Freedom24 vs XTB: Care broker este mai bun?

XTB și Freedom24 sunt doi brokeri foarte cunoscuți. Primul este de origine poloneză și, deși a început ca o platformă specializată în derivate, acum s-a transformat în broker de acțiuni și ETF-uri. Pe de altă parte, Freedom24 oferă de asemenea acțiuni și ETF-uri, precum și contul de economii D, remunerat. Deși nu este specialitatea lor, permite tranzacționarea cu opțiuni și futures. Așadar, Freedom24 vs XTB sună interesant, nu?

ce broker este mai bun xtb sau Freedom24

În acest articol vom stabili o comparație între cei doi brokeri, evaluând aspecte precum reglementarea, platformele lor, produsele oferite și comisioanele, astfel încât să poți determina care dintre cei doi este mai bun pentru a-ți satisface nevoile.

Freedom24 vs XTB: Cum funcționează?

Primul pas în comparația dintre XTB și Freedom24 este să explicăm cum funcționează, adică unde și când au fost înființate, în ce produse se specializează, dacă au birouri fizice și unde, etc. Să vedem mai multe despre crearea și traiectoria celor doi brokeri.

Funcționarea XTB

XTB este un broker înființat în Polonia în anul 2002. În primul rând, faptul că este o companie europeană ne oferă încredere datorită reglementării sale și, în plus, este listat la bursa poloneză. Dar, deși a fost înființat în această țară est-europeană, adevărul este că s-a extins de-a lungul anilor și astăzi are prezență în 13 țări.

În ceea ce privește oferta lor de produse, este adevărat că acest broker a apărut ca intermediar pentru derivate, sau mai concret, contracte pentru diferențe. Cu toate acestea, a evoluat mult în acest sens, îndreptându-și afacerea către acțiuni și ETF-uri. În prezent, are peste 3.000 de acțiuni și peste 300 de ETF-uri. De asemenea, permite investiția fracționată în aceste două produse.

👉 Pentru mai multe informații despre acesta, accesați direct recenzia noastră: Opinii XTB: Comisioane, platformă și securitate

Funcționarea Freedom24

Freedom24 este un broker care face parte din grupul Freedom Finance, care la rândul său aparține Freedom Holding Corp, fondat de Timur Turlov în anul 2008.

Sediul central al Freedom Holding Corp sau, în acest caz, al Freedom24 se află în Cipru. Este singurul broker european care este listat pe Nasdaq, în Statele Unite, ceea ce este cu siguranță un punct în favoarea securității pentru investitori. Nu există nicio îndoială că este un broker stabil din punct de vedere financiar și auditat de organisme competente.

Oferta sa de produse se concentrează în principal pe acțiuni și ETF-uri, deși a lansat recent un nou produs numit Contul de economii D, un cont remunerat destinat depunerii economiilor investitorilor în Freedom24. De asemenea, deși nu este specializat în aceste produse, oferă opțiuni și contracte futures.

👉 Pentru mai multe informații accesați recenzia noastră despre acest broker: Opinii Freedom24 Romania: Securitate, comisioane, platformă

Compararea între XTB vs Freedom24

Acum că știm bazele despre funcționarea acestor doi brokeri, să vedem un tabel comparativ al caracteristicilor lor cele mai importante.

Caracteristicile Freedom24:Caracteristicile XTB:
ReglementareCySEC SEC, ASF RomâniaKNF, FCA, ASF România
Acces la piețe (țări)Europa, Asia, Statele Unite ale AmericiiEuropa, Asia, Statele Unite ale Americii
Active financiareAcțiuni, ETF-uri, Cont remunerat,
Opțiuni și Future-uri
Acțiuni și ETF-uri
Depozit minim0€0€
Tipuri de contCont retail, Cont White Label,
Cont de economii D
Cont standard și Cont Pro
Comisioane (acțiuni europene)De la 0,02€ acțiune/ETF+ (2€ pe ordonanță)0€ 0,20% (tranzacții de peste 100.000€ pe lună)
Comisioane (acțiuni SUA)De la 0,02€ acțiune/ETF+ (2€ pe ordonanță)0€ 0,20% (tranzacții de peste 100.000€ pe lună)
Comisioane schimb valutar0€0€
PlatformăProprie și App mobileXStation5 și Aplicație mobilă
Cont demoDaNu
Asistență pentru clienți ROTelefon, chatbot Birou ,Telefon, E-mail , chatbot
Comparare XTB vs Freedom24

Care broker este mai sigur și de încredere, Freedom24 sau XTB?

