Opinii Freedom24 Romania: Securitate, comisioane, platformă

În această analiză a Freedom24 România vom descoperi cum funcționează brokerul, securitatea sa, ce produse de economii și investiții oferă și în ce condiții, precum și care sunt opiniile utilizatorilor săi.

Freedom24: Ce este și cum funcționează?

freedom24 opinii

Freedom24 este un broker care aparține grupului Freedom Finance, care face parte din Freedom Holding Corp (FRHC), singurul broker cu sediul în Europa care este listat pe Nasdaq și are o capitalizare de 4.720 milioane de dolari

Compania a fost înființată în 2008 de Timur Turlov și a continuat să crească de atunci.

Principalele caracteristici ale Freedom24

Ce face Freedom24 un broker diferit? O combinație de o gamă largă de produse de investiții, unde evidențiem în principal posibilitatea de a obține o dobandă ridicată (până la 5.34% anual in dolari) pentru numerarul neinvestit depus în contul său.

Cu toate acestea, pe lângă acest element, următorul tabel rezumă cele mai importante particularități ale platformei:

 • 🏆 Reglementare: CySEC (Cipru), ASF (România)
 • 🔒 Fond de garanție: 20.000€
 • 💼 Active financiare: Acțiuni și ETF-uri, planuri de economii, contracte futures și opțiuni.
 • 🌐 Piețe: Broker global (SUA, Europa și Asia)
 • 💻 Tipuri de conturi: 2 (cont de tranzacționare și cont de economii)
 • 💲 Comisioane: De la 0,02€ acțiune/ETF+ (2€ pe ordine)
 • 💰 Depozit minim: 0€
 • 📈 Platformă: Proprie și App mobile
 • 📧 Contact:
  • Telefon: 919 930 111
  • Chatbot
  • WhatsApp
 • 🌟Produs de top: Cont de sold cu remunerație legată de EURIBOR în euro, și de SOFR în dolari.

Este Freedom24 sigur? | Reglementare și garanții

În primul rând, și ca întotdeauna, trebuie să ne întrebăm dacă este reglementat de organisme de supraveghere de prim nivel? Și dacă da, care sunt acestea?

Depozit minim:

€1.00

Într-adevăr, Freedom24 este un broker care operează în Uniunea Europeană și este supus reglementărilor și normelor corespunzătoare în acest teritoriu.

Ca broker, Freedom24 este obligat să respecte liniile directoare stabilite de CySEC (Cipru) cu numărul de licență înregistrat 275/15, precum și reglementările altor organisme de supraveghere din UE, cum ar fi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din Romania.

Și dacă toate acestea nu ar fi suficiente, este listat la bursă sub numele companiei sale mamă Freedom Holding Corp (FRHC) în indicele Nasdaq, ceea ce este o garanție în sine în termeni de reglementare.

Deci, da, putem afirma că este un broker complet sigur în termeni de investiție și ca societate depozitară a fondurilor noastre.

Este Freedom24 de încredere? | Fondul de garantare a investitorilor

În plus, ca orice altă companie cu sediul în Cipru, Freedom24 acoperă în caz de faliment investitorii săi cu până la 20.000 de euro, așa cum este stabilit de fondul de garantare cipriot. Deci, pe lângă faptul că este sigur, este și de încredere.

Principalele active financiare ale Freedom24

În ce poți investi cu Freedom24? Să vedem produsele lor de investiții cele mai interesante:

Acțiuni

Freedom24 permite, de asemenea, investiții în bursă prin acțiuni. Brokerul are o ofertă de peste 40.000 de acțiuni pe principalele piețe din SUA, Europa și Asia.

ETF-uri

O ofertă de peste 1.500 de ETF-uri de la principalele gestiuni precum iShares, Vanguard, BlackRock.

Opțiuni și futures

Deși nu este piața lor principală, Freedom24 permite investiții în opțiuni pe diverse active financiare. De fapt, au până la 1.000.000 de opțiuni pe diferite acțiuni de pe piața americană.

Brokerul oferă unul dintre cele mai mici prețuri din Europa pentru contractele de opțiuni corporative din SUA.

Așadar, profită de tranzacționarea cu opțiuni pe care Freedom24 o permite, unde printre altele vei obține următoarele beneficii:

 • Venit fix: Mulțumită primei primite (în caz de vânzare)
 • Acoperirea riscurilor
 • Riscuri limitate
 • Tranzacționare și speculație

Vei găsi, de asemenea, o ofertă limitată de contracte futures.

Pe ce piețe poți tranzacționa cu Freedom24?

Cu acest broker vei avea acces la principalele piețe din lume, de la principalele piețe europene până la piețele asiatice și, desigur, piața americană. În total, Freedom24 oferă acces la mai mult de 15 dintre principalele burse de valori din întreaga lume, inclusiv cele non-standard precum HKEX, KASE, etc.

