Revolut vs eToro in România: Compararea brokerilor

eToro sau Revolut, doi dintre cei mai buni brokeri de pe piață în acest moment. De fapt, tot mai mulți clienți întreabă despre serviciile lor, astfel încât cererea pentru aceste platforme este spectaculoasă.

Aceasta face ca unii utilizatori să se întrebe care este cea mai bună alternativă dintre cele două posibilități: eToro vs Revolut? Care sunt elementele distinctive ale fiecăruia? Pentru asta, vom face o comparație in acest articol.

comparare revolut etoro

Istoria Revolut si eToro

Istoria Revolut

Revolut este un exchange de criptomonede cu sediul în Lituania care și-a lansat serviciile în 2014 și oferă posibilitatea de a cumpăra și vinde criptomonede și alte clase de active precum acțiuni, futures, materii prime, etc.

Compania și-a mărit rapid echipa de la 0 la peste 500 de reprezentanți de vânzări în 18 luni.

revolut broker etoro

Revolut a început ca un neo-bancă ce oferea clienților posibilitatea de a schimba valute la prețuri de piață și fără comisioane, de a retrage bani de la un bancomat, de a face plăți, de a controla cheltuielile și de a programa bugete lunare. Ulterior, și-a extins ulterior serviciile în alte domenii, cum ar fi serviciul de tranzacționare.

Fintech permite achiziționarea de criptoactive, posibilitatea de a investi în acțiuni sau materii prime, de a primi bani prin coduri QR, etc. In cazul versiunii business, ofera chiar posibilitatea de a contracta o asigurare. Ceea ce a început ca o neobancă acoperă astfel toate ramurile posibile ale fintech.

Istoria eToro

În ceea ce privește eToro, acesta este un broker cu servicii de investiții cu sediul în Gibraltar care s-a lansat în 2007. Oferă posibilitatea de a cumpăra și vinde peste 75 de criptomonede și de a investi în multiple active, acțiuni, materii prime, ETF-uri, în diferite piețe din lume.

Este reglementat de autorități de prim nivel, cum ar fi FCA din Regatul Unit sau ASIC din Australia.

Este eToro cel mai bun broker de bursă?

După crearea platformei lor de tranzacționare pentru a oferi servicii de intermediere online prin tehnologia Webtrader, în 2010 au lansat o platformă de tranzacționare socială. Posibilitatea de a copia alți traderi (Copytrading) a provocat o revoluție în modul de a tranzacționa online.

În 2015, după proiectarea aplicației lor pentru dispozitive mobile, au fuzionat platforma lor Webtrader cu OpenBook. În plus, compania a pariat întotdeauna pe promovarea tranzacționării sociale printre utilizatorii săi. Acest lucru a făcut ca eToro să fie utilizat de milioane de traderi în peste 140 de țări.

Reglementare și garanții: eToro vs Revolut

Reglementarea Revolut

Care este reglementarea Revolut? Este un broker de încredere?

Trebuie menționat că Revoult, fiind o companie britanică, operează în Europa sub marca filială Revolut Bank UAB (o companie înființată în Lituania cu numărul e 304580906.

Revolut Bank UAB este o bancă înființată și autorizată în Lituania și reglementată de Banca Lituaniei și Banca Centrală Europeană ca instituție de credit.

👉 Citiți păreri despre banca Revolut

Garanțiile Revolut | Sunt banii mei în siguranță?

Banca Lituaniei este banca naționala și autoritatea de supraveghere financiară a Republicii Lituania. Prin urmare, brokerul îndeplinește toate cerințele necesare pentru a fi numit ca fiind sigur și reglementat.

Înainte (cu Revolut Payment UAB) banii tăi erau protejați, în timp ce cu Revolut Bank fondurile tale sunt asigurate cu o protecție a depozitelor de până la 100.000 de euro.

În ceea ce privește fondurile clienților, acestea sunt depuse și segregate în grupul britanic Barclays/Lloyd’s. Ca instituție autorizată, protejează fondurile tale în conformitate cu cerințele regulamentare aplicabile.

Reglementarea eToro

În cazul eToro trebuie menționat că este o companie cu multiple activitați, astfel încât reglementarea se concentrează pe diferite domenii. Acest lucru este destul de obișnuit la brokerii online care își comercializează serviciile la nivel mondial, deoarece este necesar să se obțină licența corespunzătoare acordată de organismul de reglementare al țării sau regiunii în care se intenționează să se exercite activitatea de intermediere financiară.

