Micro futures S&P 500: Ce sunt și cum funcționează?

Acest articol vorbește despre contractele micro futures S&P 500: ce sunt și cum funcționează. De asemenea, vom intra in detalii cum ar fi cât valorează tick-ul și punctul, programul de tranzacționare, scadențele, comparația între mini futures și micro futures, un broker bun pentru a opera cu micro futures și alternative la futures.

contracte micro futures S&P 500

Ce este S&P 500?

S&P500 a fost creat pe 4 martie 1957 de către Standard & Poor’s, o companie de evaluare financiară creată în 1941 după fuziunea dintre Standard Statistics Company și Poor’s Publishing.

Este un indice bursier format din 500 de acțiuni care sunt cele mai reprezentative pe piața nord-americană NYSE.

Este format din 500 de companii cu capitalizare mare pe piața bursieră din Statele Unite. Membrii săi constituie aproximativ 80% din toată capitalizarea bursieră a companiilor americane, ceea ce îl face cel mai reprezentativ indice al situației reale a pieței.

Cum să investești în SP500?

Dacă dorim să investim în indicele S&P 500 avem diverse alternative pentru aceasta:

  • Prin acțiuni: cumpărând acțiuni ale companiilor din indice în aceeași proporție cu ponderea pe care o au în S&P 500.
  • Prin futures: cu acest produs derivat putem tranzacționa pe creștere și pe scădere folosind efectul de levier.
  • Prin opțiuni: la opțiunile tradiționale pe E-mini S&P500, CME Group a listat recent opțiuni E-Micro, cu scadențe săptămânale, de sfârșit de lună și trimestriale.
  • Prin fonduri de investiții și prin ETF-uri: cu aceste vehicule financiare putem investi replicând indicele.

Astfel, cunoscând deja diferitele și multiplele opțiuni care există pentru a investi în SP500, să vedem cea care ne interesează: micro futures SP500

Ce sunt contractele micro futures S&P500?

Micro futures S&P 500 sunt o versiune redusă a contractului futures tradițional al acestui indice, la fel ca și futures mini. Ambele sunt tranzacționate la Chicago Mercantile Exchange (CME).

Este cel mai mic contract futures pe S&P 500 existent. Aceasta presupune o serie de avantaje interesante pentru investitor, deoarece se cer garanții mai mici. Prin urmare, este necesar mai puțin capital pentru a opera.

Un contract futures E-mini S&P 500 are o valoare pe punct de 50 USD, în timp ce contractul micro este de 10 ori mai mic, mai exact 5 USD pe punct.

Micro futures S&P 500, la fel ca și futures mini, au fost create pentru a permite accesul la investiții în acest indice unui număr mai mare de investitori care, din motive de capital sau de risc, nu investeau în futures tradițional S&P 500.

Cum funcționează futures E-mini S&P500?

Se tranzacționează la Chicago Mercantile Exchange (CME), care face parte din CME Group, și au ca subiect indicele bursier S&P500.

Permite investitorilor posibilitatea de a specula asupra mișcării indicelui bursier, adoptând poziții atât de creștere, cât și de scădere.

Funcționarea lor este simplă. Mai întâi decidem dacă dorim să ne poziționăm pe creștere sau pe scădere în S&P 500 în funcție de ceea ce credem că va face indicele.

Dacă credem că va crește, cumpărăm. Dacă credem că va scădea, vindem (ne poziționăm pe scurt).

Pentru aceasta, mai întâi trebuie să alegem numărul de contracte. Cu cât numărul de contracte este mai mare, cu atât mai mulți bani vom câștiga sau pierde pentru fiecare tick pe care indicele îl mișcă în favoarea sau împotriva noastră.

Cât valorează un tick în futures micro S&P500?

Un tick este cea mai mică mișcare și interval pe care îl poate realiza o piață în creștere sau în scădere.

În cazul indicelui S&P 500,vorbim de o mișcare de la 0,25 la 0,25 puncte. Adică, dacă se tranzacționează la 3200 și crește, următoarea mișcare ar fi 3200,25, 3200,50, 3200,75, 3201, etc. Același lucru se întâmplă și în scădere.

Prin urmare, în S&P 500 un tick ar fi o variație a cotației sale de 0,25 puncte.

În acest fel, putem spune că 1 punct sunt 4 tick-uri.

În cazul unui contract micro futures S&P 500, valoarea unui tick este de 1,25 dolari, deoarece o mișcare de 1 punct valorează 5 dolari.

De exemplu, să presupunem că prețul indicelui S&P 500 -, se mișcă 10 puncte. Amintim că pentru fiecare tick (0,25 puncte), valoarea contractului va varia cu 1,25 dolari, astfel încât prima acestuia va fi de 50 de dolari.

Să vedem acest lucru într-un calcul simplu:

10 puncte *4 (numărul de tick-uri pe punct)*1,25 (prima pe tick) = 50 de dolari.

În ce orar se pot tranzacționa?

Această piață se tranzacționează pe tot parcursul zilei, adică este deschisă 24 de ore de luni până vineri.

Are o pauză scurtă, doar de o oră, mai exact de la 00:00 la 01:00 ora României.

Scadența contractelor micro futures S&P 500

Prezintă o scadență trimestrială care are loc în lunile martie, iunie, septembrie și decembrie la 9:30 (ET Eastern Time) în a treia vineri a lunii

Care este principala diferență între contractele futures micro sau E-mini?

Atât mini futures cât și micro futures S&P 500 se tranzacționează la Chicago Mercantile Exchange (CME). Sunt contracte futures de dimensiuni mai mici decât standardul.

Una dintre principalele lor particularități este că mini și micro reduc de 5 și 50 de ori investiția inițială care ar fi necesară pentru un contract futures standard al S&P 500.

În contractul futures mini S&P500 valoarea unui tick este de 12,5 dolari pe contract. Astfel, valoarea unui punct întreg este de 50 de dolari.

În contractul micro futures S&P 500, tick-ul său este de 1,25 dolari. O mișcare de un punct valorează 5 dolari.

👉 Mai multe informații despre contractele futures: Tranzacționarea contractelor futures: Ghid complet pentru începători

Care este cel mai bun broker pentru a investi în contracte futures E-Mini S&P500?

Este necesar să folosiți un broker care îndeplinește o serie de condiții, cum ar fi:

  • Trebuie să fie reglementat corespunzător de autoritatea competentă.
  • Ar trebui să furnizeze date de preț și volum în timp real, cu adâncimea pieței și fără costuri sau cu un cost minim.
  • Comisioanele trebuie să fie mici. De exemplu, comisionul pentru fiecare contract al unui contract micro futures S&P 500 este de 1,25 dolari.
  • Garanțiile solicitate ar trebui să fie cele cerute de Camera de Compensare a CME Group la sfârșitul zilei, nu o sumă mai mare.
  • Trebuie să aibă o platformă completă, cu toate tipurile de ordine, cu grafice avansate, cotații în timp real ale piețelor, soluții web și soluții pentru mobil și tabletă.
  • Platforma trebuie să fie ușor de utilizat și rapidă.

FAQ

Ce este un contract futures?

Un contract futures este o înțelegere să cumperi sau să vinzi un anumit produs la o dată specifică sau in timpul unei luni specifice, prin intermediul unui exchange.

De ce se tranzacționează contracte micro futures S&P 500?

Motivul pentru care aceste contracte sunt foarte populare este faptul că sunt mai ieftine decât contractele standard.

Care este principala diferență intre contractele futures și opțiuni?

Opțiunile oferă o mai mare flexibilitate investitorilor și un risc limitat.

Articole similare