Tipuri de conturi la Freedom24: Cont de tranzacționare și de economii

Brokerul propune două tipuri de conturi în funcție de profilul tău de investitor. De fapt, face o distincție clară dacă ești un investitor activ sau trader, sau un economisitor care caută să obțină un anumit randament pentru economiile sale.

Cont de tranzacționare

Contul de tranzacționare Freedom24 este o opțiune concepută pentru investitorii de retail care doresc să acceseze piețele financiare într-un mod simplu și sigur. În consecință, oferă o gamă largă de peste 1.000.000 de instrumente financiare în care să investești, cum ar fi acțiuni și ETF-uri, opțiuni și contracte futures, permitând investitorilor să-și diversifice portofoliile și să profite de diferite oportunități de investiție.

În plus, una dintre caracteristicile cele mai remarcabile ale contului standard sau retail de la Freedom24, este platforma sa de tranzacționare intuitivă și ușor de utilizat, care oferă acces la instrumente de analiză și grafice în timp real. Investitorii pot monitoriza mișcările de pe piață, pot efectua operațiuni de cumpărare și vânzare, și pot gestiona pozițiile lor într-un mod eficient.

Cont de economii

Un produs pe care aș dori să-l evidențiez, împreună cu întregul catalog de acțiuni pe care îl deține, este contul de economii pe care îl are, cu o rentabilitate foarte interesantă.

Și anume, în contul său D, trebuie să evidențiem două produse de economii:

Plan de economii pe termen lung

În primul rând, este planul său de economii pe termen lung, cu rentabilități calculate în funcție de un multiplicator al SOFR bazat pe un factor de timp, care va fi astfel:

 • Planuri la 3 luni: 1,1 ori SOFR
 • Planuri la 6 luni: 1,25 ori SOFR
 • Planuri la 12 luni: 1,5 ori SOFR

La fel este cu conturile în euro, aplicând un factor multiplicativ asupra EURIBOR, în funcție de intervalul de timp în care alegi planul de economii:

 • Planuri la 3 luni: 1,1 ori EURIBOR
 • Planuri la 6 luni: 1,25 ori EURIBOR
 • Planuri la 12 luni: 1,5 ori EURIBOR

În plus, Freedom24 recompensează încrederea investitorilor în programul său de economii cu un bonus de 0,4 și 0,8% anual pentru depozite de peste 100 000 EUR sau USD, respectiv. Astfel, cu cât investești mai mult, cu atât recompensa ta va fi mai mare.

În acest caz, depunerea minimă va fi de 1.000 EUR sau USD, fără limită maximă.

Plan de economii zilnic (cont D)

Și în al doilea rând, în ceea ce privește planul dumneavoastră de economii zilnice, trebuie spus că este un produs de investiții mult mai conservator, deoarece contul-D va oferi două tipuri de dobânzi pentru clienții săi, în funcție de moneda cu care decid să deschidă contul.

Desigur, remunerația va fi complet legată de EURIBOR (pentru conturile cu sold în euro) și de SOFR (pentru conturile în dolari).

În plus, permite transferul fondurilor de pe contul D, pe contul retail sau operativ, în orice moment, fără costuri suplimentare.

Prin urmare, pentru a activa acest al doilea plan, vom avea nevoie doar de un depozit minim de 150 de euro sau dolari, fără limită de sumă maximă.

Cum se deschide un cont Freedom24 în România în 5 pași?

Deschiderea unui cont la Freedom24 este foarte simplă și se poate face 100% online. În esență, aceștia sunt cei 5 pași de urmat:

freedom24 recenzie
 1. Vizitați pagina web a Freedom24 și faceți clic pe butonul „Deschideți un cont”.
 2. Completați informațiile personale și obțineți aplicația mobilă Freedom24
 3. Semnează contractul prin intermediul unui SMS.
 4. Oferă o fotografie a identificării tale și o dovada de domiciliu (cum ar fi o factură de utilități sau un extras de cont bancar).
 5. Confirmă-ți identitatea cu un selfie.
 6. Încarcă-ți soldul cu cardul bancar sau prin transfer bancar, care este cel mai recomandat.

Toată această procedură nu va dura mai mult de 10 minute.

Tarife și comisioane Freedom24

Este Freedom24 un broker ieftin? Comisioanele brokerului variază în funcție de activul și tariful pe care îl ai contractat. Întreținerea lunară gratuită a unora dintre tarife este competitivă pentru operațiunile zilnice.

Așadar, găsim următoarele două tipuri de tarife:

All inclusive în USD:

În acest tarif „cont în dolari” dispui de un manager personal și oferte de investiții, în timp ce tariful de comisioane este următorul:

 • Acțiuni și ETF-uri din SUA / Europa: 0,5% din tranzacție + 0,012$/acțiune + minim 1,2$. Acest tarif este aplicabil pentru orice acțiune din SUA sau Europa.
 • Acțiuni și ETF-uri din Asia: 0,25% din tranzacție + minim 10 HK$
 • Opțiuni:
  • Pe contract: 3$
  • Pe tranzacție: 10$
 • Împrumuturi de marjă pe an: 15%

Smart în EUR:

În acest tarif „cont în euro”, nu dispui de un manager personal și oferte de investiții, dar comisioanele sunt minime

 • Acțiuni și ETF-uri din SUA și Europa: 0,02€/acțiune + minim 2€.
 • Acțiuni și ETF-uri din Asia: 0,25% din tranzacție + minim 10 HKS.
 • Opțiuni:
  • Pe contract: 0,65€
  • Pe tranzacție: 0€
 • Împrumuturi de marjă pe an: 18%

Depozit minim și comisioane de intrare și retragere la Freedom24

Depozitul minim cu Freedom24 este de 1 €.

