Top Brokeri pentru Tranzacționarea Opțiunilor în România

Opțiunile financiare devin din ce în ce mai la modă printre investitor. Cu toate acestea, nu sunt mulți intermediari care permit tranzacționarea cu opțiuni și în multe cazuri nu oferă operațiunea completă, ci permit doar cumpărarea și nu vânzarea. De aceea, în această postare vă prezentăm selecția noastră a celor mai buni brokeri pentru opțiuni.

tranzactionare optiuni Romania

Cum să tranzacționați cu opțiuni

Opțiunile financiare sunt operațiuni derivate care implică un activ subiacent. Cele mai răspândite dintre acestea sunt acțiunile, valutele, materiile prime și indicii.

Brokeri de opțiuni binare

Deoarece ESMA a interzis opțiunile binare pentru traderii de retail din vara anului 2018, astăzi acestea sunt disponibile doar pentru traderii profesioniști. Prin urmare, brokerii despre care vom vorbi în acest articol nu oferă acest tip de produs.

Cel mai ieftin broker pentru tranzacționarea opțiunilor în România

Dintre brokerii internaționali, DEGIRO și Interactive Brokers sunt brokerii preferați de traderii de opțiuni. Sunt puțini brokerii internaționali care oferă acest produs.

Cei mai buni brokeri pentru opțiuni:

 1. DEGIRO
 2. Interactive Brokers
 3. Freedom24

Broker de opțiuni: Interactive Brokers

platforme optiuni Romania

Interactive Brokers este unul dintre cei mai mari și renumiți brokeri din lume. Oferă acces la aproape toate piețele disponibile pentru clienții europeni.

Are prețuri foarte competitive pentru orice produs. De asemenea, are una dintre cele mai complete platforme de tranzacționare și analiză pentru opțiuni.

 • 🏆 Reglementare: ICB pentru Europa (Irlanda), ASF Romania
 • 🌐 Piețe: până la 34; MEFF, EUREX, Hong Kong, CME Group, ASX…
 • 💲 Comisioane:
  • DAX: 1,5€/contract.
  • USA: 0,15-0,65/trade
 • 📈 Platformă: Trader WorkStation.
 • 🖥️ Profilul brokerului: pentru traderi profesioniști.
Avantajele IBKRDezavantajele IBKR
✅ Platformă cu expunere la 34 de piețe de opțiuni, practic toate piețele de interes pentru investitori.❌ Dificil de utilizat pentru utilizatorii noi, ceea ce înseamnă, curba de învățare nu este rapidă.
✅ Prețuri competitive pentru calitatea oferită.
✅ Instrumente potrivite pentru analiza opțiunilor: Portofolio Analist, Option strategy Lab și Probability Lab.

Broker de opțiuni: Freedom24

strategia tranzacționare optiuni

Freedom24 este unul dintre brokerii cu cel mai mare număr de contracte de opțiuni pe acțiuni disponibile și una dintre cele mai simple mecanici de tranzacționare.

Are peste 850.000 de opțiuni pe acțiuni americane. În plus, ceea ce distinge acest broker nu este doar gama largă de opțiuni pe acțiuni la comisioane convenabile, dar pe site-ul său putem găsi un tutorial scris foarte detaliat despre cum să tranzacționăm opțiuni la Freedom24 în 7 pași.

 • 🏆 Reglementare: CySEC (Germania)
 • 🌐 Piețe: +850.000 acțiuni (toate acțiunile SUA)
 • 💲 Comisioane: $0,65/contract
 • 📈 Platformă: Proprie.
 • 🖥️ Profilul brokerului: Ideal pentru investitorii începători în lumea opțiunilor.
Avantajele Freedom24Dezavantajele Freedom24
✅ Platformă ușoară și intuitivă, perfectă pentru începători.❌ Nu este foarte clar pe câte piețe (MEFF, CME, Eurex…) se poate opera.
✅ Comisioane foarte mici, începând de la 0,65 dolari/contract.❌ Include doar opțiuni pe acțiuni. Nici pe materii prime, nici pe indici, nici pe energie…
✅ Include toate acțiunile americane.
✅ Include un tutorial pas cu pas despre tranzacționarea opțiunilor.

Broker de opțiuni: IG Broker

ig optiuni

IG este un broker global de renume, fondat în 1974, care oferă acces la o gamă diversificată de piețe financiare. Cu o platformă intuitivă și resurse educaționale extinse, IG se adresează atât traderilor începători, cât și celor experimentați, oferind tranzacționare pe Forex, indici, acțiuni, materii prime și criptomonede. Reglementat de autorități de top, inclusiv FCA și BaFin, IG este recunoscut pentru transparența și integritatea sa în industria de trading.

 • 🏆 Reglementare: BaFiN (Germania), FCA (Regatul Unit)
 • 🌐 Piețe: 12 în total; MEFF, EUREX, OMX, CME…
 • 💲 Comisioane: de la 0,1% pe contract
 • 📈 Platformă: proprietară.
 • 🖥️ Profilul brokerului: ideal pentru investitorii începători cu puțină cunoaștere a opțiunilor.
Avantajele DEGIRODezavantajele DEGIRO
✅ Platformă ușoară și intuitivă.❌ Platforma poate fi complexă pentru utilizatorii absolut începători datorită varietății de instrumente și opțiuni
✅ Comisioane de tranzacționare reduse, de obicei nu mai mari de 0,75 euro/tranzacție.❌ Comisioanele pot varia în funcție de platforma aleasă și tipul de cont
✅ O gamă largă de piețe în Europa.
✅ Nu există depozit minim pentru deschiderea conturilor

Pe ce piețe pot tranzacționa opțiuni din România?

Principalele piețe oferite sunt următoarele:

 • CME: este bursa par excelentă cu contractele sale mini și micro cu opțiuni pe principalii indici. CME Group este cea mai mare bursă de derivate financiare din lume și tranzacționează futures și opțiuni pe futures pe active precum valute, energie, produse agricole, indici, metale, rate de dobândă și criptomonede. Platforma de tranzacționare pentru aceste produse este CME Globex, în timp ce pentru venitul fix se utilizează BrokerTec. Pentru tranzacționarea în valută, platforma EBS.
 • Eurex: devine din ce în ce mai important, iar contractele cele mai importante sunt cele legate de DAX și Eurostoxx. Este una dintre principalele burse de reglementare a instrumentelor financiare derivate din lume.. A fost fondată în 1998 ca urmare a fuziunii dintre DTB și SOFFEX.
 • Alte burse precum: ASX (Australia), CBOE, ICE.

Articole Relaționate

Top Brokeri pentru ETF-uri

Cei mai buni brokeri contracte futures România

Cei mai buni brokeri pentru acțiuni internaționale din România

Articole similare