Interactive Brokers vs Freedom24: comparație completă

Interactive Brokers și Freedom24 sunt doi brokeri online foarte populari. Fiecare are punctele sale forte și slabe. Te gândești la acești brokeri, dar nu ești sigur care ți se potrivește? Acest articol compară Interactive Brokers vs Freedom24 pentru a te ajuta în luarea deciziei.

Interactive Brokers vs Freedom24: cum funcționează?

Cum funcționează IBKR?

Interactive Brokers este un broker fondat în 1978 de Thomas Peterffy. S-a impus rapid ca unul dintre principalii brokeri din lumea tranzacționării. Istoria Interactive Broker este strâns legată de cea a fondatorului său, un imigrant maghiar care a revoluționat tranzacționarea electronică. A introdus tranzacționarea automatizată și de mare viteză.

Datorită platformei sale avansate de tranzacționare, Interactive Brokers oferă acces la o gamă largă de instrumente financiare. Se adresează atât traderilor profesioniști, cât și investitorilor individuali. Este cunoscut pentru costurile sale reduse, instrumentele sofisticate și interfața prietenoasă pentru utilizatori.

Cum funcționează Freedom24?

Freedom24 este o platformă de tranzacționare deținută de Freedom Finance, care a apărut în 2008 sub viziunea lui Timur Turlov. El a dorit să democratizeze accesul la piețele financiare globale.

Pornind modest, Freedom24 a crescut într-o platformă de renume care oferă diverse instrumente financiare. Prioritizează o experiență de tranzacționare simplificată, facilitând în același timp accesul direct la principalele burse globale.

Comparatie detaliată: Interactive Brokers vs Freedom24

Interactive BrokersFreedom24
🏆 ReglementareFCA, ASF (România)CySEC (nu are licență FCA), ASF (România)
🔒 Fond de GarantarePână la £85,000 (FSCS)20,000 EUR
💼 Tipuri de ConturiCont cash, Cont Reg T, Cont cu marjă de portofoliuCont de retail, Cont de economii D-account, Cont White label
💰 Depozit Minim0 EUR0 EUR
💻 PlatformeStația de lucru a traderuluiPlatformă proprietară
📈 Produse– Acțiuni
– ETF-uri
– Fonduri mutuale
– Obligațiuni
– Opțiuni
– Contracte futures
– Perechi valutare
– CFD
– Acțiuni
– ETF-uri
– Opțiuni
💲 Tarife și comisioane pentru acțiuni$0.005 pe acțiune pentru acțiunile din SUA (minim $1 pe comandă)
€0,02 pe acțiune + €2 pe comandă

Mai multe informațiiRecenzie Interactive Brokers România Recenzie Freedom24 România

Reglementare și protecția fondurilor

Înainte de a deschide un cont de tranzacționare, asigurați-vă că alegeți un broker sigur care garantează securitatea fondurilor dumneavoastră. Iată câteva aspecte de luat în considerare în ceea ce privește reglementarea Interactive Brokers și Freedom24.

Reglementarea și fiabilitatea Interactive Brokers

Interactive Brokers este un broker de încredere cunoscut pentru forța sa financiară. Fiind un broker cu sediul în Statele Unite, este supus reglementării stricte a SEC și CFTC. De asemenea, se conformează multor organisme de reglementare locale pentru a asigura o protecție optimă a investitorilor.

interactive brokers

Deoarece Interactive Brokers este licențiat de FCA și sub protecția FSCS, utilizatorii britanici sunt acoperiți până la £85,000 în cazul puțin probabil al falimentului.

Reglementarea și fiabilitatea Freedom24

Freedom24 este un jucător notabil pe piața de tranzacționare. Această platformă administrată de Freedom Finance nu este înregistrată în Marea Britanie – platforma este înregistrată doar la CySEC, care supraveghează brokerii europeni; totuși, din cauza Brexitului, acest lucru s-ar putea să nu se mai aplice rezidenților britanici.

În ciuda acestui fapt, pentru a asigura securitatea fondurilor clienților, Freedom24 funcționează conformează standardelor internaționale. Folosește conturi bancare segregate, separând fondurile companiei de cele ale clienților.

Interactive Brokers vs Freedom24: instrumente financiare

Dacă Freedom24 pune accent pe accesul la instrumente financiare multiple , Interactive Brokers oferă o gamă mult mai largă de instrumente financiare. Descoperiți din acest tabel instrumentele financiare disponibile la fiecare dintre cei doi brokeri.

