Revolut Recenzie: Platforma, Comisioane și Broker

Revolut este o aplicație care revoluționează modul tradițional de efectuare a tranzacțiilor internaționale. Principalul scop al acestei platforme este de a oferi clienților un instrument convenabil și economic pentru conversia valutară și efectuarea plăților în diferite valute.

revolut recenzie

In scurt timp, Revolut a devenit una dintre cele mai atractive modalități de schimb valutar de pe piață. În acest articol vom analiza aceasta platforma, cum funcționează serviciile oferite și care sunt opiniile despre acest fintech britanic.

Cardul Revolut: Opinii

Cardul Revolut este un instrument inovator care permite efectuarea tranzacțiilor internaționale la rate de schimb favorabile. Principalul avantaj al cardului Revolut este decontarea la cursul interbancar, ceea ce îl face una dintre cele mai ieftine opțiuni de schimb valutar de pe piață.

Clienților li se oferă atât un card fizic (Visa) cât și unul virtual, ale cărui numere pot fi utilizate în principal pentru plăți în magazinele online.

neobank romani

Ce oferă contul personal Revolut?

Platforma Revolut oferă multe beneficii pentru cei care dețin un cont personal. Funcțiile cheie sunt:

 • Cont personal in multiple monede legal la o bancă online cu număr local de cont IBAN
 • Planificator de buget, care permite gestionarea cheltuielilor lunare
 • Posibilitatea de a economisi (cu capitalizare zilnică a dobânzilor)
 • Plăți fără numerar în întreaga lume în peste 150 de valute la rate de schimb favorabile
 • Cumpărături online sigure
 • Cashback pentru cumpărături de la 3% la 10%
 • Transferuri internaționale în 30 de valute,
 • Opțiunea de plăți recurente pentru taxele lunare fixe
 • Schimb rapid de criptomonede – Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP și Ethereum,
 • Investiții în aur și acțiuni ale companiilor internaționale.

Oferta de credit Revolut

Revolut și-a extins oferta cu posibilitatea de a solicita un credit în numerar și un card de credit. Clienții pot împrumuta diferite sume și pot obține un card de credit.

Pentru a beneficia de această opțiune, trebuie doar să depui o cerere prin aplicație, iar Revolut va analiza capacitatea de credit. Dobânda pentru acest credit a fost stabilită la 9,99% și costul total anual al creditului (RRSO) este de 18,07%, insă costul variaza in functie de evolutia dobanzii stabilite de Banca Centrală Europeană.

Revolut Bank: opinii și funcții

revolut recenzie

Aplicația mobilă Revolut este un instrument esențial pentru gestionarea contului și efectuarea tranzacțiilor. Cu ajutorul aplicației, puteți utiliza functia buget, care permite categorisirea și urmărirea cheltuielilor, precum și funcția vaults (seifuri), care permite economisirea automată.

În plus, aplicația permite achiziționarea de asigurări de călătorie și investirea în acțiuni ale companiilor internaționale.

Avantaje și dezavantajele Revolut

AvantajeleDezavantajele
✅ Soluții flexibile și economice pentru schimbul de valută și efectuarea tranzacțiilor internaționale❌ Taxe pentru unele tranzacții: Revolut percepe taxe pentru unele servicii, de exemplu, pentru retragerile de la bancomate peste o anumită limită.
✅ Acces la multe funcții și servicii financiare suplimentare❌ Probleme cu serviciul clienți: Unii utilizatori raportează probleme cu comunicarea și suportul din partea serviciului clienți.
✅ Posibilitatea de a utiliza carduri virtuale de unică folosință pentru o mai mare securitate în timpul cumpărăturilor online❌ Restricții privind unele industrii: Revolut poate refuza deschiderea de conturi pentru companii asociate cu anumite industrii, ceea ce poate fi o limitare pentru unii antreprenori.
✅ Opțiuni de investire în criptomonede, acțiuni și metale prețioase❌ Întârzieri în verificarea identității: Verificarea identității poate dura mai mult decât media, ceea ce poate fi incomod pentru utilizatorii noi.
✅ Schimb valutar automat și alimentare automată a contului❌ Lipsa protecției complete a depozitelor: Revolut nu este o bancă, ceea ce înseamnă că depozitele nu beneficiază de aceeași protecție ca în băncile tradiționale.
✅ Posibilitatea de a face cumpărături în rate și beneficii suplimentare pentru cumpărături

Pentru cine este Revolut?

Revolut este disponibil pentru persoanele care au împlinit 18 ani și au dreptul de reședință permanentă în țările din Uniunea Europeană, Elveția și Australia. Persoanele cu vârsta de 16 ani pot, de asemenea, să deschidă un cont cu acordul părintelui sau al tutorelui, dar anumite servicii vor fi limitate pentru acest grup de vârstă.

