Cei mai buni brokeri fără comisioane (discount) din România

In lumea investițiilor, comisioanele sunt un factor important de luat în considerare. Din fericire, există un număr tot mai mare de brokeri fara comisioane sau cu comisioane foarte mici, ceea ce permite investitorilor să obțină mai multe beneficii din tranzacțiile lor.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să știi care este brokerul optim pentru fiecare profil de investiții. De aceea, în acest articol, vom explora cei mai buni brokeri fără comisioane, inclusiv caracteristicile lor și cum se compară între ei.

Ce funcție îndeplinește un broker și cât mă costă?

Brokerul este intermediarul care ne pune în contact cu piața. În schimbul posibilității de a cumpăra diferite tipuri de produse financiare, ne percepe unul sau mai multe comisioane. Este modul lor de a genera venituri.

Principalele comisioane pe care ți le poate percepe un broker sunt:

A) Directe

 • Comision pentru cumpărare-vânzare
 • Comision pentru schimb valutar
 • Comision pentru încasarea dividendelor
 • Comisioane pentru operațiuni corporative: majorări de capital, Adunări Generale, etc.
 • Comision pentru custodie sau întreținere
 • Comision pentru conectare la piață

B) Indirecte

 • Plată pentru fluxul de ordine
 • Creatorii de piață prin spread

Ce înseamnă broker discount?

Până acum câțiva ani, brokerii aparțineau în principal entităților bancare, astfel încât comisioanele lor erau cu adevărat mari. În plus, investițiile pe bursă nu erau la fel de populare ca astăzi și concurența scăzută favoriza menținerea acestor costuri mari.

Dar intrarea de noi competitori în industrie, cum ar fi Fintech, precum și apariția de burse alternative și MTF-uri (Multilateral Trading Facilities) au favorizat apariția brokerilor fără comisioane.

Cu sosirea acestor noi brokeri fără comisioane, investitorii au trecut de la plata unei sume considerabile pentru a putea opera (între 20-50€ tradițional) la doar câțiva cenți pentru a efectua o tranzacție. Operarea fără comisioane facilitează investitorilor obținerea unor randamente mai mari pe termen lung, deoarece acestea sunt una dintre principalele motive de scadere a profiturilor în timp.

Prin urmare, operarea fără comisioane înseamnă posibilitatea de a efectua tranzacții de cumpărare-vânzare de acțiuni la cost zero, plătind doar spread-ul și taxele bursiere asociate (ocazional și taxa de schimb valutar)

Tocmai de aceea, deoarece marketingul ne face să credem că un broker care nu percepe comisioane de cumpărare-vânzare este un broker fără niciun comision, trebuie să efectuăm o analiză mai profundă.

Care sunt brokerii online fără comisioane?

Primul broker online internațional fără comisioane și-a început activitatea în 2013, desigur, în SUA. Brokerul online este Robinhood.

A fost pionier în stabilirea tarifelor gratuite pentru cumpărarea și vânzarea de acțiuni și alte active financiare. Se poate spune că de aici a început un război al prețurilor între brokeri, unde noi, clienții, am beneficiat, deoarece putem opera pe burse cu comisioane foarte mici și competitive.

De atunci au apărut brokeri online cu tarife gratuite sau cu o parte din serviciile lor gratuite. În general, veniturile lor provin din două surse:

 1. Comision pentru schimb valutar
 2. Comision pentru servicii adiționale
 3. Venituri din vânzarea fluxului de ordine

În continuare, vom vedea mai mulți dintre acești brokeri care nu percep tarife pentru operațiunile de cumpărare-vânzare, cum fac să câștige bani și cum le permit clienților lor să opereze fără comisioane.

XTB fără comisioane

brokeri fara comisione Romania

Brokerul polonez s-a remarcat ca fiind unul dintre cei care a eliminat în totalitate comisioanele de cumpărare-vânzare pentru cele peste 3.000 de acțiuni și 300 de ETF-uri pe care le oferă.