Interactive BrokersFreedom24
– 73 Piețe de Acțiuni– 35,000 Acțiuni
– Peste 13,000 ETF-uri– Peste 3100 ETF-uri
– Peste 21,000 Fonduri Mutuale– Peste 500 Contracte Futures
– Peste 26,000 Obligațiuni Corporative– Peste 800,000 Opțiuni
– 32 Piețe de Opțiuni
– 33 Piețe Futures
– 115 Perechi Valutare
– Peste 70 Indici CFD
– Peste 7000 Acțiuni CFD
– Peste 300 ETF-uri CFD
– Peste 50 Metale CFD

Compararea piețelor de acțiuni disponibile pe Interactive Brokers și Freedom24

Atât Interactive Brokers cât și Freedom24 oferă acces la piețele globale de acțiuni. Totuși, acestea prezintă unele diferențe în ceea ce privește sfera și specializarea lor.

Pe de o parte, Interactive Brokers permite accesul la mai mult de 135 de piețe în 33 de țări. Îți oferă posibilitatea de a tranzacționa titluri pe bursele din Asia, Europa, America de Nord și alte regiuni.

Pe de altă parte, Freedom24 oferă, de asemenea, o acoperire internațională. Cu toate acestea, Freedom24 se concentrează în principal pe piețele europene și americane.

Așadar, dacă ești un trader în căutarea unei acoperiri maxime, ai fi mai bine să îți deschizi un cont la Interactive Brokers. Pe de altă parte, dacă vrei să te concentrezi pe piețele occidentale, Freedom24 rămâne competitiv.

Costuri și taxe: Interactive Brokers vs Freedom24

După cum am prezentat în tabelul de comparație de mai sus, structurile de costuri sunt destinate diferitelor profiluri de traderi. Taxele depind în esență de volumul tranzacțiilor, frecvența tranzacțiilor și serviciile specifice pe care le căutați.

Dar dintr-un punct de vedere general, Interactive Brokers este cunoscut pentru taxele sale competitive. Însă, dacă nu tranzacționezi în mod regulat, planul Smart în EUR de la Freedom24 ar putea fi mai avantajos.

Compararea devine, totuși, mai complexă dacă ești un trader activ. Comisioanele în scădere ale Interactive Brokers ar fi avantajoase dacă atingi volume mari. Pe de altă parte, Planul Super în EUR de la Freedom24 ar putea să te avantajeze dacă tranzacționezi la volume mari și strategia ta este suficient de profitabilă pentru a acoperi taxa lunară de €200.

Depuneri și retrageri: Interactive Brokers vs Freedom24

Depuneri și retrageri la Interactive Brokers

Înainte, Interactive Brokers necesita un depozit minim de $10,000 pentru orice tip de cont. Acum este posibil să deschizi un cont la Interactive Brokers cu un depozit minim de $0.

În ceea ce privește retragerile, poți retrage direct câștigurile prin transfer electronic către contul tău bancar. Trebuie să știi că se aplică taxe dacă faci mai mult de o retragere pe lună.

Depuneri și retrageri la Freedom24

Freedom24 facilitează operațiunile de depunere și retragere pentru utilizatori. Poți face depuneri prin transfer bancar sau cu cardul de credit. În plus, există și alte metode de plată specifice anumitor regiuni. Trebuie să știi că se pot aplica taxe la depunerile cu cardul.

În ceea ce privește retragerile, brokerul aplică o taxă de 7 per retragere, care este destul de mare comparativ cu concurența. Timpul de procesare depinde de metoda utilizată.

Platforma și conturile demo ale Interactive Brokers vs Freedom24

Platforma și contul demo oferit de IBKR

Interactive Brokers oferă în principal platforma sa proprietară, Trader Workstation (TWS) și versiunea mobilă IBKR Mobile. Este o interfață avansată care oferă instrumente puternice de analiză, cercetare și gestionare a portofoliului.

Pentru începători sau cei care doresc să se familiarizeze cu platforma, Interactive Brokers oferă un cont demo. Acest cont simulează mediul de tranzacționare în timp real. Vă permite să testați caracteristicile TWS fără a risca bani reali.

Platforma și contul demo oferit de Freedom24

La fel ca Interactive Brokers, Freedom24 oferă utilizatorilor săi o platformă de tranzacționare modernă și intuitivă. Aceasta satisface nevoile atât ale investitorilor novici, cât și ale celor experimentați. În plus, platforma este accesibilă printr-o interfață web sau mobilă. Oferă diagrame avansate, instrumente de analiză și execuție rapidă a comenzilor.

Pentru cei care doresc să învețe tranzacționarea, Freedom24 oferă de asemenea un cont demo. Acest cont simulator reproduce mediul de tranzacționare în timp real pentru o învățare sigură.

Tipuri de conturi Interactive Brokers vs Freedom24

Cei doi brokeri, Interactive Brokers și Freedom24, oferă diverse tipuri de conturi pentru a satisface nevoile specifice ale clienților lor.

