Cele mai bune REIT: investiții în imobiliare cu ETF

Recent, se vorbește mult despre REIT sau Real Estate, chiar dacă mulți nu știu cum funcționează, istoria lor și cum pot fi utilizate. În acest post vom vorbi despre cele mai bune REIT și multe altele, explorând în detaliu lumea ETF-urilor pentru a investi în Real Estate.

reit etf

Contextul Real Estate

Real Estate, având în vedere scăderile recente pe care REIT le are în întreaga lume, reprezintă cu siguranță o bună oportunitate de investiții.

Este esențial, totuși, să rămânem vigilenți și selectivi pentru a nu cădea în eroarea de a investi în companii precum SPG, SKT, BFS, REG și MAC, REIT pe care mulți le-au cumpărat în 2015 și 2016, gândind că tot ceea ce scade mult trebuie să crească, și este deci o bună oportunitate. Am văzut că nu este așa.

Problema acum se referă la REIT cu expunere la birouri care intră în așa-numitul CRE sau Commercial Real Estate, așa cum se vede în graficul următor, deși există și altele care ar putea fi interesante.

best reit etf

Ce este Real Estate și de ce este interesant să investești

Real Estate se referă la sectorul imobiliar. Unele companii se ocupă de gestionarea proprietăților, de închirierea lor și de distribuirea profiturilor sub formă de dividende acționarilor.

Aceste companii sunt listate la bursă printr-o structură legală numită REIT sau Real Estate Investment Trust. Sunt similare cu ETF-urile, deoarece au un portofoliu de active diferite, care pot fi proprietăți în diferite sectoare.

În funcție de unde este domiciliat REIT și de componentele portofoliului său, există aproape întotdeauna avantaje fiscale. În plus, sunt obligați să distribuie cel puțin 90% din venitul lor impozabil acționarilor lor.

A avea o expunere la acest tip de active poate ajuta la diversificarea portofoliului și este foarte util și pentru cei care au nevoie de venituri recurente cu avantaje fiscale.

Diverse portofolii model indexat sugerează să aveți o expunere la REIT deoarece în perioade consecutive mai mari de 5 ani au randamente mai bune decât indicele SP500.

Graficul următor arată procentul de luni în care REIT-urile în general au avut performanțe mai bune decât piața americană. Din 1975 până în 2006, REIT-urile din SUA au avut un randament mediu anualizat de 16,7%.

etf reit global

Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune ETF-uri în care să investești în 2024, îți spunem noi aici: Cele mai bune ETF-uri de cumpărat

Cum să investești în sectorul imobiliar prin ETF-uri

Investirea în imobiliare, cum am menționat deja, poate fi făcută prin REIT-uri care ne oferă expunere la diverse piețe imobiliare, fie pe țară sau regiune, fie pe tipul de proprietate.

Aceste REIT-uri sunt disponibile la brokeri și, ca alte ETF-uri, este necesar să le analizăm în detaliu pentru a ști care este cel mai bun pentru tine.

Avantajul pe care îl au ETF-urile REIT este că există o mare varietate cu un TER mai mic decât cel al multor fonduri, dar cu problema impozitării pe transferuri.

REIT-urile sunt disponibile pe piețele internaționale, inclusiv pe cea italiană, în USD, GBP și EUR, printre altele. Poți cumpăra ETF-uri REIT pe platforme online care oferă tranzacționarea fondurilor tranzacționate în bursă, cum ar fi Fineco sau DEGIRO.

Care companii fac parte din ETF-urile REIT în Europa

Există diferite tipuri de REIT în funcție de companiile sau instrumentele la care portofoliul tău este expus:

  • Rezidențiale
  • Birouri
  • Comerț
  • Industriale
  • Infrastructură
  • Ipoteci
  • Sectorul sanitar
  • Vânzări cu amănuntul
  • Cazări și stațiuni
  • Mixte

În imaginea care urmează, poți vedea avantajul evident al diversificării oferite de REIT.

reit etf europe

Cele mai bune ETF REIT Real Estate

Mai jos este o listă cu toate ETF-urile REIT disponibile în Europa:

NumeTickerTER Randament 3 aniVolatilitate la 1 an
Invesco US Real Estate Sector UCITS ETFS6X2 0.14% 18.98%21.13%
iShares US Property Yield UCITS ETF
IQQ7
0.40%17.95% 21.02%
VanEck Global Real Estate UCITS ETFTRET 0.25% 8.82%16.18%
SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF SPYJ 0.40% 8.74% 17.04%
HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETFH4ZL 0.24%5.20%16.19%

Să facem o analiză mai detaliată a cele mai bune REIT de tranzacționat printr-un ETF.