XTB gratis

Astfel, vei avea acces la 16 principale piețe mondiale. Un alt avantaj pe care îl oferă XTB este posibilitatea de investiție fracționată.

Un fapt foarte interesant despre acest broker este că nu are practic comisioane ascunse pentru încasarea dividendelor, custodie sau retragerea capitalului.

Trebuie doar să fii atent la comisionul de schimb valutar de 0,5% – care nu este nici el excesiv de mare, și să monitorizezi spread-urile. De asemenea, dacă intri în derivate financiare, ai grijă la rollovers.

Principalele caracteristici ale XTB:

 • 🏆 Reglementare: KNF din Polonia și înregistrat la ASF Romania
 • 💼 Active financiare: acțiuni și ETF-uri, planuri de investiții
 • 💲 Comisioane: 0€
 • 🔎 Alte comisioane ascunse:
  • Tip de schimb: 0,5%
  • Inactivitate: 0€
✅XTB nu aplică comisioane de cumpărare-vânzare pentru acțiuni și ETF-uri❌ Comision pentru schimb valutar de 0,5%
✅ Cont cu sold remunerat de la 3.5%
✅Fără comisioane de deschidere sau închidere
✅ Acces la 16 burse din lume, care includ peste 3.000 de acțiuni
✅ Practic nu are comisioane ascunse

👉 Vezi acum: Opinii XTB: Comisioane, platformă și securitate

eToro fără comisioane

comisione etoro

eToro, este un broker de origine israeliană, care a popularizat conceptul de investiții fără comisioane, motiv pentru care astăzi are peste 30 de milioane de utilizatori în întreaga lume, fiind unul dintre cei mai consacrați brokeri pentru începători.

Astfel, cu acesta poți cumpăra și vinde peste 3.000 de acțiuni pe 17 burse din lume la zero dolari în comisioane. Cu toate acestea, fiți atenți la comisioanele ascunse, deoarece acesta percepe atât un mic procent pentru schimbul valutar, cât și pentru retragerea de bani și inactivitate.

În plus, trebuie adăugat că brokerul oferă posibilitatea de a efectua investiții fracționate, având dreptul, de exemplu, de a încasa dividende, în partea proporțională.

Pe de altă parte, brokerul care a introdus conceptul de copytrading, are și un cont cu sold remunerat, deși acesta are unele cerințe destul de exigente.

Caracteristicile principale ale eToro:

 • 🏆 Reglementare: CySEC (Cipru), ASF (Romania)
 • 💼 Active financiare: 3.300 de acțiuni și ETF-uri.
 • 💲 Comisioane: 0€
 • 🔎 Alte comisioane ascunse:
  • Schimb valutar: 0,3% -media-
  • Inactivitate: 10 USD/lună, după un an fără activitate.
  • Retragere de bani: 5 USD
✅ 0 comisioane pentru cumpărare-vânzare de acțiuni și ETF-uri (doar spread-ul)❌ Are mai multe comisioane ascunse: Retragere, tip de schimb și inactivitate
✅ 0 comisioane pentru încasarea de dividende sau custodie de valori -atâta timp cât efectuezi o operațiune pe an-Spread-urile de la eToro sunt de obicei ridicate, peste medie
Cont cu sold remunerat începând de la 2%, cu capitaluri superioare a 10.000 USDPermite doar cont în dolari, deci din start trebuie să plătești un comision de conversie.
Platformă foarte intuitivă pentru începători, cu posibilitatea de a efectua copy trading
✅ Permite cumpărarea de criptomonede reale la un comision de 1% din operațiune.

eToro

7.5/ 10

Piețe

Europa, Asia

Site web în mai multe limbi

Versiunea mobilă avansată și copytrading

Posibilitatea de tranzacționare a acțiunilor fracționate

* Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică și alte comisioane. Pentru mai multe informații, vizitați