Astfel, găsim diferite divizii:

 • eToro (Marea Britanie) Ltd., reglementat de Financial Conduct Authority din Regatul Unit (FCA),
 • eToro AUS Capital Limited, companie australiană care are autorizația Australian Securities and Investments Commission (ASIC),
 • eToro (Europa) Ltd., companie cu sediul în Cipru, reglementată de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)
 • Romania – ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara)

eToro Europa este cea care furnizează platforma și serviciile clienților europeni. eToro Marea Britanie operează și ea conform reglementărilor europene în materie financiară (Directiva MiFID).

eToro (Europa) este reglementat de CySEC, cu numărul de licență 109/10.

pareri Revolut Romania

Cipru este o țară membră a Uniunii Europene, astfel, reglementările cărora le este supusă această companie de servicii de intermediere se încadrează în cadrul european.

Din acest motiv, are și capacitatea de a oferi serviciile sale pe întreg teritoriul comun și este, de asemenea, supravegheată de ASF Romania ca o companie de servicii de investiții din spațiul economic european.

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

Garantii eToro| Sunt banii mei in siguranța?

eToro operează în conformitate cu reglementările FCA, CySEC și ASIC, ceea ce înseamnă că există măsuri în vigoare pentru a proteja investitorii.

La eToro, fondurile clienților sunt păstrate în siguranță în bănci de prim rang, iar toate informațiile personale sunt protejate cu criptare SSL.

De asemenea, oferă opțiunea de a activa autentificarea cu doi factori (“A2F”) pe contul clientului. Mai precis, clientul trebuie să introducă un cod de verificare trimis pe telefonul mobil prin SMS pentru a putea accesa contul.

Mai mult, acoperă anumite pierderi ale clienților săi în funcție de țara în care se află investitorii săi:

ȚăriCantitate asiguratăRegulatorFond de Acoperire
Regatul Unit85.000 lire + 1M de lireAutoritatea de Conduită Financiară (FCA)Schemă de Compensație a Serviciilor Financiare (FSCS) +Lloyd´s
Australia1M de dolariComisia Australiană de Valori și Investiții (ASIC)Lloyd’s
Restul țărilor20.000€ + 1.000.000€Comisia de Bursă și Valori din Cipru (CySEC)Fondul de Compensație al Investitorilor din Cipru + Lloyd´s

Oferta de produse și piețe: eToro vs Revolut

Oferta de produse și piețe de la Revolut

Revolut permite tranzacționarea a peste 150 de perechi valutare și mai multe acțiuni care se tranzacționează pe NYSE și NASDAQ. Se remarcă posibilitatea de a face achiziții fracționate de acțiuni. Concret, este posibil să cumpărați acțiuni începând cu un minim de 1 dolar.

Una dintre promisiunile Revolut este de a permite tranzacționarea acțiunilor și ETF-urilor europene.

Compania nu este un broker DMA, adică nu are licență de acces direct la piețe. Mai degrabă, folosește brokeri terți pentru a permite clienților săi să plaseze ordine pe bursă. Cu toate acestea, Revolut permite tranzacționarea acțiunilor reale.

În plus, oferă cotații pentru valori care pot fi tranzacționate gratuit, fără plata unei taxe lunare, așa cum este cazul majorității brokerilor online.

De asemenea, există criptomonede negociabile pe Revolut, cum ar fi:

 • · Bitcoin (BTC);
 • · Ethereum (ETH);
 • · XRP;
 • · Bitcoin Cash (BCH);
 • · Litecoin (LTC).
 • · Cardano (ADA)

Oferta de produse și piețe de la eToro

Se pot tranzacționa acțiuni, criptomonede și ETF-uri.

Atunci când investești la vedere, achiziționezi activul subiacent si nu obții un certificat de proprietate. În plus, acțiunile nu includ dreptul de vot (deși includ dividende).

La asta trebuie să adăugăm că, datorită funcțiilor sale de social trading, clientul are opțiunea de a replica portofoliul altor traderi/investitori.

Comisioanele eToro vs Revolut

Comisioane și tarife Revolut

Ce comisioane aplică Revoult? Trebuie menționat că serviciul brokerului nu are comisioane de cumpărare-vânzare de acțiuni, dar condițiile acestora variază în funcție de contul pe care îl avem ca utilizatori.

Astfel,, Revolut oferă trei tipuri de conturi: Standard (gratuit), Premium și Metal (cu plată).

