Cum să investești în acțiuni Netflix într-un mod ușor?

Companiile FAANG sunt cele care trag piața principalilor indici din lume, printre care S&P500 și Nasdaq. Una dintre aceste companii este platforma de streaming, Netflix (NFLX).

Prin urmare, este foarte rezonabil să te gândești să cumperi acțiuni ale companiei. Cum să investești în Netflix? La ce preț sunt acțiunile sale? Plătesc dividende? În acest articol îți oferim toate răspunsurile.

Ce este Netflix?

Netflix este o companie americană de divertisment care oferă servicii de streaming de filme, seriale de televiziune și conținut original. Fondată în 1997 de Reed Hastings și Marc Randolph, Netflix a devenit unul dintre principalii actori în industria de streaming la nivel mondial.

Să vedem pe scurt istoria sa:

 • 1997: Netflix a fost fondată de Reed Hastings și Marc Randolph în 1997, după ce au fost supărați că au trebuit să plătească o amendă de 40 de dolari pentru întârzierea returnării unui film la videoteca. Ideea originală era de a închiria DVD-uri prin serviciu poștal.
 • 2000: Blockbuster, aproape cu dispreț, a respins oferta de fuziune cu Netflix. Încă erau regii închirierii de filme.
 • 2007: Netflix a introdus conceptul de streaming în 2007, oferind conținut online fără nevoia de DVD-uri fizice. Această abordare inovatoare a pus bazele succesului său viitor și a revoluționat industria divertismentului.
 • 2013: Compania de streaming s-a aventurat în producția de conținut original cu serialul „House of Cards”. Această strategie îndrăzneață le-a permis să se stabilească ca un creator de conținut de renume.
 • 2016: Deja consolidată pe piața de streaming, Netflix a făcut un salt mare, extinzându-se în peste 130 de țări din întreaga lume.
 • 2017: Compania fondată de Hastings a făcut istorie câștigând primul său premiu Oscar. Documentarul „Icarus” a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar, demonstrând că conținutul produs de platformă era de calitate cinematografică.
 • 2020: În ciuda provocărilor globale, compania audiovizuală a atins cifra uimitoare de 200 de milioane de abonați în întreaga lume

Date generale despre Netflix

 • Matrice: Netflix, Inc.
 • Ticker: NFLX
 • ISIN: US64110L1061.
 • Unde se tranzacționează: Nasdaq

👉Mai multe informații: Cum să tranzacționezi acțiuni

Cine este Reed Hastings la Netflix?

Reed Hastings este un om de afaceri american, absolvent al Cambridge și Stanford, și în principal faimos pentru a fi cofondatorul Netflix.

CEO netflix cine este?

Astfel, Reed Hastings a fondat Netflix în 1997 cu ideea inițială de a închiria DVD-uri prin poștă. Viziunea s-a extins rapid prin introducerea conceptului revoluționar de streaming în 2007, schimbând pentru totdeauna modul în care consumăm divertismentul.

Datorită îndrăznelii sale de a produce conținut original, de a se extinde global și de a diversifica oferta cu incursiuni în lumea jocurilor, Hastings a condus Netflix să devină gigantul streaming-ului cu milioane de abonați în întreaga lume.

Ce funcție ocupă în prezent Reed Hastings la Netflix?

În ianuarie 2023, se retrage din conducerea executivă a Netflix, pentru a deveni Președintele executiv al companiei, o figură mai simbolică cu ideea de a continua să protejeze valoarea acțiunilor companiei de streaming.

Cine este CEO-ul Netflix?

Ted Sarandos și cofondatorul Greg Peters sunt acum Co-CEO-ii Netflix. Sarandos este la Netflix din 2000 și a jucat un rol crucial în extinderea catalogului de conținut original al companiei.

Povestea care a inspirat crearea Netflix

Povestea din spatele creării Netflix este legată de un incident care a avut loc în anii 1990. Reed Hastings, frustrat de o amendă pe care a trebuit să o plătească pentru returnarea unui film închiriat de la un videoclub, și-a dat seama de potențialul unui model de afaceri bazat pe închirierea de filme prin poștă.

Împreună cu Marc Randolph, Hastings a fondat Netflix inițial ca un serviciu de închiriere DVD-uri prin poștă.

În acest caz, ideea a fost simplă. A propus un serviciu de închiriere DVD-uri prin catalog, unde nu ar fi fost amenzi, pur și simplu compania nu ar fi permis închirierea unui film clienților săi, până când nu ar fi returnat filmul anterior.

Dar, în plus, în timp, Netflix a dezvoltat un prototip de inteligență artificială care analiza preferințele utilizatorilor și oferea recomandări personalizate de filme și seriale, în funcție de istoricul lor de închirieri și evaluările diferitelor filme.

