Freedom24 vs eToro: Care broker este mai bun?

Dacă nu ești sigur ce broker să alegi între Freedom24 și eToro, această recenzie comparativă își propune să te ajute să iei o decizie informată în funcție de nevoile tale specifice. Vom explora diverse aspecte, inclusiv reglementarea, costurile și comisioanele, caracteristicile platformei de tranzacționare, avantajele și dezavantajele, feedback-ul utilizatorilor și alte informații utile. Să determinăm care dintre cele două, Freedom24 vs eToro, este cea mai bună opțiune pentru tine.

etoro vs freedom24

Care broker este mai bun: Freedom24 sau eToro?

Când ești implicat în tranzacționare, alegerea platformei de tranzacționare potrivite este crucială. Ai nevoie de una care să se potrivească nevoilor, intereselor și preferințelor tale individuale. În această recenzie, nu vom încerca să clasificăm brokerii, ci vom încerca să furnizăm o analiză obiectivă. Pentru a face acest lucru, vom examina aspectele principale ale fiecărui broker, începând cu reglementarea.

etoro vs freedom24

După cum vom descoperi, atât Freedom24 cât și eToro sunt brokeri siguri și reglementați, asigurându-se că investițiile tale sunt în siguranță. În continuare, vom lua în considerare selecția de instrumente de tranzacționare și disponibilitatea unui cont demo. Un cont demo îți permite să exersezi tranzacționarea cu fonduri virtuale înainte de a angaja bani reali.

În plus, vom examina cerința de depozit minim dacă intenționezi să începi tranzacționarea cu fonduri reale. În final, vom evalua costurile și comisioanele, care depind de factori precum volumul tău de tranzacționare și tipul de instrumente financiare pe care intenționezi să le tranzacționezi.

Mai jos, vei găsi un tabel sumar care consolidează aceste caracteristici, pe care le vom explora în detaliu pe măsură ce intrăm în analiză.

Freedom24eToro*
Reglementare🏛️CySEC (nu este licențiat de FCA), ASF (România)🏛️FCA, ASF (România)
Depozit minim💰EUR 1💰$50
Produse📈Acțiuni, ETF-uri, opțiuni📈Acțiuni reale și fonduri, criptomonede,
CFDs pe acțiuni, fonduri, mărfuri, și mai mult
Cont DemoDisponibil✅Disponibil✅
Recenzie Freedom24➡️Recenzie eToro➡️

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

Securitate și licențe: Freedom24 vs eToro

Freedom24 și eToro sunt ambii brokeri foarte reglementați, asigurând siguranța investițiilor dvs. atât la nivel național cât și internațional. Să aruncăm o privire mai atentă asupra cadrului lor de reglementare.

Reglementare Freedom24

Freedom24 face parte din grupul Freedom Holding Corp. cu sediul în SUA. În Europa, funcționează sub supravegherea CySEC. Cu toate acestea, merită menționat că Freedom24 nu este reglementat de FCA – prin urmare, poate prezenta riscuri mai mari pentru cetățenii britanici decât alți brokeri aprobați de FCA, cum ar fi eToro.

Reglementare eToro

eToro este reglementat de mai multe entități, dar poate cea mai importantă este FCA. Deși fondurile clienților nu sunt protejate de FSCS în caz de faliment, eToro păstrează toate fondurile clienților cu o entitate separată (eToro Money), deci toate fondurile sunt păstrate în siguranță.

În afară de aceasta, datorită licenței de la FCA, eToro oferă multiple beneficii de securitate pentru comercianții și investitorii din UK, cum ar fi protecția împotriva soldului negativ.

Costuri și comisioane: Freedom24 vs eToro

Să ne uităm acum la profilul costurilor și comisioanelor asociate cu activitățile de tranzacționare cu acești doi brokeri.