ContCondițiiPreț
Standard3 operațiuni gratuite pe lună0€
Premium8 operațiuni gratuite pe lună7,99€/lună
MetalOperațiuni gratuite nelimitate13,99€/lună

Comisioane și tarife eToro complet

Dacă investim în acțiuni și ETF-uri la vedere cu eToro, nu se aplică niciun comision.

Pe de altă parte, dacă investim în criptomonede, atunci se aplică un spread (sau diferențial) de 1% asupra sumei investite. În acest procent este inclus prețul activului. Altfel spus, prețul care apare pe platformă când executăm ordinul de cumpărare, este prețul final, inclusiv comisionul.

Tarife eToro
ActivSpread
ValuteDe la 1 Pip
Materii PrimeDe la 2 Pips
Indici bursieriDe la 0,75 puncte

Restul comisioanelor sunt legate de retragerea fondurilor (5 $), conversia valutelor (de la 50 pips) și inactivitate (10 $/lună).

Acțiuni, ETNs Drepturi și ADRs
PiațăTarifMaxim
Romaniade la 0,15 EUR50,00 €
Statele Unite și Canada0 € + 0.5 € pe operațiune (plus costurile externe de menținere a unui ADR)
Germania – Tradegate, Xetra, Frankfurt (acțiuni) Restul: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Irlanda, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Polonia3,90 €50€
Trackers (ETFs)
TipTarif
Piețe mondiale0,5€
Tradegate3,90 €
Acest broker are o selecție de ETF-uri gratuite (de la 1.000€/$)0 €
Opțiuni
PiațăTarif
MEFF Indice (Spania)0,75 € pe contract
MEFF Acțiuni (Spania)0,75€ pe contract
Eurex (Germania)0,75 € pe contract
Euronext LIFFE (Țările de Jos, Belgia, Franța, Portugalia)0,75 € pe contract
Alte țări0,75 € pe contract
Viitorii
PiațăTarifActiv Subiacent
MEFF – Spania0,75 € pe contractIbex 35 și acțiuni
NYSE LIFFE – Amsterdam0,75 € pe contractAEX Index
NYSE LIFFE – Bruxelles0,75 € pe contractBEL 20 Index
NYSE LIFFE – Lisabona0,75 € pe contractPSI 20 Index
NYSE LIFFE – Paris0,75 € pe contractCAC 40 Index
Eurex Indici0,75 € pe contractEUROSTOXX 50, DAX Index
Eurex0,75 € pe contractAlte sectoare și indici
IDEM0,75 € pe contractToate viitoarele
OMX Suedia (Indici)0,75 € pe contractOMXS30
SUA – CME, CBOE, CBOT, COMEX, NYMEX0,75$ pe contract

Platforma de tranzacționare eToro vs Revolut

Platforma Revolut

Având în vedere că platforma este dedicată clienților retail, pe Revolut nu sunt disponibile funcții avansate. Cu toate acestea, comoditatea de a putea efectua toate operațiunile dintr-o singură aplicație ne permite să economisim mult timp.

Conversia RON în alte valute sau criptomonede este foarte ușoară. Trebuie doar să mergi la secțiunea Conturi, să apeși butonul Convertire valută și să selectezi valuta in care vrei să convertești fondurile.

În ceea ce privește cumpărarea și vânzarea de acțiuni, trebuie să mergi la secțiunea Panoul de control. Odată ce ai acceptat termenii și condițiile serviciului, se deschide un cont dedicat exclusiv cumpărării și vânzării de acțiuni. Are propria platformă, pe care o putem găsi în mai multe limbi.

Platforma eToro

Platforma eToro se bazează pe furnizarea de servicii legate de tranzacționarea socială. Este un broker care se concentrează pe acest subiect.

Designul său este curat și atractiv. În plus, traderul are la dispoziție toate funcțiile necesare pentru tranzacționare (inclusiv alerte, rapoarte de portofoliu, știri, statistici și comentarii ale altor traderi din rețeaua socială).

Depunere și retragere de fonduri de la eToro vs Revolut

Depunere la Revolut

Pentru a opera cu Revolut vom avea nevoie să avem unul dintre conturile oferite de Revoult:

 • Standard
 • Premium
 • Metal

Odată ce contul este deschis, putem adăuga capital ușor, printr-un transfer bancar regulat fără taxe. Deocamdată, compania nu acceptă reîncărcări de carduri sau depozite în numerar.