Prin urmare, era foarte obișnuit ca atunci când clientul primea filmul prin poștă, alături de el, să vină o serie de recomandări de filme viitoare de închiriat pe baza preferințelor sale, ceva ce continuă să facă și astăzi, dar online.

Cum să investești în acțiuni Netflix în 2023 în 5 pași? | Exemplu practic cu eToro

Să vedem acum cum să investim în acțiuni Netflix, într-un pas cu pas foarte simplu. Pentru asta, vom lua ca exemplu brokerul eToro:

 1. Deschideți un cont la un broker cu care vă simțiți confortabil
 2. Efectuați prima depunere
 3. Căutați acțiunile Netflix cu ticker NFLX
 4. Cercetați acțiunea, stabiliți ordinea și revizuiți informațiile
 5. Executați cumpărarea de acțiuni

Pasul 1: Deschideți un cont pe eToro

Primul pas este să deschideți un cont pe eToro. Trebuie să intrăm pe site-ul lor și să urmăm pașii pentru a crea contul. Ca întotdeauna, primul lucru este să oferim datele noastre personale, adică; nume, prenume și e-mail.

Totuși, trebuie să adăugăm că brokerul israelian permite legarea datelor contului nostru de Facebook cu eToro, pentru a economisi ceva timp în transferul de informații. Este un proces de înregistrare online care nu durează mai mult de 10 minute.

După aceea, este adevărat că, odată cu deschiderea contului, vi se va solicita o serie de date de verificare, cum ar fi: adresa fiscală, vârsta, IBAN, telefon, precum și un mic test de cultură financiară.

Pasul 2: Depunerea banilor

Odată ce contul este creat, va trebui să depuneți fonduri în acesta.

eToro oferă diferite metode de depunere, cum ar fi carduri de credit, transferuri bancare și alte servicii de portofel, cum ar fi Paypal; puteți alege metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor fiecărui caz și să depuneți suma dorită.

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

Pasul 3: Căutarea acțiunii Netflix cu ticker NFLX

După ce ai depus fonduri în cont, este timpul să cauți acțiunea Netflix. Pentru asta, cu platforma eToro deschisă, vom urma următorii trei pași:

 1. Deschidem meniul derulant din stânga.
 2. Caseta roșie: Facem click pe „Descoperă”
 3. Caseta verde: Sus în căutare, scriem “Netflix”, sau ticker-ul său “NFLX”
 4. Caseta albastră: Selectăm prima acțiune, cea care se tranzacționează pe Nasdaq

Pasul 4: Cercetare și stabilirea ordinului de cumpărare

Odată ce a fost găsită acțiunea Netflix, trebuie stabilit un ordin de cumpărare.

Dar înainte, te încurajez să cercetezi un pic acțiunea descoperind tot potențialul platformei eToro. Unde, într-un mod foarte intuitiv, vei putea vedea următoarele secțiuni:

 • Rezumat: Informații generale despre acțiune (cu grafic de arie inclus)
 • Grafic: Vei avea acces la un grafic de lumânări japoneze mai profesionist, pe care poți realiza tot felul de analize tehnice; Fibonacci, Elliot, canale.
 • Analiști: Opinia analiștilor experți despre viitorul acțiunii (ține minte că sunt doar opinii, în niciun caz recomandări)
 • Știri: Știri interesante care afectează acțiunea.

Și acum da, când ai făcut deja analiza corespunzătoare, este timpul să treci la stabilirea ordinului de cumpărare.

Pasul 5: Cumpărarea acțiunilor Netflix

Și acum da, odată ce ordinea de cumpărare a fost stabilită, vom revizui toate detaliile, și dacă sunt corecte, facem click pe butonul albastru „Execută operațiunea”.

Și gata. Am devenit acționari Netflix.

Acum, dacă vrem să verificăm cumpărătura noastră, trebuie doar să urmăm următorii doi pași:

 • Caseta roșie: În meniul derulant din dreapta, faceți clic pe opțiunea „Portofoliu”
 • Caseta albastră: Și automat, vom putea vedea acțiunile cumpărate

Unde pot cumpăra acțiuni Netflix? | Mai multe alternative

Îți lăsăm cu câteva alternative de brokeri, unde ar putea fi interesant să cumperi acțiuni Netflix:

Depozit minim:

€0.00

Depozit minim:

€10.00

Lot minim de acțiuni Netflix

Lotul minim de acțiuni Netflix implicit este de 1 acțiune, cu excepția brokerilor care oferă acțiuni fracționate. In acest caz, va depinde de fracțiunea pe care fiecare broker o oferă.

Cât plătește Netflix pentru dividende în 2024?

Netflix nu plătește dividende acționarilor săi datorită strategiei sale agresive de creștere și reinvestire a profiturilor în extinderea conținutului său și achiziționarea de noi abonați.