Taxe Freedom24

Structura de costuri a Freedom24 este foarte flexibilă și concepută pentru a satisface diferite nevoi, în special pentru investitorii și comercianții activi. Există două conturi, în EUR și USD, care sunt gratuite. Acestea ar putea fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să facă tranzacții ocazionale sau au un buget limitat.

freedom24 uk

Costurile eToro

Structura de costuri a eToro este în mod special convenabilă și competitivă. În primul rând, trebuie remarcat faptul că eToro are 0% comisioane. Cu alte cuvinte, puteți tranzacționa acțiuni, ETF-uri și alte active fără nicio comision.

eToro își taxează utilizatorii în câteva alte moduri – de exemplu, există un cost de spread încorporat în prețurile pe care le vedeți pe platformă. Există, de asemenea, o taxă pentru tranzacțiile cu criptomonede, deși este demn de menționat că eToro este unul dintre foarte puținii cei mai buni brokeri de cripto.

👉 Dacă sunteți interesat de tranzacționarea cripto, aflați care este cel mai bun portofel cripto pentru începători: Ce sunt portofelele de criptomonede: Portofelul cald vs Portofelul rece

În plus, eToro percepe o taxă fixă de 5$ pentru retrageri. Dacă sunteți inactiv timp de mai mult de 12 luni, va trebui, de asemenea, să acoperiți o taxă lunară de 10$.

Compararea comisioanelor eToro & Freedom24

Platforme de tranzacționare: Freedom24 vs eToro

Acum, să examinăm ce are de oferit fiecare dintre acești brokeri în ceea ce privește platformele de tranzacționare.

Platforma eToro

Platforma eToro se remarcă prin interfața sa prietenoasă cu utilizatorul, fiind excepțional de accesibilă chiar și pentru noii veniți în lumea tranzacțiilor. Interfața este împărțită în patru secțiuni principale: Acasă, Lista de favorite, Portofoliu și Căutare.

De remarcat, eToro oferă o aplicație mobilă, permițând utilizatorilor să primească notificări și să rămână la curent prin intermediul smartphone-urilor lor.

Totuși, un posibil dezavantaj este natura sa ușor împrăștiată, deoarece utilizatorii s-ar putea găsi navigând între secțiuni pentru a accesa fluxuri, informații despre portofoliu și active tranzacționabile. De asemenea, este posibil să se tranzacționeze direct din aplicația mobilă.

În general, eToro este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni brokeri pentru începători. Cu toate acestea, caracteristica sa strălucitoare este tranzacționarea prin copiere – platforma permite oricărui utilizator să găsească un trader expert și să copieze întregul său portofoliu cu un singur clic.

Platforma Freedom24

În contrast, platforma Freedom24 se mândrește cu o interfață mai avansată, fiind puțin mai puțin potrivită pentru utilizatorii mai puțin experimentați. Cu toate acestea, traderii experimentați pot beneficia de gama sa de funcții avansate, inclusiv indicatori precum medii mobile, instrumente avansate de trasare, alerte de preț și stop loss, și multe altele.

Aplicația Freedom24 se bucură de o evaluare pozitivă pe Google Store și de mii de recenzii. Pe partea negativă, platforma nu are opțiuni de personalizare, limitând adaptabilitatea la preferințele individuale.

Dacă ești un trader experimentat, aruncă o privire la cei mai buni brokeri pentru tranzacționare intraday sau la cele mai bune platforme de tranzacționare.

Diferențe între Freedom24 și eToro

În primul rând, eToro este un lider în tranzacționare socială, cu o bază de utilizatori care depășește 30 de milioane la nivel mondial. Acest lucru, combinat cu interfața sa extrem de intuitivă, îl face deosebit de atractiv pentru investitorii novici și începători. Deschiderea unui cont și efectuarea depozitelor inițiale sunt procese simple.

Spre deosebire, Freedom24 oferă acțiuni IPO la prețurile lor IPO și o selecție extinsă de alte instrumente financiare. Comparativ cu eToro, poate fi mai potrivit pentru investitorii experimentați care pot profita pe deplin de caracteristicile sale avansate. Cu toate acestea, rețineți că nu este licențiat de FCA și nu puteți copia tranzacții.