Retragere de numerar de la Revolut

Când vindem o acțiune, trebuie să ținem cont că, deși încasările în numerar pot fi acreditate în contul nostru, nu vom putea retrage fonduri până când acestea nu sunt lichidate, ceea ce durează de obicei două zile lucrătoare.

Cu toate acestea, vom putea reinvesti imediat încasările în numerar într-o altă acțiune.

Depuneri de fonduri la eToro

Trecând la eToro, trebuie să menționăm că contul este denominat în dolari americani. Atunci când efectuăm operațiuni în numerar, brokerul aplică taxe pentru conversia valutelor.

eToro pune la dispoziția clientului mai multe posibilități de plată pentru a face depozite:

 • Card de credit/debit.
 • Paypal.
 • Neteller.
 • Skrill.
 • Rapid Transfer.
 • Klarna/Sofort Banking.
 • Transfer electronic de fonduri.
 • Online Banking / Trustly (pentru UE).
 • POLi (doar pentru AUD).

Retragere de numerar de la eToro

În cazul retragerilor, posibilitățile sunt mai limitate:

 • Card de credit.
 • Paypal.
 • Transfer bancar.

Retragerea fondurilor necesită un minim de 30 $, cu o taxă unică de 5$. De asemenea, toate depozitele efectuate prin transfer cu compania trebuie să fie cel puțin de 500$.

Serviciul de asistență pentru clienți Revolut vs eToro

Asistență pentru clienți Revolut

Serviciul pentru clienți Revolut este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, doar prin chat live. Pentru a lua legătura cu suportul, trebuie să mergeți la secțiunea Panou și să faceți clic pe butonul Chat din partea dreaptă sus a ecranului.

Automat vă conectați cu sistemul interactiv, care este foarte intuitiv.

Asistență pentru clienți eToro

În ceea ce privește eToro, brokerul oferă un serviciu de asistență pentru clienți care respectă standardele brokerilor online Forex.

Are un chat live, dar, în schimb, nu oferă un serviciu telefonic. Nici nu are disponibilitate completă (24/7).

Serviciul eToro este considerat rapid și de încredere. În plus, acest broker oferă un cont demo complet gratuit și nelimitat în timp.

Rezumat eToro

eToro
RegulatorCySEC, FCA, ASIC
Numărul de
valute
50
Comisioane1% cost de cumpărare
1% cost estimat de vânzare
Serviciul clienți21 de limbi
Chatbot
Fără birou în Romania
PlatformăMobil | computer
Intuitivă
Puncte forte✅Tranzacționare socială (Copytrading).
✅Comisioane mici.
✅Acces la alte produse.
Puncte slabe❌Permite doar tranzacționarea în dolari (50 pips).
❌Fără birou de serviciu clienți în Spania.
❌Transfer minim de 500$.
Profilul investitoruluiRecomandat pentru începători

Concluzii | Care broker este mai bun, Revolut sau eToro?

Este de remarcat că eToro oferă un serviciu mult mai complet și este mult mai bine reglementat decât Revolut. Cu toate acestea, este posibil ca Revolut să fie mai eficient în ceea ce privește costurile valutare decât eToro.

Merită subliniat faptul că niciunul dintre brokeri nu are birouri în Romania. Doar eToro este corespunzător reglementat de CySEC în Cipru pentru operatorii UE și supravegheat de ASF, în timp ce Revolut ca neobancă și acum schimb valutar și criptomonede nu are nevoie să treacă de toate aceste filtre.

Una dintre cele mai mari diferențe este funcția de social-trading a eToro, care permite copierea tranzacțiilor altor investitori. În acest sens, dezvoltarea tehnologică a platformei eToro este enormă.

În ceea ce privește comisioanele, Revolut oferă comisioane mai atractive datorită specializării sale mai mari ca operator de forex și criptomonede. În schimb, la eToro, va trebui să plătiți comisioane pentru retragere iar rata de marjă USD poate fi puțin mai mare.

eToro oferă mai multe active, inclusiv acțiuni, ETF-uri, valute și, desigur, criptomonede. În schimb, dacă vorbim de oferta de perechi valutare, Revolut oferă un număr mai mare cu până la 150 de diferite perechi.

Alte articole

eToro vs. XTB: care este mai bun?

Interactive Brokers comparaţie cu eToro

Opinii Admirals: securitate, platforme și costuri

Cele mai bune crypto emergente

Articole similare