Tipuri de conturi disponibile la Interactive Brokers:

  • Cont Cash: Acesta este un tip de cont în care puteți investi doar banii pe care i-ați depus. Nu se permite împrumutul/efectul de levier. Puteți deschide un cont cash cu un depozit minim de $0.
  • Cont Reg T: Acest cont necesită un depozit minim de $2,000. Puteți utiliza efectul de levier și să vândeti la descoperire active.
  • Cont de Marjă de Portofoliu: Acesta este un cont pentru traderii profesioniști. Depozitul minim este de $100,000.

Tipuri de conturi disponibile la Freedom24:

  • Cont de retail pentru activități de tranzacționare.
  • Cont de economii D-account pentru economii pe termen lung – oferă dobândă pentru soldurile în EUR și USD.
  • Cont white label – potrivit pentru instituțiile financiare.

Serviciul pentru clienți

Serviciul pentru clienți este un element crucial pentru brokerii online. Fiind unul dintre cei mai mari brokeri din lume, Interactive Brokers oferă suport aproape non-stop și o bază de cunoștințe cuprinzătoare.

Pe de altă parte, Freedom24, deși mai mic, se străduiește să ofere suport de calitate și receptiv pentru a satisface nevoile utilizatorilor săi.

După evaluarea recenziilor utilizatorilor, ambii brokeri oferă asistență satisfăcătoare.

Formare și educație: Freedom24 vs Interactive Broker

Pentru a sprijini traderii, fiecare broker oferă resurse gratuite de formare și educație.

Pe de o parte, Interactive Brokers oferă cursuri și videoclipuri gratuite. De asemenea, organizează webinarii live pe diverse subiecte de tranzacționare.

Pe de altă parte, Freedom24 oferă articole, tutoriale și videoclipuri pentru a ajuta traderii noi. De asemenea, oferă sesiuni live pe anumite strategii de tranzacționare și știri de piață.

IBKR vs Freedom24: Pro și contra

Pro și contra Interactive Brokers

Pro Interactive BrokersContra Interactive Brokers
✅ Gama de instrumente financiare
✅ Platformă avansată
✅ Rate competitive
❌ Platformă complexă pentru începători

Pro și contra Freedom24

Pro Freedom24Contra Freedom24
✅ Platformă modernă și intuitivă
✅ Multiple structuri de cost de ales
✅ Serviciu pentru clienți receptiv
❌ Taxe mari de retragere
❌ Nu este reglementat în Marea Britanie

Alte comparații Interactive Brokers:

Interactive Brokers vs Freedom24: Rezumat

Pentru a concluziona această recenzie, putem spune că Interactive Brokers rămâne un gigant extrem de competitiv în lumea tranzacțiilor. Oferă traderilor o platformă bogată în funcții, acoperire globală și instrumente educaționale solide. Este ideal pentru traderii experimentați care caută o ofertă diversă.

Începătorii ar putea dori să-și îmbunătățească mai întâi abilitățile consultând ghidul nostru de tranzacționare și învățând despre analiza tehnică, sau chiar să verifice cei mai buni brokeri pentru începători în schimb.

Pe de altă parte, Freedom24 s-a consolidat ca o opțiune interesantă pentru cei care tranzacționează piețele europene și americane. Se remarcă prin interfața sa prietenoasă cu utilizatorul și suportul pentru clienți receptiv, perfect pentru începători.

👉 Cei mai buni brokeri pentru acțiuni internaționale în România

Luând în considerare aceste aspecte, alegerea între cei două depinde în esență de preferințele dvs. individuale, piețele pe care le vizați și nivelul de expertiză pe care îl căutați.

FAQ

Ce diferențiază Interactive Brokers de Freedom24?

Interactive Brokers se remarcă prin gama extinsă de instrumente financiare și unelte destinate atât traderilor profesioniști, cât și investitorilor individuali. Este cunoscut pentru costurile sale reduse, platforma de tranzacționare sofisticată și interfața prietenoasă cu utilizatorul.

Există diferențe semnificative de taxe între Interactive Brokers și Freedom24?

Da, există diferențe. Interactive Brokers este cunoscut pentru costurile sale reduse, fiind atractiv pentru traderii conștienți de costuri. Freedom24 are structuri de taxe variabile în funcție de structura de costuri aleasă.

Pot accesa piețele globale atât cu Interactive Brokers cât și cu Freedom24?

Da, ambele platforme oferă acces la piețele globale. Interactive Brokers este renumit pentru accesul său larg la diverse piețe din întreaga lume, în timp ce Freedom24 permite de asemenea traderilor să acceseze principalele burse globale, deși cu un accent pe oferirea unei experiențe simplificate.

Articole similare

Freedom24 vs XTB: Care broker este mai bun?
XTB și Freedom24 sunt doi brokeri foarte cunoscuți. Primul este de origine poloneză și, deși a început ca o platformă specializată în derivate, acum s-a transformat în broker de acțiuni și ETF-uri. Pe de altă parte, Freedom24 oferă de asemenea acț...