Opinii despre Freedom24 și eToro

În ceea ce privește costurile, eToro este cunoscut pentru accesibilitatea sa, deși comisionul de inactivitate poate fi oarecum apăsător – totuși, trebuie doar să vă conectați periodic la contul dvs. pentru a vă asigura că contul dvs. nu devine inactiv. În plus, spread-urile, taxele de peste noapte și taxa de conversie sunt ușor mai mari decât media.

Dacă nu depuneți în dolari, se aplică o taxă de conversie. De notat, eToro nu oferă obligațiuni, contracte futures și opțiuni, limitând posibilitățile de investiții. Cu toate acestea, punctele sale forte includ securitatea, o gamă largă de produse disponibile și beneficiile tranzacționării sociale.

Pe de altă parte, Freedom24 are comisioane și costuri mai mari comparativ cu eToro, în ciuda oportunității de a tranzacționa fără comisioane în primele 30 de zile. Un alt dezavantaj este costul considerabil al conversiei valutare. Pozitiv, Freedom24 oferă acces la acțiuni la IPO, comisioane rezonabil de mici pentru acțiuni și ETF-uri, și absența unei cerințe de depozit minim pentru tranzacționare.

Avantaje și dezavantaje: Freedom24 vs eToro

În general, ambele platforme prezintă oferte distincte și valoroase pentru comercianți. Freedom24 se distinge prin accesul său la o gamă diversă de piețe globale și o interfață ușor de navigat, fiind deosebit de atractivă pentru utilizatorii mai avansați. În schimb, eToro excellează ca un fruntaș în domeniul tranzacționării sociale, oferind un mediu prietenos pentru utilizatori și oportunitatea de a învăța direct de la investitori realizati.

Recenzie Freedom24

eToro și Freedom 24 au ambele evaluări excelente pe TrustPilot, depășind 4 stele. Iată evaluarea TrustPilot a Freedom24:

freedom24 opinie

Recenzie eToro

În continuare, iată scorul recenziei eToro:

recenzie etoro

Verificați mai multe comparații de brokeri

Freedom24 vs eToro: concluzie

În concluzie, alegerea între Freedom24 și eToro depinde în ultimă instanță de preferințele și obiectivele tale specifice de tranzacționare. Freedom24 impresionează prin accesul său extins la piață și funcționalitățile avansate, răspunzând bine nevoilor investitorilor experimentați în căutarea unor oportunități diverse. Nu excellează în tranzacționarea forex – așa că s-ar putea să vrei să verifici cei mai buni brokeri forex în schimb. De asemenea, dacă ești un începător care este serios în privința tranzacționării, aruncă o privire la ghidul nostru de tranzacționare pentru a începe.

Între timp, eToro strălucește ca lider în tranzacționarea socială, oferind o platformă accesibilă și experiențe de învățare valoroase pentru noii veniți și cei interesați de tranzacționarea condusă de comunitate.

FAQs – Întrebări frecvente

Ce diferențiază Freedom24 de eToro în termeni de acces la piață?

Freedom24 oferă acces la un spectru larg de piețe globale, făcându-l o alegere excelentă pentru investitorii experimentați în căutarea unor oportunități de tranzacționare diverse. Acesta oferă acces la o gamă extinsă de instrumente financiare.

Pot începătorii să navigheze cu ușurință pe platforma Freedom24?

Deoarece platforma Freedom24 este destul de avansată, poate fi mai puțin potrivită pentru comercianții novici. Caracteristicile sale, cum ar fi indicatorii și instrumentele avansate, sunt mai potrivite pentru investitorii experimentați.
Cu toate acestea, începătorii încă o pot folosi cu o curbă de învățare și pot găsi platforma benefică pe măsură ce câștigă mai multă experiență.

Ce face ca eToro să fie un lider în tranzacționarea socială?

eToro se remarcă ca lider în tranzacționarea socială datorită mediului său prietenos cu utilizatorul. Se mândrește cu o bază de utilizatori vastă de peste 30 de milioane la nivel mondial, făcându-l o alegere atractivă pentru cei care doresc să se angajeze într-o comunitate de tranzacționare. Utilizatorii pot învăța direct de la comercianții de succes și pot chiar replica strategiile lor.

Articole similare