Analiza Invesco US Real Estate Sector UCITS ETF

Acest ETF replică indicele S&P Select Sector Capped 20% Real Estate care urmărește sectorul imobiliar american și în care fiecare subiacent este limitat la o greutate care nu depășește 20%. Metoda sa de replicare este sintetică cu swap. Moneda sa de bază este dolarul american și nu are acoperire valutară. Are sediul în Irlanda și politica sa de dividende este acumularea. Acestea sunt pozițiile principale ale portofoliului său:

ishares global reit etf

Aceasta este, în schimb, analiza pe sectoare:

etf reit usa

Analiza iShares US Property Yield UCITS ETF

Acest ETF își propune să reproducă indicele FTSE EPRA/NAREIT United States Dividend care are REIT-uri americane în portofoliul său cu un dividend prevăzut pentru un an de 2% sau mai mult. Au o metodă de replicare fizică completă. Moneda sa de bază este dolarul american și nu are acoperire valutară. Are sediul în Irlanda și politica sa de dividende prevede distribuția trimestrială. Următoarea este descompunerea portofoliului lor:

us reit etf

Iată descompunerea pozițiilor:

uk reit etf

VanEck Global Real Estate UCITS ETF

Acest ETF reproduce indicele GPR Global 100 care reproduce 100 de companii imobiliare din întreaga lume dezvoltată. Are o metodă de replicare fizică completă. Moneda sa de bază este dolarul american și nu are acoperire valutară. Are sediul în Olanda și politica sa de dividende prevede distribuția trimestrială. Acestea sunt principalele poziții din portofoliul său:

etf reit accumulazione

Și aceasta este împărțirea pe țări:

global reit etf

În cadrul investițiilor imobiliare, REIT (Real Estate Investment Trusts) reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și diversifice portofoliul. REIT poate oferi oportunitatea de a participa pe piața imobiliară fără costurile și complicațiile proprietății directe.

De ce este mai bine să investești cu REIT decât să investești direct în proprietate?

REIT sunt titluri negociabile care pot fi cumpărate și vândute pe piața de acțiuni într-un mod similar cu alte acțiuni. Acest lucru le face foarte lichide comparativ cu proprietățile individuale, care adesea necesită timp pentru a fi cumpărate sau vândute, așa cum au experimentat mulți proprietari de case. Lipsa lichidității a fost tradițional o problemă pentru companiile listate, care uneori au trebuit să limiteze rambursările în perioade de dificultate, provocând imobilizarea investitorilor din cauza dificultății companiei de a-și lichida rapid cotele.

Ca vehicul de investiții colective, REIT oferă posibilitatea de a investi în diverse proprietăți, în timp ce investitorii mici ar fi forțați să parieze totul pe o singură proprietate într-o singură piață dacă ar investi direct.

În plus, nu este necesar să devii expert în planificare, finanțare și dezvoltare imobiliară dacă alegi să încredințezi totul unei echipe de management REIT.

ÎN CUVINTE SIMPLE:

✅ Avantaje fiscale.
✅ Lichiditate.
✅ Diversificare.
✅ Poți începe cu puțini bani.
✅ Poți investi în diferite piețe.

Articole recomandate

FAQ

Care sunt cele mai bune REIT-uri?

Alegerea celor mai bune REIT-uri depinde de preferințele tale de investiții și obiectivele financiare. Cele 3 REIT-uri cu cele mai bune randamente sunt: Invesco US Real Estate Sector UCITS ETF, iShares US Property Yield UCITS ETF, VanEck Global Real Estate UCITS ETF.

Cum să investești în REIT-uri?

Pentru a investi în REIT-uri, poți cumpăra acțiuni REIT pe o platformă de tranzacționare online sau poți investi în fonduri tranzacționate pe bursă (ETF-uri) care urmăresc evoluția REIT-urilor.

Articole similare