La ce oră se deschide și se închide bursa?

Probabil că începi să investești și ți s-a întâmplat până acum să fi trimis o comandă brokerului tău și să nu poți cumpăra acțiunea ta preferată la bursa de valori. Sau poate ți s-a întâmplat să vezi o oportunitate excelentă de a cumpăra o acțiune pe care ți-a spus-o cumnatul tău la prânzul de duminică, însă nu ai reușit să duci acțiunea la bun sfârșit. De ce ți se întâmplă asta?

Functionare bursa de valori

În acest articol, îți vom expune în mod detaliat orarul și zilele în care poți opera pe principalele burse mondiale. De asemenea, îți vom oferi toate detaliile necesare pentru a nu rămâne fără a cumpăra acțiunile pe care le doreai.

Să începem cu orarul pentru bursa din România.

Orarul Bursei din București (BVB)

Este important ca fiecare investitor interesat de Bursa de Valori din București să fie informat atât cu privire la datele de tranzacționare, cât și în ceea ce privește orele de deschidere și închidere. Există câteva perioade în care bursa românească nu este disponibilă. Printre acestea se află zilele naționale, dar și zilele de Duminică.

De asemenea, un alt aspect ce trebuie luat în considerare este faptul că aceste zile libere pot influența volumul de tranzacționare, dar și dinamica pieței.

Pentru a-ți planifica strategia în mod convenabil, asigură-te că verifici periodic noutățile întrucât Bursa de Valori poate suferi modificări.

Licitație de deschidere și închidere pentru bursa românească

Pe unele site-uri poți găsi că orarul este de la 10:00 la 17:45-18:00. De ce se întâmplă asta?

Atât la deschidere, cât și la închidere, există o procedură de licitație, prin care se pot accesa și trimite comenzi. Din această licitație rezultă prețul de deschidere și de închidere al fiecărei acțiuni. Nu se negociază comenzi, deși putem introduce, modifica sau anula comenzi.

Deoarece este un proces care s-ar putea să ți se pară complex de înțeles, se recomandă să consulți articolul nostru, care face referire la licitația de deschidere și licitația de închidere.

Există Pre-market sau After Hours la bursa din București?

Da, la Bursa de Valori din București există pre-deschidere. Intervalul orar în care se desfășoară aceasta este 09:45-10:00. În ceea ce privește after hours, nu este disponibil un program, Bursa de Valori fiind închisă la ora 18:00.

Bursa de Valori din București

Program Bursa din New York

În timp ce persoanele aflate pe teritoriul românesc optează adesea pentru Bursa de Valori din București, aproape toată lumea se îndreaptă către cele internaționale. Așadar, care este programul Bursei din New York?

Spre deosebire de cea prezentată anterior, aceasta este puțin mai complexă. Pentru oamenii obișnuiți, segmentul principal al NYSE (Bursa din New York) este deschis de la 9 dimineața până la 4 după-amiaza, ora de est a Statelor Unite.

Totuși, nu este atât de simplu. NYSE deține mai multe segmente și, de asemenea, are disponibil și un pre-market, dar și after hours la care, dacă ai brokeri profesioniști, (eToro de exemplu) ai putea avea acces.

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

Programul Pre-market și After Hours în Statele Unite

Este important de reținut faptul că programul este ora de est sau a Atlanticului.

Sesiunea de pre-deschidere: 2:30 A.M.

La Bursa de Valori din New York, se introduc ordinele în coadă până la licitația de deschidere timpurie la 4 dimineața.