Ambii brokeri au lucruri în comun ca parte a produsului, serviciul pentru clienți, etc. Dar una dintre cele mai importante probleme atunci când alegi brokerul ideal pentru investițiile tale, este să cunoști reglementarea fiecăruia și să știi dacă sunt sigure și de încredere. Să vedem ce ne oferă Freedom24 și XTB în acest sens.

Reglementare și garanții Freedom24

După cum am indicat deja la început, Freedom24 este un broker cu sediul în Cipru, astfel că inițial este reglementat de CySEC, autoritatea financiară a țării. Numărul de licență cu care este înregistrat la această entitate este 275/15. Acest lucru îl autorizează să opereze în Europa cu toate garanțiile cerute de Uniune.

Faptul că holdingul este listat pe Nasdaq îl obligă să dea socoteală și Comisiei de Valori Mobiliare (SEC), autoritatea financiară a SUA. Pe de altă parte, și așa cum se indică pe pagina sa web, Freedom24 răspunde și în fața BaFin, autoritatea financiară a Germaniei.

În caz de faliment, legislația europeană protejează investitorii, ale căror fonduri sunt protejate până la 20.000€ din Fondul de Compensare.

Pentru o mai mare siguranță, și așa cum am menționat deja aici, brokerul este listat pe Nasdaq sub numele de Freedom Group (FRHC), ceea ce include audituri trimestriale stricte

Reglementare și garanții XTB

XTB a fost fondat în Polonia și este listat pe bursa țării în prezent. Este reglementat și supravegheat de țările în care operează. În Polonia este reglementat de autoritatea sa financiară, adică KNF. Este, de asemenea, reglementat de FCA, autoritatea britanică, deoarece una dintre țările în care are sediul este Marea Britanie.

Garantiile sale depind de schema de compensare din Polonia, care acoperă până la un 90% din restul fondurilor cu o limită de alte 20.000€. În acest sens, garanția sa este foarte similară cu cea a Freedom24, deși amândoi sunt corect reglementați în Europa.

Oferta de produse și piețe XTB vs Freedom24

Să vedem acum o comparație mai detaliată a produselor pe care le oferă fiecare și piețele la care are acces.

Oferta de produse și piețe XTB

Oferta XTB a început concentrându-se pe derivatele financiare, deși brokerul și-a redirecționat produsele către acțiuni și ETF-uri.

În acest moment, cu XTB poți investi în:

 • Peste 3.000 de acțiuni
 • Până la 300 de ETF-uri
 • Și alte 3.000 de derivate

În ceea ce privește piața, are acces la principalele din lume: Statele Unite, Europa, Asia, etc. În total, poți găsi active din peste 140 de țări.

Mai presus de toate, aș sublinia opțiunea că poți investi în acțiuni fracționate de la 10 euro. Fără îndoială, un pas în plus în democratizarea investițiilor pe bursă.

xtb vs

Oferta de produse și piețe de la Freedom24

Freedom24, în schimb, s-a concentrat de la început pe acțiuni și ETF-uri, deși oferă și derivate financiare. Oferta sa actuală constă în:

 • Peste 40.000 de acțiuni
 • Până la 1.500 de ETF-uri
 • Cont remunerat
 • Aproape 800.000 de opțiuni și contracte futures pe acțiuni din SUA

În ciuda acestui fapt, la fel ca XTB, Freedom24 permite accesul la principalele piețe financiare la nivel mondial, inclusiv Europa și Asia, Statele Unite.

freedom24 vs

Care broker oferă cele mai bune tipuri de conturi, XTB sau Freedom24?

Fiecare broker oferă diferite tipuri de conturi în care poți găsi servicii complete sau mai puțin complete. În mod normal, contul ideal va depinde de profilul tău de investitor, experiența ta, obiectivele, etc. Să vedem care broker oferă cele mai bune tipuri de conturi, fie XTB sau Freedom24.

Conturile XTB

Oferta de conturi XTB se limitează la două tipuri:

 • Cont standard: contul standard oferă acces la toate produsele XTB, cu un interval de între 0€ și 100.000€ de tranzacționare lunară. Depozitul minim este de 0€ și retragerea este gratuită de la 200€. Nu se percepe taxă de întreținere dacă se operează cel puțin o dată pe lună. Spread-ul minim este de 0,0008.
 • Cont Pro: contul pro este disponibil pentru clienți cu un depozit de peste 300.000€, îmbunătățind ușor condițiile de marjă și de levier.