Deschidere cont Revolut România

Procesul este ușor și intuitiv. Trebuie doar să furnizați numărul dvs. de telefon pe site-ul Revolut, apoi să descărcați aplicația folosind linkul trimis pe SMS. De asemenea, puteți scana codul QR pentru a descărca aplicația.

Concret, trebuie să urmați pașii de mai jos:

 1. Accesați site-ul Revolut și introduceți numărul dvs. de telefon. Apoi, Revolut vă va trimite un mesaj SMS cu un link pentru a descărca aplicația mobilă.

     2. Descărcați aplicația și înregistrați-vă, alegând un cod PIN sau autentificarea prin amprentă.

     3. Alimentați contul.

     4. Treceți la verificarea identității, trimițând o fotografie a documentului dvs. de identitate și făcând un selfie.

     5. După finalizarea verificării, comandați un card fizic gratuit și unul virtual.

     6. Bucurați-vă de beneficiile oferite de Revolut și de schimbul valutar ieftin.

După finalizarea verificării, utilizatorul poate comanda o carte fizică gratuită și una virtuală. Procesul de înregistrare la Revolut este în conformitate cu regulamentele GDPR, deoarece necesitatea scanării documentului de identitate rezultă din necesitatea de a cunoaște identitatea clientului pentru a asigura securitatea tranzacțiilor și pentru a preveni spălarea de bani.

Costuri Cont Revolut

Tabelul cu tarifele pentru utilizarea diferitelor planuri tarifare la Revolut:

PlanStandardPlusPremiumMetal
Tarifegratuit19,99 RON/lună35,99 RON/lună64,99 RON/lună
Cont local IBAN
Retragere gratuită de la bancomatda – in anumite limiteda – in anumite limiteda – in anumite limiteda – in anumite limite
Card exclusiv Revolut
Cashback
Transferuri internaționale mai ieftine20%40%
Acces la toate funcțiile <18
Livrare gratuită a cardului
Serviciu clienți prioritar non-stop
Cont PRO gratuit pentru freelanceri
Tarife pentru schimbul de criptomonededadadada
Tarif pentru tranzacționarea materiilor prime1,5%1,5%0,5%0,5%
Schimb de peste 30 de valute fără taxe1000 EUR/lună1000 EUR/lunăFără limită
Asigurare medicală internațională
Asigurare pentru zboruri și bagaje întârziate
Asigurare împotriva furtului și accidentelor
Cumpărături online sigure

Observații:

 • În planul Standard, conturile Revolut pentru persoanele sub 18 ani sunt disponibile doar pentru o persoană. În planurile Plus, Premium și Metal, sunt disponibile mai multe.
 • Revolut oferă si un cont Ultra la un cost de 220 RON/luna, cu beneficii exclusive.
 • În planul Standard nu există opțiunea pentru cardul exclusiv Revolut sau cashback.
 • În planul Metal, accesul la toate funcțiile pentru persoanele sub 18 ani este limitat la 5 persoane.
 • Taxa pentru schimbul de criptomonede și tranzacționarea bunurilor se aplică tuturor pachetelor, dar variază în funcție de plan.
 • Dobânzile zilnice pentru economiile în RON și EUR variază în funcție de plan, în timp ce în planul Standard nu există dobândă în EUR.
 • Schimbul a peste 30 de valute fără taxe este disponibil doar în planul Metal si Ultra.
 • Protecția returnărilor și cumpărăturile online sigure sunt disponibile doar în planurile Plus, Premium și Metal, si Ultra.

Merită menționat că toate taxele și funcțiile pot fi modificate de Revolut în viitor, așa că este întotdeauna bine să verificați constant termenii și condițiile actuale de utilizare.

Revolut broker: costuri și funcții

Pe măsură ce compania s-a dezvoltat, a început să adauge noi și noi funcții. Una dintre ele este trading-ul. Practic, Revolut a devenit un broker.

Din aceeași aplicație, clienții au opțiunea sa investească in acțiuni, ETF-uri, commodities (materii prime), și criptomonede. Revolut oferă, de asemenea, acțiuni fracționate.

revolut broker

Tranzacționarea cu Revolut este intuitivă și simplă. Are loc din aceeași aplicație, ceea ce face ca întregul proces să pară natural. Revolut Ltd. oferă servicii de trading materii prime, iar Revolut Securities Europe UAB oferă servicii de investiții.

Platforma ofera peste 2000 actiuni din Europa și SUA, precum și ETF-uri ca iShares Core MSCI World ETF sau Invesco S&P 500 UCITS ETF, printre altele.


Te poate interesa și: Cele mai bune ETF-uri de la Invesco


Pe langa actiuni și ETF-uri, investitorii pot vinde și cumpara mai mult de 80 de criptomonede, cum ar fir Bitcoin, Ethereum, Polygon, Solana, sau Dogecoin.