Sesiunea de tranzacționare timpurie: 4:00 A.M. la 9:30 A.M

  • 3:59 A.M. la 4:00 A.M. ET – Perioada de îngheț a dezechilibrelor licitației
  • 4:00 A.M. ET – Licitație de deschidere timpurie
  • 9:29:55 A.M. la 9:30 A.M. ET – Perioada de îngheț a dezechilibrelor Licitației de Deschidere Basic

Sesiunea de tranzacționare de bază: 9:30 A.M. la 4:00 P.M. ET

  • 9:30 A.M. ET – Licitație de Deschidere Basic
  • 3:59 P.M. la 4:00 P.M. ET – Licitație de închidere Perioada de îngheț a dezechilibrelor
  • 4:00 P.M. ET – Licitație de închidere

Sesiunea de tranzacționare târzie: 4:00 P.M. la 8:00 P.M. ET (After Hours)

Programul Nasdaq

În cazul Nasdaq, programul de tranzacționare este similar cu NYSE. Acesta operează de la 9:30 la 4 după-amiază, având o versiune extinsă de la 4 dimineața la 9:30 și de la 4 după-amiază până la 8 seara.

Deschiderea și închiderea pentru bursa din New York în ora din România

Aceasta este una dintre caracteristicile care creează cel mai mult confuzie investitorilor. Programul bursei din New York în ora din România ar fi de la 16:30 la 23:00. Totuși, este esențial de reținut că nu este întotdeauna așa.

Sunt câteva săptămâni în an când, datorită faptului că Statele Unite schimbă ora în martie și în octombrie înainte de Europa, diferența de fus orar se reduce la 5 ore. Astfel, programul acesteia pe orarul românesc ar fi de la 15:30 la 22:00.

Deschiderea și închiderea principalelor burse mondiale

În continuare, vom indica programul de deschidere și închidere al principalelor burse mondiale. În tabelul următor, vei putea consulta orele de deschidere-închidere în țara de origine și în ora din România.

 BurseDeschidereÎnchidere
Bursele europene: Madrid, Londra…Euronext , Frankfurt Stock Exchange, BME, SIX Swiss Exchange, LSE9:0017:30
Statele UniteNYSE, Nasdaq15:30
10:30 local
22:00
5:00 local
JaponiaJPX1:00 (dimineața) 4:30 (după-amiază)
10:00 13.30 local
3:30 (dimineața) 7:00(după-amiază)
12:30 16:00 local
Hong KongHSI 50, HSCEI 50, CSI 3002:30 (dimineața) 6:00 (seara)
10.30 14:00 local
6:00 (dimineața) 10:00(seara)
13:00 17:00 local
MexicBMV, BIVA15:30
9:30 local
22:00
16:00 local
AustraliaASX2:00
11:00 local
8:00
19:00 local
CanadaToronto Stock Exchange (TSX)15:30
10:30 local
10:00
17:00 local

Este important să ai, de asemenea, în vedere faptul că nu toți brokerii permit achiziționarea acțiunilor internaționale.

Bineînțeles, dacă te îndrepți către tranzacționarea în afara orelor de piață, este important să știi ce este licitația de deschidere și cea de închidere. Totodată, este crucial să iei în considerare și cât durează și cum funcționează, întrucât mulți mari operatori preferă să participe în afara programului comercial.

Dacă ai îndoieli în ceea ce privește programul sau zilele pentru bursa de valori în care vrei să investești, lasă-ne un comentariu și te vom ajuta cu orarele.

Întrebări frecvente

1. Este bursa de valori din America deschisă odată cu cele din Europa?

Nu. Atât bursa de valori din America, cât și cele europene au intervale orare de deschidere diferite. Acestea pot fi consultate și în secțiunea de mai sus.

2. Când nu sunt deschide bursele internaționale?

De obicei, bursa de valori nu este disponibilă în zilele de sărbătoare națională sau în weekend. Acest lucru variază în funcție de bursa selectată.

3. Pot tranzacționa și pe alte burse sau doar pe bursa de valori din București?

Persoanele aflate pe teritoriul românesc au posibilitatea de a alege orice bursa de valori, atât din România, cât și de la nivel internațional.

Articole similare

Ce este dobânda compusă și cum se calculează?
Unul dintre cele mai importante principii în finanțe este, fără îndoială, dobânda compusă. Acest articol prezintă ce este dobânda compusă, cum se calculează, și de ce este acest concept foarte important pentru investitori. Dobânda compusă sau "do...