Conturile Freedom24

Freedom24 oferă patru tipuri de conturi:

 • Cont retail: contul retail este conceput pentru investitorii de retail și oferă acces la toate produsele comercializate de broker. Cu acesta, se poate opera de pe platforma proprie a brokerului și are serviciu de suport și asistență pentru clienți.
 • Cont de economii D: contul de economii D este un cont remunerat care oferă două planuri de economii:
  • Plan de economii zilnic: Acesta oferă un randament asupra numerarului neinvestit de 2,5% (euro) sau 3% (dolari).
  • Plan de economii pe termen lung: În acest caz, planul pe termen lung oferă un randament de 4,48% dacă depozitul este în euro și de 6,12% dacă este în dolari.
 • Cont White Label: este un cont conceput pentru ca companiile și instituțiile financiare să aibă acces la infrastructura tehnologică a Freedom24, putând oferi propriul serviciu de intermediere utilizând această platformă.
 • Cont demo: Freedom24 oferă o opțiune de cont demo.

Comisioane și tarife XTB vs Freedom24

Este necesar să comparăm comisioanele pe care fiecare dintre ele le percepe pentru a decide care este cea mai bună opțiune, XTB sau Freedom24.

Comisioane XTB

XTB nu percepe comisioane pentru cumpărarea sau vânzarea de acțiuni sau ETF-uri la vedere, și nici pentru custodie sau întreținere (atâta timp cât se efectuează cel puțin o operațiune pe lună). În cazul în care nu se operează, se percepe un comisioan de întreținere de 10€. Nu există niciun comision de retragere de la 200€. În cazul în care retragerea este mai mică de 200€ se percepe un comision de 20€.

În plus, spread-urile brokerului sunt în medie comparativ cu cele ale altor intermediari, variind în funcție de activ. În ceea ce privește acțiunile și ETF-urile, comisioanele lor sunt practic nule.

 • Acțiuni și ETF-uri:
  • Până la 100.000 de euro de operațiuni lunare: 0€
  • După 100.000 de euro: 0,2% de la 100k.

Comisioane Freedom24

Comisioanele Freedom24 depind de tariful ales. Brokerul oferă două tipuri de tarife diferite, în funcție de moneda contului.

Cont în dolari

 • Acțiuni și ETF-uri din SUA / Europa: 0,5% din tranzacție + 0,012$/acțiune + minim 1,2$. Această tarifă este aplicabilă pentru orice acțiune din SUA sau Europa .
 • Acțiuni și ETF-uri din Asia: 0,25% din tranzacție + minim de 10 HK$
 • Opțiuni:
  • Pe contract: 3$
  • Pe tranzacție: 10$
 • Împrumuturi de marjă pe an: 15%

Cont în euro

 • Acțiuni și ETF-uri din SUA și Europa: 0,02€/acțiune + minim de 2€.
 • Acțiuni și ETF-uri din Asia: 0,25% din tranzacție + minim de 10 HKS.
 • Opțiuni:
  • Pe contract: 0,65€
  • Pe tranzacție: 0€
 • Împrumuturi de marjă pe an: 18%

În plus, se percep 7€ pentru executarea ordinelor de retragere a fondurilor, iar la tranzacțiile OTC un comision de brokeraj de 0,12% și un comision de depozit de 30$ pe tranzacție lichidată.

Platforma de tranzacționare Freedom24 vs XTB

Înainte de a alege, trebuie să evaluezi și platformele de tranzacționare ale fiecărui broker.

Platforma XTB: xStation 5

Platforma oferită de XTB clienților săi este xStation 5, precum și xStation Mobile pentru dispozitivele mobile. Este o platformă de tranzacționare foarte apreciată datorită vitezei cu care se execută ordinele. Este compatibilă cu Windows, iOS sau Android.

Oferă știri, o secțiune formativă și grafice de interes cu multe instrumente (linii de tendință, indicatori, figuri…), deși la început necesită o anumită practică. Totuși, te obișnuiești rapid cu ea.

Platforma Freedom24: proprie

Freedom24 are o platformă proprie care se caracterizează prin faptul că este foarte simplă. Este ideală pentru traderii începători, deoarece este foarte ușor de învățat să operezi cu ea.