Depozit minim:

€50.00

👉 Mai multe informații în recenzia lor: Recenzie eToro: ghid pentru începători și costuri

Trading 212 fără comisioane

Trading212, este una dintre opțiunile de brokeri fără comisioane cele mai accesibile care există, și tocmai de aceea, aproximativ 2,5 milioane de persoane au cont deschis la brokerul bulgar.

trading 212 comisione

Cu Trading212, poți investi în peste 9.000 de active, inclusiv acțiuni și ETF-uri la zero comisioane operaționale. În plus, este unul dintre brokerii cu cele mai mici comisioane ascunse, deoarece nu percepe comisioane pentru dividende, retragerea de capital sau întreținere. Trebuie doar să ținem cont de un mic comision de schimb valutar de 0,15%.

De asemenea, acest broker permite investiția fracționată. În plus, permite deschiderea contului în până la 13 valute diferite -inclusiv euro și dolari-, astfel încât am putea evita comisionul de schimb valutar.

De asemenea, este remarcabil contul său cu sold remunerat, fiind unul dintre cele mai generoase care există, cu remunerații de 5% în RON.

Caracteristicile principale ale Trading212:

 • 🏆 Reglementare: CySEC (Cipru), FCA (UK), FSC (Bulgaria), ASF (Romania)
 • 💼 Active financiare: 9.000 de acțiuni și ETF-uri.
 • 💲 Comisioane: 0€ la acțiunile americane
 • 🔎 Alte comisioane ascunse:
  • Schimb valutar: 0,15%
  • Inactivitate: 0 EUR/lună
  • Retragere: 0 euro.
Fără comisioane, nici comisioane ascunse, și cu un
curs de schimb, cu adevărat redus.
Spreads lor pot fi ridicate.
✅ Abundență de active și piețe pe care să operezi, mai mult de 9.000
✅ Broker foarte intuitiv pentru începători, dar cu multă profunzime
pentru cei care caută o operare profesională cu derivate
✅ Poți deschide cont în până la 13 valute

Trading 212

8.75/ 10

Piețe

Europa, Asia, Australia

Zero comisioane la schimburi și nicio taxă de finanțare.

Înregistrare rapidă și aplicație mobilă pentru începători.

Peste 2.500 de acțiuni globale, ETF-uri și CFD-uri disponibile pentru tranzacționare.

Depozit minim:

€10.00

👉 Pentru mai multe informații, accesează articolul nostru de recenzie: Trading 212 recenzie: costuri, platformă și resurse

Cum câștigă bani brokerii fără comisioane?

Este clar de ce operațiunile fără comisioane atrag investitorii, dar cum câștigă bani brokerii care operează fără comisioane? Fără a percepe practic comisioane, mulți oameni se întreabă dacă acești brokeri pot fi profitabili. La acest punct, întrebarea este clară: Cum câștigă bani brokerii fără comisioane?

După cum am văzut deja, operarea pe piețele financiare implică inevitabil costuri. Există mai mulți intermediari decât doar brokerul în momentul efectuării unei operațiuni pe bursă, iar serviciile lor implică o plată. Realitatea este că este imposibil să oferi un serviciu de intermediere fără a percepe nimic.

Spreads mai mari

„Spread” este diferența dintre prețul de cumpărare (bid) și prețul de vânzare (ask) al unui activ financiar. Când un broker oferă un spread mai larg, include implicit un comision în fiecare operațiune. Acest lucru înseamnă că costul pentru trader este mai mare la cumpărare și mai mic la vânzare în comparație cu prețurile reale de pe piață. Această diferență dintre prețurile de cumpărare și vânzare permite brokerului să genereze venituri fără a fi nevoie să perceapă un comision explicit pe operațiune.

În concluzie, am putea vorbi despre un comision ascuns. Prin urmare, este foarte important să vă uitați la gama lor de spread-uri, înainte de a începe să investiți cu ei, pentru a nu avea surprize ulterioare.