Compania caută să maximizeze randamentul pe termen lung și să crească valoarea acțiunilor în loc să distribuie dividende în numerar. Această strategie, printre altele, ajută Netflix să-și mențină poziția competitivă pe piața divertismentului în streaming. Este un exemplu clar de companie de tip growth.

De ce să cumpărați acțiuni Netflix în 2024?

Până acum, am văzut ce este Netflix și cum și unde ar putea fi interesant să investim în companie. Cu toate acestea, de ce ar trebui să o facem? Ei bine, aici avem o serie de motive de luat în considerare.

FAANG trage de carul S&P500

Netflix face parte din grupul FAANG, format din companii tehnologice de top precum Facebook, Amazon, Apple și Google. Această poziție privilegiată în cadrul indexului S&P500 reflectă importanța sa pe piață și capacitatea sa de a genera randamente pe termen lung.

A fost pionieră în investițiile în Inteligență Artificială (și continuă să fie)

De la începuturile sale, Netflix a fost în avangarda tehnologiei și a investit semnificativ în Inteligență Artificială (IA). Această investiție a fost cheia pentru îmbunătățirea personalizării și recomandării de conținut, ceea ce a dus la o satisfacție mai mare a utilizatorilor și la un angajament mai mare pe platformă.

Capacitatea Netflix de a anticipa și de a se adapta la preferințele abonaților săi prin algoritmi de IA îi oferă un avantaj competitiv semnificativ pe piața de streaming.

Există planuri de a începe să includă publicitate în conturile lor

Netflix a început să includă servicii de streaming cu anunțuri înainte sau în timpul majorității serialelor și filmelor.

Într-adevăr, acest lucru ar putea genera noi surse de venit pentru companie, deoarece la cei peste 200 de milioane de conturi care plătesc abonamentul lunar, ar trebui să adăugăm plata advertiserilor.

Și-a amânat planurile de a elimina conturile partajate

Un alt punct, care a făcut-o acceptată la nivel mondial, și care cu siguranță a democratizat la maxim, conținutul cultural în format audiovizual, a fost opțiunea de a partaja conturi.

Este adevărat că în ultimii ani, și mai ales din cauza problemelor de datorie pe care le avea, compania a luat în considerare posibilitatea de a elimina această opțiune, dar în 2023, într-un comunicat oficial, Netflix a anunțat că va continua să mențină temporar acest plan de partajare a conturilor.

Cotația acțiunilor Netflix | Cât valorează?

După un 2022 nefast pentru piețe, în special pentru companiile tehnologice, am văzut cum a fost una dintre companiile care au condus recuperarea bursieră.

Astfel, deși este adevărat că prețul acțiunilor Netflix, încă nu a revenit la maximele istorice, a avut o creștere de peste 50% în acest 2023, și de peste 100% de la minimele sale marcate în mai 2022.

În 2022 a atins fundul

În 2022, acțiunile Netflix au experimentat o cădere semnificativă de peste 50% datorită a două motive.

Pe de o parte, pierderea a aproape 1 milion de abonați la începutul și la mijlocul anului cu ieșirea sa de pe piața din Rusia, și pe de altă parte, așteptări de creștere ale ratelor de dobândă, pentru o companie cu o datorie mare.

Cu toate acestea, compania a avut capacitatea de a se reinventa, începând o recuperare foarte interesantă. Și nu numai atât, dar în a doua jumătate a anului 2023, a reușit o remontare incredibilă.

Acest lucru, departe de a fi nesemnificativ, demonstrează capacitatea de reziliență a companiei din Los Angeles, și stabilește un minim istoric ca referință pentru situații viitoare de incertitudine.

Cine sunt competitorii Netflix?

Netflix are mai mulți competitori pe piața de streaming, inclusiv companii precum:

CompaniiTicker
AmazonAMZN
DisneyDIS
Hulu de la
Comcast
CMCSA
AppleAAPLE

În concluzie, având în vedere tot ceea ce am văzut, te seduce ideea de a investi în Netflix în 2024?

Alte companii analizate

FAQ

Ce se așteaptă de la Netflix?

Se așteaptă ca Netflix să continue să investească în conținut original, să se extindă la nivel internațional și să se adapteze la nevoile în schimbare ale consumatorilor. Compania a demonstrat o capacitate notabilă de a evolua și de a face față provocărilor pieței, ceea ce sugerează un potențial de creștere pe termen lung.

De ce Netflix nu plătește dividende?

Netflix a ales să reinvestească profiturile în extinderea afacerii și crearea de conținut în loc să distribuie dividende acționarilor. Această strategie se bazează pe credința că reinvestirea în creșterea companiei va genera o valoare mai mare pentru acționari pe termen lung. Neplătind dividende, Netflix are mai multă flexibilitate financiară pentru a finanța noi producții și pentru a-și extinde prezența globală.

Articole similare