Poate că este un pic limitată pentru profesioniști, deoarece nu oferă instrumente de analiză precum grafice, foarte apreciate de experți.

Serviciul de asistență pentru clienți XTB vs Freedom24

Bineînțeles, nu putem să ignorăm serviciul de asistență pentru clienți al fiecărui broker, deoarece calitatea acestuia va determina cât de repede putem rezolva orice problemă cu platforma, banii, etc.

Asistență pentru clienți XTB

XTB are un birou fizic în România, mai precis în Sucursala Bucuresti Bulevardul Eroilor, nr. 18, sector 5. Cu toate acestea, este mai ușor și mai rapid să-i contactați prin telefon (+40 31 425 54 90), e-mail ([email protected]), chat live.

 • Birou în România: Sucursala Bucuresti Bulevardul Eroilor, nr. 18, sector 5
 • Chat live
 • Asistență telefonică: +40 31 425 54 90
 • E-mail: [email protected]
 • Asistență în limba româna
xtb este mai bun decat

Serviciul clienți Freedom24

Freedom24 nu are un birou în România. Pot fi contactați prin chatbot și WhatsApp.

 • ✅ WhatsApp
 • ✅ Chat live
freedom24

Alte comparații de interes

👉 eToro vs. XTB: Comparație Completă a Brokerilor – România

👉 IG vs XTB | Care broker este mai bun?

Opinia noastră: Care broker este mai bun XTB sau Freedom24?

XTB și Freedom24 sunt doi brokeri de încredere datorită reglementării lor. În ceea ce privește fiabilitatea, ambele sunt egale, deși garanția Freedom24 este superioară celei XTB, ceea ce îi conferă un anumit avantaj.

Pe de altă parte, unul dintre aspectele care poate face ca Freedom24 să fie o opțiune mai bună este gama largă de piețe la care are acces, unde se remarcă peste 40.000 de acțiuni și până la 1.500 de ETF-uri. În plus, și ca și cum acest lucru nu ar fi suficient, nu trebuie să uităm că Freedom24 oferă un cont remunerat. Dacă ești interesat să îți depozitezi lichiditatea la un broker care îți oferă rentabilitate, Freedom24 devine o opțiune mai bună.

În ceea ce privește platforma și comisioanele, concluzia este clară: XTB este mai bun pentru brokerii experimentați care folosesc instrumente de analiză, în timp ce Freedom24 este mai bun pentru începatori. Dar, pe termen lung, platforma de tranzacționare XTB va fi întotdeauna considerată o opțiune mai bună pentru că este mai completă. Dacă vorbim despre comisioane, la XTB poți investi fără costuri, iar zero va fi întotdeauna mai bun decât orice tip de comision, oricât de mic ar fi acesta.

Freedom24 vs XTB: Pro și contra

Pro și contra XTB

ProContra
Fără comisioane pentru a investi în acțiuni reale și ETF-uri la vedere.❌ Comision pentru schimb valutar de 0,5%.
Investiție fracționată.Comision pentru retragerea fondurilor de 20€, dacă acestea sunt mai mici de 200 de euro.
✅ Ofertă de produse mai largă.

Pro și contra Freedom24

ProContra
✅Cont remunerat.❌Comision pentru retragerea banilor.
✅Cont demo.❌Platformă fără instrumente avansate de analiză grafică.
✅Ofertă largă de piețe.
✅Fără comision pentru schimb valutar.

În concluzie, există mai multe criterii pentru a decide care broker este mai bun, deoarece depinde de nevoile fiecărui investitor. De la Rankia, recomandăm fără îndoială XTB pentru investitorii care au mai multe cunoștințe și interes în a face tranzacționare (deși rețineți că este un broker multiprodus), în timp ce optăm pentru Freedom24 dacă ceea ce căutați este să investiți în produse mai simple și să obțineți o anumită remunerație pentru depozitele dvs.

FAQ

De ce am nevoie de un broker pentru a tranzacționa?

Un broker este un intermediar între investitori și piață. Pentru serviciile sale, percepe un comision. Fără brokeri, accesul la piață ar fi extrem de scump – prohibitiv pentru clienții retail.

Ce documente sunt necesare pentru a deschide un cont?

În general, vorbim de document de identitate, un extras de cont bancar, și o factură de utilități care să ateste adresa.

Când pot cumpara sau vinde actțuni?

În timpul orelor de tranzacționare.

Articole similare