Contracte de derivate între broker și client

Acesta este un contract între client și broker. Dar un contract extrem de benefic pentru al doilea.

Ați văzut vreodată clasicele avertismente de „76% dintre clienții noștri pierd bani cu aceste produse?

În aceste modele de afaceri, brokerul și clientul încheie un contract de derivate, cum ar fi CFD-urile (Contracte pentru Diferență). În aceste contracte, părțile se înțeleg să schimbe diferența în prețul unui activ între momentul deschiderii și închiderii contractului. Acest lucru înseamnă că brokerul și clientul pariază esențial unul împotriva celuilalt asupra direcției prețului activului. Dacă clientul câștigă, brokerul plătește diferența; dacă clientul pierde, brokerul colectează acea pierdere.

Și bine, cu o reclama de „76% dintre clienții noștri pierd bani”, vă puteți imagina că este un model de afaceri extrem de profitabil pentru broker. De ce ar trebui să perceapă comisioane, dacă poate obține profitul direct din pierderile clientului?

Alte comisioane mai ascunse

Unele dintre noile formule prin care brokerii fără comisioane reușesc să fie profitabili includ:

 • Comision pentru schimb valutar
 • Servicii de abonament lunar pentru servicii premium
 • Acces la date în timp real
 • Comisioane greu vizibile cum ar fi ordinele telefonice, custodia sau conexiunea la piețe

În orice caz, trebuie să adăugăm că acestea sunt de obicei minime, și rareori va trebui să le plătim, și chiar când va trebui, vor fi reduse.

Brokeri cu cont cu sold remunerat

Unii brokeri fără comisioane au început de asemenea să promoveze așa-numitele conturi cu sold remunerat. Platformele mari pot lua excesul de numerar dintr-un cont pentru a-l investi în active sau pentru a-l împrumuta altora, similar cu băncile. Adică, brokerii au început de asemenea să ofere conturi de „gestionare a numerarului”, similare cu conturile de economii, în care banii clienților sunt transferați la bănci asociate unde generează dobânzi.

Astfel, brokerii au început să ofere conturi cu sold remunerat, unde o parte din dobânzile pentru depozitul marginal pe care îl primesc de la banca centrală, le împart clienților lor, pentru a-i incuraja să rămână acolo.

👉 Citește si: Cel mai bun broker online pentru începători

Opinii despre brokerii fără comisioane

În opinia mea, brokerii fără comisioane pot avea sens pentru începători care nu au mult capital, deoarece, volumul asupra prețului de execuție joacă un factor crucial în calcularea comisioanei totale reale. De exemplu, dacă intenționezi să cumperi acțiuni Apple, acești brokeri ar putea fi de interes pentru tine chiar și cu un preț de execuție mai rău.

Un alt avantaj pe care l-aș vedea este că, în general, oferta lor de piețe este destul de limitată, oferind doar principalele acțiuni ale pieței americane în majoritatea cazurilor. Acest lucru, dacă ești începător, poate fi un avantaj, deoarece eviți pietele mai volatile și cu risc mai mare pe care la început este foarte ușor să pierzi.

De asemenea, pot avea sens pentru investitorii pe termen lung sau cu strategii de investiție prin dividende sau planuri de economii periodice.

FAQ

De ce au unii brokeri comisioane ascunse?

Pentru serviciile lor de intermediere financiară, brokerii percep diverse comisioane dar nu toate sunt la vedere. Abilitatea de a ascunde unele comisione face brokerul mai atractiv pentru potențialii clienți.

Dobanda pentru conturile cu sold remunerat este fixă?

Nu. Ea variază in functie de moneda contului deschis la broker și dobanda setata de banca centrală.

Un spread mare indica un comision mare?

Da, in cele mai multe cazuri un spread mare indică un comision mare.

Articole similare