În plus, se elimină comisioanele de abonament pentru fiecare dintre diferitele tipuri de tarife. În acest moment, nu mai există comisioane de abonament.

Pe de altă parte, brokerul va percepe un comision de 7€ pentru retragerile de fonduri și un comision de 30 de dolari pentru o tranzacție lichidată pentru ordinele de tranzacționare în afara bursei

Platformele Freedom24

Freedom Finance are propria platformă, care este utilizată de Freedom24.

În ambele cazuri platforma lor este destul de simplă, acest lucru are o dublă conotație: Pe de o parte, pentru cei mai neinițiați este prietenoasă și intuitivă, și vei ști rapid cum să operezi cu ea. Cu toate acestea, pe de altă parte, și mai ales pentru cei care caută să-și profesionalizeze operațiunile de tranzacționare, nu oferă instrumente avansate de analiză grafică și indicatori precum medii mobile.

Cu toate acestea, vei putea crea alerte de prețuri și utiliza stop loss în operațiunile tale, printre altele.

Platforma este disponibilă pe web și de asemenea prin intermediul mobilului prin aplicația lor.

Serviciul de asistență pentru clienți

Clienții pot contacta serviciul de asistența in urmatoarele moduri:

 • WhatsApp: Da
 • Instagram: Da
 • Facebook: Da
 • Chatbot: Da

Opinia noastră despre Freedom24: Review

Este interesant să investești cu Freedom24? În primul rând, am putea vorbi despre cele două planuri de economii ale sale: unul pe termen lung remunerat până la 8,76%, și un altul bazat pe un sistem de remunerare a contului deschis retribuit până la 5,31% în contul său în dolari. Puțini brokeri oferă o astfel de remunerație.

În ceea ce privește restul operațiunilor și investițiilor, platforma nu este inferioară în termeni de ofertă de piață și produse de investiții cu peste 40.000 de acțiuni din Europa, SUA și Asia, și alte 1.500 de ETF-uri, la tarife acceptabile.

Pe de altă parte, în ceea ce privește platforma sa, este adevărat că nu este cea mai profesională care există (cel puțin cea a contului său de retail), dar asta nu trebuie să fie neapărat un lucru rău. Permite o operare simplă, cu o interfață curată și prietenoasă, și un centru de tranzacționare ușor de înțeles și de aplicat.

În concluzie, vorbim despre un broker economic, sigur și simplu, așa că începerea testării acestuia ca alternativă de vehicul de investiții, chiar dacă doar pentru a rentabiliza economiile noastre în contul său de sold remunerat, este o idee destul de bună.

Iata un un rezumat al avantajelor și dezavantajelor Freedom24

AvantajeDezavantaje
✅ Mare varietate de clase de active și piețe; +41500 acțiuni și ETF-uri, și 800.000 opțiuni de acțiuni din SUA❌ Comision pentru retragerea banilor.
Broker sigur, reglementat
✅ Are interese pentru banii în sold legați de SOFR sau EURIBOR
✅ Acces la rapoarte de informații fundamentale ale companiilor.

Brokeri similari

Recenzie IG: Securitate, spread-uri și resurse

Trading 212 recenzie: costuri, platformă și resurse

Recenzie XM: reglementare, platforme, produse și tipuri de conturi

Recenzie Saxo Bank: Opinii, produse și costuri

Recenzie Admirals: securitate, platforme și costuri

FAQ

Este un lucru bun ca Freedom24 este listat la bursă?

Da. Pentru a fi listată la bursă, o companie trebuie sa indeplinească anumite criterii de transparență publică.

De ce remunerează brokerii soldul clientilor?

Pentru a se evidenția de concurentă. Atunci cand dobanzile pe piețele internaționale cresc, brokerii aleg să iși recomplenseze clienții pentru soldurile din conturile lor.

Cum face un broker profit?

Un broker este un intermediar intre client și piață. Pentru asta, are diverse comisioane care reprezintă venitul său.

Declinarea responsabilității: investițiile în valori și alte instrumente financiare implică întotdeauna riscul pierderii capitalului. Previziunile și performanța trecută nu sunt indicatori fiabili ai performanței viitoare. Este esențial să faceți propria analiză înainte de a face orice investiție. Dacă este necesar, ar trebui să căutați cu atenție sfaturi de investiții independente de la un profesionist certificat.

Articole similare