Opțiuni E-Mini S&P 500: Ce sunt și cum funcționează?

În acest articol vom explica ce sunt și cum funcționează opțiunile E-Mini SP500, unul dintre derivatele cele mai de succes din ultimii ani. Tranzacționarea cu opțiuni E-Mini S&P 500 a devenit tot mai populară în ultimii ani.

opțiuni e-mini S&P 500: descriere

Ce este S&P 500?

S&P 500 este un indice bursier al celor 500 de companii cele mai reprezentative de pe piața de valori nord-americană NYSE. Constituie 80% din capitalizarea bursieră totală a valorilor mobiliare americane. A fost creat în 1957 de Standard & Poor’s, o companie de rating financiar care a apărut din fuziunea dintre Standard Statistics Company și Poor’s Publishing.

Valoarea indicelui se bazează pe capitalizarea bursieră a companiilor care îl compun. Se calculează prin ponderarea fiecărei companii în funcție de valoarea totală a acțiunilor sale în circulație.

Compoziția indicelui variază și este revizuită periodic. Este mai reprezentativ decât Dow Jones deoarece ia în considerare atât numărul, cât și valoarea acțiunilor disponibile.

Cum să investești în SP500?

Mulți investitori optează direct pentru investirea în acest indice. Se poate face în multiple moduri – activ, pasiv, sau gestionare indexată. Să le vedem:

 • Acțiuni: cumpărarea de acțiuni ale companiilor din indice.
 • ETFs: replicând indicele, astfel încât veți obține câștiguri dacă acesta crește. Există, de asemenea, ETFs inverted, în care investitorul câștigă dacă indicele scade. Și, de asemenea, ETFs cu levier de 2 și 3 ori, atât clasice, cât și inverse. În aceste cazuri, investitorul câștigă de două sau trei ori ceea ce indicele s-a mișcat în sus sau în jos.
 • Futures: prin intermediul contractelor futures putem opera pe S&P 500 pentru a profita de creșterile și scăderile indicelui și toate acestea într-un mod cu levier.
 • Opțiuni financiare: se pot utiliza opțiunile pentru a investi în S&P 500.

👉 Mai multe informații: Cum să investești în SP500?

Ce sunt opțiunile E-Mini S&P500?

Opțiunile E-Mini S&P500 sunt produse derivate care se tranzacționează la Chicago Mercantile Exchange (CME). Aceste opțiuni au activ de baza indicele bursier S&P500.

Așadar, oferă investitorilor posibilitatea de a specula asupra mișcării viitoare a indicelui bursier, permițându-le să ia poziții atât de creștere, cât și de scădere. Spre deosebire de contractele de futures tradiționale, opțiunile oferă investitorului dreptul, dar nu obligația, de a cumpăra sau vinde activul de baza la un preț determinat la o dată specifică.

În plus, opțiunile E-Mini S&P500 au o dimensiune redusă a contractului în comparație cu contractele futures tradiționale. Acest lucru le face mai accesibile pentru investitorii de retail și le permite să tranzacționeze cu mai puțin capital.

Cum funcționează opțiunile E-mini S&P500?

Să vedem detaliile acestui tip de contract, pentru a știi cum funcționează, în raport cu multe alte contracte similare.

Cât valorează un tick?

Valoarea unui tick în opțiunile E-Mini S&P500 este de 0,05 puncte, ceea ce echivalează cu 2,50 dolari primă pentru mișcarea unui tick. Un tick este variația minimă posibilă în prețul de tranzacționare al unui contract.

Prin urmare, de fiecare dată când prețul opțiunilor E-Mini S&P500 se mișcă cu 0,05 puncte, valoarea contractului variază cu 2,50 euro.

Astfel, dacă prețul indicelui se mișcă cu 10 puncte, și pentru fiecare tick (0,05 puncte) valoarea contractului variază cu 2,5 euro, prima acestuia va crește cu 500 de dolari.

10 puncte * 20 (numărul de ticks în fiecare punct) * 2,5 (prima per tick) = 500 de dolari.

👉Descoperă produsul financiar frate al Opțiunilor E-Mini Sp500: Opțiuni micro S&P 500 – Descriere si cum se tranzacționează?

În ce interval orar se pot tranzacționa?

Un alt mare avantaj este abilitatea de a tranzacționa aceste produse în afara orelor normale. Practic avem 24 de ore de luni până vineri pentru a deschide și închide poziții. În cazul S&P500, lichiditatea în afara orelor normale de piață este de asemenea foarte mare, ceea ce este un alt punct în favoarea acestui contract financiar.

Odată ales strike-ul care ne interesează este convenabil să analizăm „the greeks” ale opțiunii. Alegerea unui broker care ne oferă aceste informații este esențială pentru a putea gestiona poziția pe care o avem, oricât de complexă ar fi ea.

Ce scadență au?

Toate opțiunile au o dată de scadență. În acest fel, aceste active financiare pot fi cumpărate și vândute liber până la închiderea sesiunii din data scadenței.

Contractul futures S&P 500 are o dată de lichidare trimestrială (martie, iunie, septembrie și decembrie). Contractele de opțiuni trimestriale sunt oferite pe contractul de futures. În acest caz, contractul de opțiune trimestrial va expira în același timp cu contractul de futures.

Există, de asemenea, opțiuni săptămânale pe futures S&P 500 ca alternativă la scadențele trimestriale și prezintă câteva caracteristici:

 • Costuri mai mici ale primelor
 • Mișcări mai rapide ale delta (gamma)
 • Sensibilitate mai mare la trecerea timpului (theta)

Cu noile scadențe săptămânale de marți și joi, care se alătură scadențelor care existau deja de luni, miercuri și vineri, sfârșitul lunii și scadența trimestrială, se pot stabili multe tipuri de strategii.

Care este cel mai bun broker pentru a investi în opțiuni E-Mini S&P 500?

Opțiunile E-Mini SP500 sunt produse foarte specializate și complexe, astfel încât găsirea unui broker potrivit nu este o sarcină ușoară.

În orice caz, îți las un rezumat al caracteristicilor pe care ar trebui să le îndeplinească brokerul tău ideal:

 • Agent profesional: În primul rând, ar trebui să cauți un intermediar cu acces la futures și opțiuni de la CME Group sau alte piețe: Eurex, NyMEX… și reglementat de supraveghetori de prim nivel.
 • Tranzacționare în timp real: Fără îndoială, un aspect foarte important este posibilitatea de a avea acces la informații în timp real.
 • Multiplatformă
 • Comisioane reduse: Și în final, dacă vei opera cu produse care pot include un grad mare de levier, este important să ai acces la acestea cu cele mai mici comisioane posibile, astfel încât să poți tolera un risc mai mare.

FAQ

Ce sunt „the greeks”?

Options Greeks sunt masuri financiare pe care traderii le folosesc pentru a determina sensibilitatea prețului opțiunilor la mișcările unor factori importanți, ca si volatilitatea activului sau schimbările de dobânda.

Care este avantajul major al tranzacționării opțiunilor?

Opțiunile au marele avantaj de a avea un potențial de câștig enorm, cu un risc limitat.

Care sunt mai populare – opțiunile sau contractele futures?

Ambele sunt. Totuși, opțiunile oferă mai multa flexibilitate si risc limitat.

Articole similare