligațiuni etc. 

În ceea ce privește comisioanele, și dacă vorbim exclusiv despre acțiuni sau ETF-uri este de remarcat simplitatea structurii de comisioane, dar și nivelul ridicat al costurilor. O taxă anuală de 0.5% din valoarea portfoliului și o serie de comisioane, pornind de la 5 euro și ajungând până la 100 de euro per tranzacție pentru piețele internaționale fac din BT Trade un broker semnificativ mai scump decât competitorii internaționali din piața din România. Taxa de încasare a dividendelor de 10 lei pe tranzactie este atipică în piață și reduce atractivitatea pentru investitorii de sume mici, diversificate.  

Și în cele din urmă, în ceea ce privește platforma de tranzacționare a brokerului, pentru moment utilizarea functionalitatilor de baza este ușor de învățat pentru incepatori.  Analizele sunt însă simple, elementare și functionalitățile avansate, setarea plafoanelor de tranzacționare automată, monitorizarea prețurilor etc. sunt difícil de utilizat. Înregistrare dificilă cu nevoia prezentării în persoană a actului de identitate într-o filială a brokerului. Reputație bună, costuri ridicate, potrivit pentru investitorii de sume mari și foarte mari. 

Brokerul are o interfată simplă, structura site-ului face dificilă accesarea și căutarea informațiilor. La dificultatea utilizarii interfaței se mai adaugă si ocazionalele erori ale platformei, de ex. meniul formularelor Anaf.  

BT Trade – avantaje și dezavantaje

În cele din urmă avantajele și dezavantajele utilizării BT Trade sunt ușor de sumarizat:

AvantajeDezavantaje
✅ Oferă acces la piața din România, piețele Americane, Europene și Britanice în monedele asociate. ❌ Dificil de deschis un cont, necesitatea prezentării la agențiile brokerului dacă nu sunteți client Banca Transilvania
Integrat cu serviciile oferite de Banca Transilvania❌ Resurse limitate educationale, predominant in format PDF
✅ Deținut de o instituție de încredere în piața din RomâniaComisioane ridicate vs competitorii din piața
Niveluri de capital prohibitive pentru conturile cu suport din partea brokerilor profesioniștiAnalize simple cu indicatori elementari pentru multe acțiuni
❌ Focus pe serviciile oferite companiilor mari si nu investitorilor de retail

Concluzie

BT Trade se remarcă ca un broker cu capital românesc de încredere și eficient. Serviciile oferite pentru o gamă largă de produse în multiple piețe, o platformă acceptabilă pentru utilizatori dar cu un cost relativ ridicat de tranzacționare face ca acesta să fie o opțiune de luat în considerare, mai ales pentru clienții Băncii Transilvania și brokerii cu experiență și capital ridicat.

👉 Una dintre cele mai mari bănci din țară, descoperă analiza acțiunilor Banca Transilvania

Articole Recomandate

Cine deține BT Trade?

BT Capital Partners este deținut de BT Group, deținătorul Băncii Transilvania cu sediul în Cluj? 

Cu ce suma pot sa incep sa tranzactionez? 

Pentru a putea deschide un Cont client BT, suma minimă ce trebuie depusă este de 5.000 RON.

Cum pot retrage fonduri de pe BT Trade?

Fondurile pot fi retrase de pe brokerul BT prin transfer. Brokerul oferă servicii preferențiale pentru conturile Băncii Transilvania.

BT Trade oferă educație și resurse pentru investitori?

Da, BT Trade oferă o varietate redusă de opțiuni educaționale, conturi demo și ghiduri în format PDF.

Articole similare