Cei mai buni brokeri pentru acțiuni internaționale în România

Investirea în acțiuni internaționale a devenit o obișnuință, când acum câțiva ani părea o himeră. Reducerea comisioanelor pentru cumpărarea de acțiuni pe aceste piețe face să competiția pentru atragerea investitorilor fie mare. În acest articol vom analiza în profunzime care sunt cei mai buni brokeri pentru a cumpăra acțiuni internaționale. Astfel, îl vei putea alege care este cel potrivit pentru tine.

cei mai buni brokeri cumpăra acțiuni Romania
cei mai buni brokeri pentru a cumpăra acțiuni

Cum să alegi un broker pentru a cumpăra acțiuni?

Atunci când investești în acțiuni, este foarte important să știi cum să alegi cel mai bun broker pentru asta. Dacă alegi unul dintre cei scumpi poți plăti mai mult de 60€ pentru o cumpărare-vânzare și la cei mai ieftini vei putea tranzacționa aproape fără comisioane.

Pentru a opera pe piețele internaționale trebuie să ții cont de următoarele aspecte, pe care aproape niciun broker nu ți le spune:

  • Comisionul pentru schimb valutar
  • Taxele locale

👉 Mai multe informații: Top brokeri online România: ghidul complet

Top 4 brokeri pentru a cumpăra acțiuni

Piața de acțiuni din Statele Unite este oferită de aproape toți intermediarii. Neafectată de normele de execuție optimă, brokerii low cost sau fără comisioane sunt foarte agresivi în politica lor de tarife. Astfel, cumpărarea de acțiuni Amazon, Facebook sau Apple cu ei este foarte ieftină.

De asemenea, aproape toate țările europene au propria bursă, dar nu toate acțiunile sunt oferite de brokeri si nici nu au aceleași comisioane.


Impozite pentru tranzacționarea pe bursă

În multe țări există impozite pe tranzacțiile financiare. Aceste taxe locale se schimbă de obicei în fiecare an.

Există diferite impozite locale pentru a opera pe bursele fiecărei țări și în aproape toate cazurile nu sunt incluse în comisionul de cumpărare vânzare pe care îl percepe intermediarul.

Dublă reținere pentru dividende pe bursa internațională (W8EN)

Majoritatea investitorilor au dreptul să le fie returnată dubla reținere practicată în unele țări europene pentru încasarea dividendelor. În funcție de țara în cauză putem avea un impact neutru sau nefavorabil datorită reținerii practicate la sursă.

  • Dublă reținere la dividende europene

În cazul acțiunilor străine, cum ar fi cele de pe bursa americană, dividendele sau cupoanele care se primesc pot beneficia de un tratament fiscal favorabil cu regimul de reținere pentru non-rezidenți și completarea formularului W-8EN, cu care vom avea doar o reținere la sursă de 15%.

  • Formularul W-8BEN: dublă impunere internațională (SUA): Majoritatea brokerilor oferă facilități pentru a procesa formularul W8BEN sau se ocupă direct de gestionarea acestuia.

În imaginea următoare se poate observa care sunt reținerile practicate la sursă pentru dividende:

top brokeri actiuni romania
Sursa: topforeignstocks

Brokeri recomandați

Depozit minim:

€50.00

Depozit minim:

€0.00

Depozit minim:

€10.00

FAQ

De ce sa investesc in acțiuni?

Prin cumpărarea de acțiuni într-o companie, investitorii dețin o mică parte din aceasta. Pe termen lung, piața de acțiuni a avut performante care au depășit rata inflației in majoritatea piețelor occidentale.

De ce plătesc companiile dividende?

Unele companii își răsplătesc investitorii prin plata unor dividende regulate. Majoritatea investitorilor aleg să reinvestească aceste dividende prin cumpărarea altor acțiuni cu banii primiți.

De ce se plătesc comisioane brokerilor?

Un broker este un intermediar și pentru serviciile sale aplică anumite comisioane investitorilor. Acestea pot lua diferite forme, de la comisioane fixe pană la comisioane incluse in spread.

Articole similare