Revolut broker: comisioane

Acțiuni:

 • 0.25% sau 1€ max for Standard, Plus, Premium and Metal
 • 0.12% sau 1€ max for Ultra plan and Trading Pro

ETF-uri:

 • 0.25% sau 1€ max for Standard, Plus, Premium and Metal
 • 0.12% sau 1€ max for Ultra plan and Trading Pro

Criptomonede:

 • 0.09%

Aplicație Revolut România păreri

Pe platforma TrustPilot, Revolut se bucură de o evaluare de 4.2 stele. Această evaluare înaltă reflectă opiniile pozitive și încrederea utilizatorilor care folosesc serviciile acestei aplicații financiare.

Aplicație Revolut păreri

Clienții apreciază gama largă de funcții, ușurința de utilizare a aplicației, ratele competitive de schimb valutar, precum și viteza și eficiența realizării tranzacțiilor. 

Revolut se bucură de recenzii excelente. De exemplu, obținut 4.7 stele în Google Play Store.

revolut recenzie app

Revolut Business: Opinii

Revolut Business este o ofertă creată pentru antreprenori, freelanceri și companii care doresc să minimizeze costurile asociate cu tranzacțiile valutare. Există diferite variante de conturi de afaceri, adaptate la diferite nevoi și dimensiuni ale companiilor.

Procesul de deschidere al unui cont este simplu – trebuie doar să completați un scurt formular de aplicare online, iar deschiderea contului durează de obicei de la 1 la 7 zile.

Revolut Business servește multe tipuri de companii, cum ar fi societățil cu răspundere limitată, societăți pe acțiuni, instituții partenere cu răspundere limitată, societăți personale, freelancerii, etc. Unele tipuri de companii, cum ar fi asociațiile, organizațiile caritabile, fondurile de capital de risc, companiile din sectorul public, fiduciarii, fundațiile și cooperativele, nu au posibilitatea de a utiliza serviciile Revolut Business.

Planuri: Gratuit, Grow, Scale & Enterprise

Planul Gratuit Revolut BusinessPlanurile Revolut Business Grow și ScalePlanul Enterprise
Contul de afaceri Revolut oferă mai multe variante, fiecare cu propriile sale beneficii. Varianta Free permite plăți în 150 de valute, transferuri gratuite către conturile Revolut, crearea și urmărirea facturilor, precum și integrarea cu aplicații de afaceri, cum ar fi Xero, Slack sau QuickBooks.Variantele Grow și Scale oferă servicii suplimentare, cum ar fi gestionarea cheltuielilor și a abonamentelor, carduri preplătite fizice și virtuale pentru membrii companiei, precum și limite mai mari pentru plățile internaționale și locale.Acest plan este destinat companiilor mari și oferă acces complet la toate serviciile și limite mai mari. Prețul acestui plan este stabilit individual cu Revolut. Permite, de asemenea, integrarea contului cu diverse platforme, cum ar fi terminalele POS, gateway-urile de plată Stripe, Amazon sau PayPal.

În concluzie, Revolut Business este o soluție excelentă pentru persoanele individuale, antreprenorii și companiile care caută un mod de a minimiza costurile tranzacțiilor valutare. Datorită diverselor tipuri de conturi, fiecare poate găsi soluția potrivită care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor sale. 

Întrebări frecvente

Este Revolut o bancă bună?

Revolut este o companie fintech, nu o bancă tradițională. Este un neobank global și o platformă financiară care oferă diverse servicii legate de schimbul valutar, plăți în diferite valute, economisire, investiții în criptomonede și acțiuni, precum și utilizarea cardurilor de plată.

Este Revolut sigur?

Revolut este un neobank internațional și o companie specializată în tehnologii financiare, care oferă diverse servicii bancare. Revolut Bank UAB este licențiat și supus reglementărilor Băncii Lituaniei în cadrul Uniunii Europene.

Este Revolut rentabil?

Iată câteva motive pentru care Revolut poate fi o alegere avantajoasă, mai ales dacă schimbi frecvent valute:
1. Costuri reduse de schimb valutar: Revolut oferă rate de schimb valutar favorabile fără taxe ascunse, ceea ce poate fi deosebit de avantajos dacă călătorești frecvent sau faci tranzacții internaționale.
2. Acces la multe valute: Revolut permite stocarea și schimbul a multe valute diferite într-un singur cont, ceea ce facilitează gestionarea tranzacțiilor internaționale.
3. Posibilitatea de a trimite bani în străinătate: Revolut permite trimiterea rapidă și ieftină de bani în străinătate, ceea ce poate fi util dacă familia ta locuiește în străinătate sau în cazul plăților pentru cumpărături.
4. Funcții de economisire: Revolut oferă diverse funcții de economisire.

Cât costă întreținerea unui cont Revolut?

Costurile de întreținere a unui cont Revolut pot varia în funcție de planul tarifar ales (Standard, Plus, Premium, Metal, Ultra) și de oferta pentru companii (Revolut Business). 

Articole similare